پایه ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم است. تیتانیوم با بدن انسان سازگار است و می تواند با استخوان فک جوش بخورد و ایمپلنت را محکم در جای خود نگه دارد. اگر این پایه با استخوان به خوبی جوش نخورد باعث شل شدن و لقی ایمپلنت شده و درمان شکست می خورد. اما برای زود جوش خوردن پایه ایمپلنت به فک چه باید کرد؟ مهمترین کارهایی که باید انجام دهید حفظ بهداشت دهان و خوردن غذاهای نرم است.
برای زود جوش خوردن ایمپلنت چه بخوریم؟
علاوه بر مراقبت های بهداشتی دندان که مانع از عفونت در محل ایمپلنت می شود، کارهایی هست که می تواند باعث جوش خوردن سریع ایمپلنت شود. همان طور که گفته شد تشکیل استخوان روی سطح پایه ایمپلنت و جوش خوردن به آن نیاز به تشکیل لایه اکسید روی سطح پایه، جذب فسفات کلسیم و جذب پروتئین دارد. کلسیم فسفات همان است که در استخوان ها و مینای دندان یافت می شود. بنابراین مصرف غذاهای پروتئینی و شیر و لبنیات در کاهش زمان لازم برای جوش خوردن ایمپلنت موثر است. مهمترین نکته ای که در تغذیه بعد از ایمپلنت باید رعایت کنید این است که تا دو هفته غذاهای نرم بخورید و از خوردن هر نوع خوراکی سختی پرهیز کنید. تخم مرغ و گوشت نرم و گوشت مرغ سرشار از پروتیئن هستند و به زود جوش خوردن ایمپلنت کمک می کنند. حبوبات به شرطی که نرم و کوبیده شوند هم برای مصرف بعد از ایمپلنت مناسب هستند.
میوه هایی مثل هلو و موز گزینه های خوبی برای روزهای بعد از ایمپلنت هستند. خوردن میوه های سفت تر مثل سیب بعد از عمل جراحی ایمپلنت توصیه نمی شود؛ اگر تمایل به خوردن این میوه ها داشتید از آب آن ها استفاده کنید. خوردن آب میوه هایی که ویتامین ث دارند، مثل پرتقال و مرکبات، به فرآیند بهبود زخم های لثه کمک می کند. البته بهتر است در مصرف مرکبات زیاده روی نکنید چون خاصیت اسیدی دارند و ممکن است به مینای دندان آسیب برسانند (). برای بهبود سریع تر زخم های جراحی ایمپلنت از خوردن غذاهای تند که باعث تحریک و سوزش زخم های لثه می شود پرهیز کنید. همچنین از خوراکی های جویدنی شیرین و چسبنده مثل آدامس و شکلات خودداری کنید چون ممکن است باعث عفونت در محل جراحی ایمپلنت شود.
دیرتر جوش خوردن ایمپلنت در افراد دیابتی
اگر دیابت دارید و ایمپلنت دندان نصب کرده اید، باید قند خون خود را در حد 130 ناشتا کنترل کنید. چون زخم ها در افراد دیابتی دیرتر بهبود می یابند، امکان ایجاد عفونت در محل ایمپلنت وجود دارد. ایمپلنت دندان در این افراد نیاز به مراقبت بیشتری دارد و جوش خوردن دیرتر اتفاق می افتد. اگر دیابت دارید قبل از انجام ایمپلنت به دندانپزشک خود اطلاع دهید. بلغور جو دوسر یا پرک جو دوسر در سوپ غذای بسیار مغذی و مناسبی برای افراد دیابتی بعد از ایمپلنت است چون هم نرم است و هم فیبر زیاد و چربی و قند کمی دارد.
جوش خوردن بخیه ایمپلنت
برای زودتر جوش خوردن بخیه های ایمپلنت باید بهداشت دهان را رعایت کنید؛ یعنی مسواک بزنید و نخ دندان بکشید تا زخم ها عفونی نشود. البته توجه کنید که ناحیه نزدیک ایمپلنت را تا چند روز اول نباید مسواک بزنید تا زخم ها بهبود پیدا کنند. بعد از چند روز هم مسواک را مستقیما روی بخیه ها نکشید. همچنین می توانید از دهان شویه استفاده کنید تا جلوی فعالیت باکتری ها را بگیرید و زخم های جراحی زودتر بهبود پیدا کنند. دهان شویه هایی استفاده کنید که هیدروژن پراکسید نداشته باشند. کار دیگری که باید انجام دهید مصرف آنتی بیوتیک است. آنتی بیوتیک ها از عفونت لثه ها و عفونت در محل نصب ایمپلنت جلوگیری می کند. از سیگار کشیدن یا مصرف الکل هم حتما پرهیز کنید. اگر بخیه ها در سه روز اول بعد از ایمپلنت شل شد یا افتاد سریعا به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
- بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
- آنتی بیوتیک مصرف کنید.
