کندانسور چیلر خانگی

چیلر خانگی، دسته ای از انواع چیلر است که به دلیل ابعاد کوچکی که دارد به آن مینی چیلر هم می‌گویند و از آن به عنوان چیلر برای منزل مسکونی استفاده می‌شود. آشنایی با سیستم چیلر خانگی به شما در انتخاب سیستم تهویه هوای مناسب و بهترین نوع چیلر برای منزل مسکونی کمک می‌کند. در سیستم پکینگ نت اسپلش ، از مینی چیلرهای هوا خنک استفاده می‌شود، در این محتوا از مجله “خدمت از ما” به توضیح طرز کار با چیلر خانگی، قطعات، مزایا و معایب چیلر خانگی می‌پردازیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

از برترین متخصصین شهرتان رایگان قیمت بگیرید، با آن ها چت کنید و بهترین را انتخاب کنید.

آشنایی با سیستم چیلر خانگی

چیلر خانگی از جمله سیستم‌های سرمایش و گرمایش است که امروزه برای خانه‌های مسکونی استفاده می‌شود. به طور کل سیستم‌های مختلفی را می‌توان برای تهویه هوای خانه یا محیط کار انتخاب کرد؛ که هر کدام از این سیستم‌ها نیز با توجه به شرایط، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. چیلر خانگی یا مینی چیلر هم، یکی از این سیستم های سرمایشی هستند.

سیستم چیلر خانگی یا مینی چیلر مسکونی، دارای دو نوع هوا خنک و آب خنک هستند که عمدتا از نوع چیلر خانگی هوا خنک استفاده می‌شود. هوا خنک سیستمی است که در آن، خنک‌سازی دستگاه در بخش کندانسور و به کمک جریان هوا انجام می‌‌شود.

همان طور که اشاره کردیم، مینی چیلرهای خانگی نیز مانند بقیه چیلر‌ها از سیکل تبرید برای خنک‌سازی محیط استفاده می‌کنند. توانایی خنک کنندگی بالای چیلر‌ها و مینی چیلر‌ ها از مهم‌ترین دلایل انتخاب آن‌ها است.

طرز کار چیلر خانگی به چه شکل است؟

چیلر های خانگی در سرمایش محیط بسیار قدرتمند عمل می‌کنند و بسته به ظرفیت دستگاه، استفاده از یک چیلر خانگی برای خنک‌سازی محیط‌های بالاتر از صد و پنجاه متر مربع کاملاً مناسب است. توجه داشته باشید که برای انتخاب ظرفیت مینی چیلر، با توجه به مساحت و شرایط محیط مد نظر خود تصمیم بگیرید.

همچنین با استفاده از یک فن کویل برای هر بخش خانه، می‌توانید دمای هر بخش را به طور مستقل تنظیم کنید؛ این مزیت علاوه بر رضایت بیشتر ساکنین، در مصرف انرژی نیز صرفه‌جویی زیادی انجام می‌دهد. طرز کار چیلر خانگی مانند چیلرهای دیگر است با این تفاوت که پمپ و منبع انبساط درون خود چیلر قرار دارد؛ همین تفاوت باعث می‌شود که دیگر نیاز به لوله کشی از موتورخانه نباشد.

قطعات چیلر خانگی یا مسکونی

چیلرهای خانگی از نظر ساختمانی و محل قرار گیری قطعات به دو دسته تقسیم می‌شوند:

قطعات چیلر خانگی و اجزا سازنده آن شامل موارد زیر است:

بدنه چیلر خانگی

از آن جا که چیلرها در محیط باز نصب می‌شوند، لازم است بدنه آن‌ها در مقابل خوردگی و زنگ زدگی مقاوم باشد؛ به همین علت جنس بدنه مینی چیلرها و چیلر خانگی عموما از ورقه‌های آهنی ضد زنگ است.

کمپرسور مینی چیلر

یکی دیگر از اجزای سیستم چیلر، کمپرسور است، که می‌توان آنرا قلب تپنده چیلرها دانست و مینی چیلرها نیز از این قاعده مستثنی نیستند؛ البته در مینی چیلر‌های خانگی، از کمپرسور‌های اسکرو یا اسکرال استفاده می‌شود؛ این کمپرسور چیلر خانگی، سر و صدای کمتر و توان بیشتری دارد.

کندانسور چیلر برای منزل مسکونی

در چیلر خانگی، کندانسور وظیفه خنک‌سازی دستگاه به کمک جریان هوا را دارد. همان طور که قبلا نیز گفتیم سیستم چیلر خانگی از نوع هوا خنک است.

فن چیلر خانگی

از دیگر قطعات چیلرهای خانگی، می توان به فن آنها اشاره کرد؛ فن در مینی چیلر، وظیفه به جریان انداختن هوا در اطراف سیستم چیلر را دارد. به کمک فن، کار کندانسور کامل می‌شود.

