چاره‌ای جز به روز کردن خود نداریم

سرعت تحولات زمان و تغییر شرایط و مناسبات و رشد شگفت انگیز فناوری در همه عرصه ها به ویژه در رسانه ها و ارتباطات سیستمی به سرعتی است که زندگی امروز را در بسیاری از نقاط جهان با دنیای گذشته متفاوت است.در گذشته ارتباط اعضای یک تشکل در یک شهر و خبر به آنها روزها طول می کشید اما اکنون افراد ارتباطی در سراسر جهان لحظه ای است.امروز می توان یک کلاس مجازی تشکیل داد که معلم و هریک از شاگردان هرکدام در یک نقطه جهان باشند. اما امروز این شیوه بسیار متنوع است و می تواند از طریق گیرنده هایی که هرفرد دارد مطالبی را برای فرستادن و تلاش برای انجام دادن انجام دهد. کاملاً منزوی می شود.اگر کسی بدون مهارت وارد عرصه نبرد می شود در آغاز از دشمن ماهر شکست خواهد خورد.مقابله با دشمنانِ ماهر و مجهز به ده ها مهارت و ابزار جنگی،نیاز به همان مهارت ها و جنگ افزارها یا پیشرفته تر از آنها دارد. دستور قرآنی «و أعدّوا لهم ماستطعتم من قوّه»، ناظر به همین معناست. نبرد فرهنگی پیچیده تر است…

روزآمدی فقط در ابزارها و شیوه ها نیست، بلکه محتواها را هم باید روزآمد کنیم. اعتقادی،دروس تربیتی و اخلاق فردی و اجتماعی، مقابله با فکر با دگر اندیشان،باید متناسب با شرایط جامعه و جهان،سامان است.برای مثال،مقابله فکری با پیروان فرقه های گمراه نباید با ادبیات ستیز یا خشونت همراه باشد.طرح مبانی اعتقادی نباید با نثرهای سنگین و متون طولانی و مباحث بحث فلسفی ارائه شود که کمتر کسی می فهمد و حوصله می خواند و آن را شنیده است.هم محتوا و هم ابزار و هم شیوه ها باید روزآمد شوند. و هر زمان در کار باشد نه اینکه فقط در زمان کلاس یا کنفرانس و مناظره در دسترس باشد.او با داشتن سایت و وبلاگ و صفحه و کانال در شبکه های اجتماعی و توان ارسال فایل و کلیپ و یادداشت و خبر و تحلیل با بیان ساده و روان،هر لحظه خود را زنده می توان به وظیفه عمل کند و افراد با او در ارتباط باشند و نظر او را برای حل مشکبلافد سوار گی ه ند و پاسخ گیرند.کلاس و کنفرانس فقط از ابزارهای معلم و مبلغ امروزی است،او می تواند همه جا و هر ز مان رامروزی است،او می تواند همه جا و هر ز مان ردر در خولی …

امروز، از روز آمدی در فعالیت های دینی ناگزیریم چون مخالفان و دشمنان این فعالیت ها کاملاً خود را روزآمد کرده اند و از زمین و زمان و هوای مخاطبان را پوشش می دهند و آنها را جذب مطالب خود می کنند. حریف آنان باشند.تربیت این نسل برای حضور روزآمد در عرصه تبیین و دفاع از آموزه های دینی،وظیفه متولیان فرهنگ دینی است.باید مهارت های لازم برای این حضور را در آنها ایجاد یا ضرورت آن را به آنها یادآوری نمائیم.برنامه ریزی برای مهارت‌های نسل جدید از سنین نوجوانی است. اگر افراد چندمه‌ای باشند در جبهه‌های بیشتر می‌توانند خدمت کنند و واقع شوند. یا تحت تأثیر آن قرار می گیرند و این خود ضایعه ای بزرگ است زیرا گمراه می شود حتی یک انسان که قربانی کفر شود اسلاه هله به منزله هلاه بته.

در روز آمدی، به مهارت هایی که جنبه های کلیدی و پایه ای دارند مانند نویسندگی و سخنوری، باید بیشتر شود، زیرا در بسیاری از مهارت های دیگر به اشکال مختلف حضور دارند. هرچه تسلط بر این دو مهارت مادر، بیشتر مؤثر باشد افزونتر گشته و مخاطبان بیشتر جذب خواهند شد. الرحمن،خلق الانسان،علّمه البیان) و در مورد مهارت های نویسندگی و قلم( الذی علّم بالقلم) آمده است!متن های بلند و پر از براهین پیچیده باید جای خود را به متن های کوتاه و هنری و تأثیرگذار بگذارد، کلیپ های کوتاهی که می شود. به راحتی با گوشی های مسافرتی افراد سفر می کند برخی از آن ها بسیار تاثیرگذار است.

۶۵۶۵

خروج از نسخه موبایل