- غذاهای نرم بخورید و از خوردن خوراکی های سخت بپرهیزید.
- شیر و لبنیات، تخم مرغ، گوشت قرمز نرم، گوشت مرغ، سوپ با غلات نرم و میوه های نرم بخورید.
ایمپلنت دندان در نجف آباد
اگر به دنبال انجام ایمپلنت دندان در نجف آباد یا اصفهان هستید، کلینیک ایمپلنت دندان مشهد با دایمپلنت های دندانی به لحاظ داشتن ویژگی های منحصر به فرد نظیر طبیعی بودن، استحکام و ماندگاری بالا، از محبوبیت بالایی در بین افراد برخوردار هستند. به گونه ای که در سال های اخیر شاهد افزایش تقاضای ایمپلنت دندان برای و بازیابی قدرت جویدن مواد غذایی هستیم. با توجه به اینکه کاشت ایمپلنت از طریق جراحی انجام می شود، مدت زمان جوش خوردن و بهبودی آن اهمیت فراوانی دارد. تا ضمن جوش خوردن ایمپلنت دندان با استخوان فک، احتمال هرگونه عفونت، لق شدن و به حداقل میزان ممکن برسد. بدین ترتیب این مورد را جهت تضمین موفقیت ایمپلنت های دندانی جدی بگیرید و برای آشنایی بیشتر با مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت تا پایان مطالب همراه ما باشید.
جوش خوردن ایمپلنت دندان
به طور کلی برای کاشت ، بافت لثه شکافته می شود و ضمن خروج دندان های آسیب دیده و از دست رفته، یک سوراخ درون استخوان فک ایجاد می کنند. پس از آن نیز پایه تیتانیومی ایمپلنت درون استخوان فک قرار گرفته و اطراف آن با غشای مصنوعی ترمیم می شود. تا اینجا مراحل جراحی و کاشت ایمپلنت دندان به طور کامل انجام شده است. اما برای موفقیت کاشت دندان، باید پایه ایمپلنت به طور کامل با استخوان فک جوش بخورد. به این روند جوش خوردن ایمپلنت دندان گفته می شود و مدت زمان آن به مؤلفه های مختلفی وابسته است. خاطر نشان می شود که جوش نخوردن ایمپلنت دندان با استخوان فک یکی از دلایل شدن لق شدن و شکست ایمپلنت های دندانی است. پس به این مورد مهم توجه ویژه داشته باشید و برای کاشت دندان به مراجعه نمایید. در زمان مراجعه حتما علائم جوش نخوردن ایمپلنت را بپرسید. همانطور که در سایت در این مورد هم گفته شده است:
اهمیت جوش خوردن ایمپلنت دندان با استخوان فک
یکی از عوامل مهم و مؤثر برای افزایش استحکام، کارایی و ماندگاری دندان های مصنوعی قرارگیری مناسب آنها روی لثه و استخوان فک است. با توجه به اینکه ایمپلنت های دندانی به عنوان یکی از محبوب ترین درون استخوان فک کاشته می شود، جوش خوردن آنها با بافت استخوان فک و بافت لثه اهمیت فراوانی دارد. اما چطور بفهمیم ایمپلنت جوش خورده؟ علائم و روش هایی دارد که در ادامه درمورد آن صحبت می کنیم. زیرا این عامل تعیین کننده میزان استحکام ایمپلنت و موفقیت آمیز بودن کاشت آن است. البته باید توجه داشته باشید که جوش خوردن فک بالا و پایین طی چندین ماه انجام می شود. بدین ترتیب در دندان زمانی تمامی دستورالعمل ها و توصیه های دندانپزشک را رعایت نموده و از خوردن مواد غذایی سفت و سخت با دندان های کاشته شده خودداری کنید. در تمام مدت علائم جوش نخوردن ایمپلنت را فراموش نکنید.
کاشت ایمپلنت را به متخصص ایمپلنت با تجربه بسپارید!
میزان تجربه و تخصص دندانپزشک نیز یکی دیگر از مؤلفه های تأثیرگذار بر کاهش مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت های دندانی است. در واقع دندانپزشک براساس تجربه و تخصصی که با انجام جراحی های مختلف کسب نموده، اقدام به کاشت می کند. البته در این زمینه برای افزایش کیفیت و ماندگاری ایمپلنت دندان از جدیدترین روش ها و متدهای روز دندانپزشکی بهره می گیرد. تا علاوه بر تضمین کیفیت و ماندگاری کاشت ایمپلنت، احتمال هرگونه عفونت، شل شدن و پس زدن ایمپلنت به حداقل میزان ممکن برسد.