شیر انبساط در سیستم چیلر

در سیستم چیلر خانگی، یک سیکل تبریدی برای خنک‌سازی هوا وجود دارد. نقش شیر انبساط در این سیکل، عبور مبرد از بخش کندانسور به اواپراتور است.

اواپراتور مینی چیلر خانگی

آخرین قسمت تکمیل کننده سیکل تبریدی سیستم چیلر خانگی را کویل حرارتی اواپراتور تشکیل می‌دهد. در اواپراتور عموما از لوله‌های مسی با ضریب انتقال حرارت بالا استفاده می‌کنند. کویل حرارتی اواپراتور به فن کویل‌های ساختمان وصل شده و عمل خنک‌سازی را انجام می‌دهند.

کاربرد چیلر خانگی در کجاهاست؟

همانطور که گفتیم به دلیل اینکه چیلر خانگی در ابعاد کوچک است، از آن برای منازل مسکونی، ویلاها، رستوران، باشگاه، مراکز اداری و فروشگاه ها استفاده می‌شود. در واقع استفاده از یک سیستم چیلر خانگی برای محیط‌های بالاتر از 150 متر مربع بسیار معقولانه است.

سرمایش و گرمایش چیلر خانگی

چیلرهای خانگی برای فضاهای بالای 012 تا 150 متر به خوبی مراحل سرمایش را انجام می‌دهند و فضا را به صورت کامل ختک می‌کنند. در واقع به دلیل قدرت سرمایشی بالا و نوع عملکرد و طرز کار، این نوع چیلر بهتر از اسپلیت و داکت اسپلیت ها عمل می کند.

برای استفاده از گرمایش چیلر خانگی برای محیط با استفاده ازسیستم چیلر خانگی، نیاز است که چیلر به یک منبع جربان آب گرم وصل شود، برای سیستم چیلر خانگی کافی است که مینی چیلر خود را به یک جریان آب گرم متصل کنید؛ این جریان آب گرم را می‌توان از پکیج‌های خانگی یا بویلرهای گازسوز دریافت کرد، بدون نیاز به خرید پکینگ رندوم اسپلش برای مینی چیلر. در هنگام گرمایش چیلر خانگی، عمل گرم سازی محیط تنها از طریق فن کویل‌ها انجام می شود.

مزایای استفاده از سیستم چیلر خانگی

سیستم‌های تهویه هوای مطبوع را می‌توان از دستگاه‌های قدیمی مثل کولر آبی و بخاری‌های گاز سوز گرفته تا اسپیلیت، داکت اسپلیت، ایر واشر و برای منزل مسکونی در نظر گرفت. هر کدام از این سیستم‌ها مزایا و معایب خود را دارند؛ در ادامه به مزایای سیستم چیلر خانگی یا مینی چیلر ها نسبت به بقیه سیستم‌های تهویه می‌پردازیم.

معایب سیستم چیلر خانگی

با وجود تمامی مزایای چیلر مسکونی یا خانگی، این سیستم‌ها نیز بی نقص نبوده و مانند همه وسایل الکتریکی دارای معایب و محدودیت‌هایی هستند؛ این معایب عبارت‌اند از:

روش تنظیم دمای چیلر خانگی

برای تنظیم دمای چیلر خانگی از ترموستات که درون خود چیلر قرار دارد، استفاده می‌شود. که برای راحتی بیشتر می‌توانید به وسیله کابل کشی ترموستات را به داخل خانه ببرید و تنظیم چیلر خانگی را از داخل اتاق‌ها داشته باشید.

روش کار هنگام تنظیم دمای چیلر خانگی به این صورت است که بوسیله خود ترموستات و یا ریموت کنترل، دما را روی یک عدد مشخص تنظیم می کنید و بعد از این که دمای آب برگشتی از فن کویل‌ها به این عدد رسید، چیلر خانگی خاموش می‌شود.

آیا استفاده از چیلر برای منزل مسکونی مناسب است؟

بله، چیلر خانگی برای ساختمان‌های مسکونی می‌تواند وسیله سرمایشی و گرمایشی مناسبی باشد که در پشت بام نصب می‌شود. اما استفاده از سیستم چیلر برای متراژهای بالای۱۵۰ متر کاربرد دارد. زیرا چیلر نسبت به کولر گازی مصرف برق کمتری دارد و با نصب فن کویل به دستگاه چیلر مرکزی، می‌توان با هزینه کمتر اتاق‌ها را به هوای مطبوع مجهز کرد.

بهترین چیلر برای منزل مسکونی، چیلر جذبی است. زیرا هزینه خرید، راه اندازی و تعمیرات آن‌ به نسبت تعمیر چیلر تراکمی کمتر است. همچنین صدای کمتری نسبت به چیلر تراکمی دارد و هنگام کار دچار لرزش نمی‌شود.

خروج از نسخه موبایل