سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تاکید بر لزوم بازنگری در طرح های تفصیلی شهر تهران گفت: این طرح در کنار رویکرد شهرسازی ایرانی-اسلامی در دستور کار قرار می گیرد.
در اطلاعیه گزارشگر یک و معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، حمیدرضا صارمی، کار جنبی چهارمین برنامه خدمات شهری تهران در خصوص بازدید از منطقه 3 با اشاره به کمبود پارکینگ در شهر تهران، گفت. حقوق شهروندی.”، کمبود پارکینگ. این مشکل دیروز و امروز نیست، اما تهران سال هاست که با این معضل دست و پنجه نرم می کند و متاسفانه سیاست های متناقض چند سال گذشته در این زمینه ربطی به آن نداشته است. حل این مشکل نه تنها شکست خورده بلکه تا حدی به آن دامن زده است که امروزه مشکل پارکینگ هم برای بازدیدکنندگان و هم برای ساکنان مراکز تجاری و فعالیت شهر یک بحران جدی است که گاه منجر به افزایش ترافیک و بسته شدن جاده ها و خیابان ها می شود. .
معاون شهرسازی و ساخت و ساز شهر تهران گفت: منطقه 3 نیز یکی از مراکز متمرکز اداری، درمانی و تجاری است که کمبود پارکینگ را تشدید کرده و موجب هرج و مرج منطقه شده است. کورس منطقه 3 تنها یک نمونه است، یکی از همه مناطق و محله هایی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند و باید بگویم که شاهد سونامی خودروها در مجاورت شهر همراه با ترافیک و آلودگی هوا هستیم. ، کمبود جای پارک آسایش شهروندان را سلب کرده است. برای حل این مشکل، معاونت حمل و نقل و شهرسازی باید ساکنان را در اولویت قرار دهد و بهره گیری از فناوری اطلاعات را همراه با مدیریت خردمندانه پارکینگ های مجاور در دستور کار قرار دهد.
وی افزود: اتخاذ رویکرد صحیح، تدوین معیارهای مناسب و استفاده از ابزارهای موثر در این زمینه گامی بلند در جهت رفع مشکلات موجود است. از این رو، معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران تلاش کرد تا مطالعه ای در این زمینه در خصوص آسیب شناسی کاربری اراضی شهر تهران و بررسی قوانین پارکینگ انجام دهد. شایان ذکر است که شهرستان به دنبال نظر کمیسیون عالی حمل و نقل و حمل و نقل جهت ارائه آن به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران است.
طرح های جدید منطقه ای ده ونک آماده است
ده ونک معاون شهرسازی و معماری شهر تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به طرح های منطقه ای ده ونک گفت: ده ونک یکی از قدیمی ترین روستاهای اطراف تهران بوده و با گسترش شهر، این روستای زیبا یکی از محله های تهران است. با توجه به شرایط خاص این محله، توسعه طرحهای ویژه و تعیین مساحت مناطق سرسبز و نبود سند برای برخی املاک، ساخت و ساز زیادی انجام نشد. ده ونک هم اکنون یکی از مناطق ویران تهران است که فرسودگی منطقه و مهاجرت ساکنان آن باعث آسیب های اجتماعی و نوعی هیاهو در این محله شده است.
صارمی گفت: طرح تفصیلی که در گذشته برای ده ونک تهیه شده بود با توجه به مطالبات اهالی و غیرممکن بودن آن در حال بررسی است و اخیراً سازمان نوسازی با کمک سازمان توسعه منطقه و مشارکت ذینفعان در حال تهیه است. برنامه ریزی محلی برنامه های جدید و توسعه ای در این محله اجرا شده است. طرح های قبلی ده ونک با مداخله و مالکیت گسترده تهیه و تصویب شد و عملی بودن آن را بسیار کاهش داد. نباید نقض شود و بر این اساس رد می شود. این موضوع در حال حاضر در دست بررسی است و معمولاً آماده سازی بررسی این طرح با در نظر گرفتن تمامی جوانب و جوانب در مراحل پایانی مطالعه است.
با توجه به ارزشهای دهونک و اهمیت فضاهای باز با ارزشهای تاریخی و اکولوژیکی برای منطقه، یکی از رویکردهای ما برای کاهش تعارضات و چالشهای این مکان، استفاده از رویکرد انتقال توسعه است. در واقع، واگذاری حقوق توسعه ابزاری مکمل برای تشویق توسعه مناطق مناسب توسعه و جلوگیری از توسعه بیشتر مناطق با ارزش زمین و شهر است.
بررسی طرح تفصیلی تهران از طریق دسترسی شهر ایران اسلامی
وی همچنین تصریح کرد: سیاستهای مقام معظم رهبری، بیانات مرحله دوم انقلاب اسلامی، ضوابط برنامه توسعه، سند توسعه علمی، شهردار تهران باید هر پنج سال یکبار مورد بازنگری و بازنگری قرار گیرد. برنامه ریزی، برنامه های تفصیلی باید هر پنج سال یکبار مورد بازنگری و بازنگری قرار گیرد، اما با گذشت حدود 10 سال، تاکنون هیچ اقدام جامعی انجام نشده است. هنوز در این مسیر برنامه پنج ساله سوم مستلزم این است که این بررسی تا پایان سال سوم برنامه تکمیل شود و در نهایت پیش نویس دستورالعمل بازنگری نیز باید تصویب و به کمیته ماده 5 که هنوز تصویب نشده است ارسال شود. .
نخست وزیر صارمی گفت: با توجه به بازخوردهای دریافتی از طرح تفصیلی و تغییرات گسترده ای که در شهر تهران رخ داده است، باید طرح تفصیلی را بر اساس رویکرد شهرسازی ایران اسلامی بازنگری کنیم و مقام معظم رهبری (مدظله) داشته باشیم. عالی)» به زودی با تشکیل کارگروه ویژه معاونت شهرسازی و ساختمان این مهم را تکمیل خواهیم کرد.
وی همچنین بزرگترین ایرادات طرح تفصیلی فعلی را پهنه بندی، کارهای ناتمام و انحراف از طرح عنوان کرد.
معاون شهرسازی و معماری شهر تهران تاکید کرد: البته بررسی طرح تفصیلی تهران لزوما به معنای تهیه مجدد طرح تفصیلی نیست، بلکه ادامه روند بازنگری طرح تفصیلی است. نظارت بر طرح های تفصیلی پهنه بندی و تغییرات کاربری اراضی، بازنگری قوانین و مقررات (مشابه موارد ذکر شده در رابطه با بازنگری مقررات و مقررات پارکینگ)، تکمیل بقیه کارها، برنامه ریزی موضوعی بر اساس منطقه و نیاز (سند توسعه عنوان 3)، و غیره در مرحله اصلاح طرح تفصیلی است.
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در پایان به مشکل تجمیع املاک در منطقه 3 اشاره کرد و گفت: در صورت کمبود خدمات، نمیتوانیم آن را جبران کنیم زیرا اقدامات مناسبی انجام نمیدهیم. . این بدان معناست که می تواند تأثیر منفی بر جامعه بگذارد و منجر به عدم خدمت رسانی به همسایگان شود و لازم است قبل از ادغام جنبه های کاری و تحقیقات عمیق در نظر گرفته شود.
انتهای پیام