بدین ترتیب کاشت را به دندانپزشک متخصص و حرفه ای محول کنید. تا ضمن داشتن دانش و تخصص کافی، با انجام معاینات دقیق و آزمایش های تخصصی اقدام به کاشت ایمپلنت های دندانی نماید. از طرف دیگر چون جراحی پیوند لثه و استخوان فک نیز لازمه کاشت این نوع دندان مصنوعی است، متخصصین بیماری های لثه و ایمپلنت بهترین گزینه برای کاشت ایمپلنت خواهند بود. به دلیل اینکه از دست دادن دندان های طبیعی موجب می شود و در نهایت این عارضه شایع در بین بیماران به ویژه افراد میانسال و سالمند، جوش خوردن ایمپلنت دندان را با مشکل مواجه می سازد.
جوش خوردن ایمپلنت دندان چه مدت زمان به طول می انجامد؟
همان گونه که در بالا نیز به آن اشاره کردیم بازه زمانی جوش خوردن فک بالا و پایین با هم متفاوت است. علاوه بر این عوامل دیگری نظیر شرایط جسمی بیمار، وضعیت لثه و استخوان فک، تعداد دندان های از دست رفته و روش کاشت ایمپلنت نیز موجب افزایش یا کاهش مدت زمان جوش خورد ایمپلنت می شود. به هر حال طبق تحقیقات و بررسی های به عمل آمده از نتایج کاشت ایمپلنت های دندانی مشخص شده که جوش خوردن ایمپلنت دندان فک بالا سه ماه و فک پایین پنج ماه به طول می انجامد. بنابراین در طول دوره درمان به توصیه ها و دستورالعمل های دندانپزشک معالج توجه ویژه داشته باشید و در صورت بروز هرگونه مشکل سریعاً وی را مطلع سازید. در همین رابطه در سایت آمده است که:
عوامل مؤثر بر زود جوش خوردن ایمپلنت
در صورتی که شرایط جسمی فرد و همچنین وضعیت لثه و استخوان فک در حد مطلوب قرار داشته باشد، دوره درمان و نقاهت نیز به طور طبیعی طی خواهد شد. بدین صورت که بعد از گذشته سه تا پنج ماه شاهد جوش خوردن خواهید بود. اما برای کاهش مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت می بایست یک سری نکات و دستورالعمل ها را مدنظر قرار داده و رعایت کنید. در این راستا برخی از نکات و عوامل مؤثر بر زود جوش خوردن ایمپلنت های دندانی با استخوان فک به شرح زیر است:
- انتخاب دندانپزشک متخصص جراحی لثه و کاشت ایمپلنت دندان
- عدم دست کاری ناحیه جراحی و کاشت ایمپلنت
- مصرف مواد غذایی نرم و خنک
- عدم اعمال فشار به ایمپلنت های دندانی
- مصرف داروهای مسکن و آنتی بیوتیک مطابق تجویز دندانپزشک تا پایان دوره نقاهت و پس از آن
- ترک یا کاهش مصرف دخانیات
- رعایت بهداشت دهان و دندان
چطور بفهمیم ایمپلنت جوش خورده است؟ در جواب سوال “چطور بفهمیم ایمپلنت جوش خورده؟” می توان موارد زیر را مورد نظر قرار داد:
- عدم وجود درد یا ناراحتی در ناحیه کاشت ایمپلنت
- بهبودی لثه و کاهش تورم
- ثابت بودن پایه ایمپلنت
علائم جوش نخوردن ایمپلنت دندان
علائم جوش نخوردن ایمپلنت دندان عبارتند از:
- درد و تورم در اطراف ایمپلنت
- قرمزی و خونریزی اطراف ایمپلنت
- لق شدن ایمپلنت
- از دست دادن استخوان اطراف ایمپلنت
- بوی بد دهان
دلایل مختلفی برای جوش نخوردن ایمپلنت دندان وجود دارد، از جمله:
- سیگار کشیدن
- بیماریهای لثه
- تراکم استخوان ضعیف
- قرار گرفتن در معرض پرتودرمانی
- جراحی ناموفق
سخن آخر
جوش خوردن ایمپلنت دندان یکی از مراحل اصلی و مهم در کاشت ایمپلنت های دندانی است. به نحوی که تأثیر بسزایی در کیفیت ایمپلنت و مدت زمان ماندگاری آن دارد. البته با مراجعه به ایمپلنتولوژیست های حرفه ای و رعایت دستورالعمل های دندانپزشکی می توانید مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت را کاهش دهید. تا ایمپلنت در مدت زمان کوتاه بهبود یافته و ضمن استحکام کافی در استخوان فک، هیچگونه مشکلی را برای شما به وجود نیاورد. در صورت داشتن هرگونه سؤال در این زمینه با کارشناسان ما در وب سایت دکتر وزیری ارتباط برقرار کنید. درمورد اینکه چطور بفهمیم ایمپلنت جوش خورده و علائم جوش نخوردن ایمپلنت صحبت کردیم.