اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد می‌کند

وزیر نیرو تاکید کرد: هر دو کشور روسیه و ایران دارای شبکه‌های بزرگ الکتریکی هستند و در صورتی که این دو شبکه بزرگ به یکدیگر متصل شوند می‌توانند یک قدرت بزرگ الکتریکی در منطقه را به وجود آورند که سایر کشورها نیز می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

به گزارش گزارشگر یک، عباس علی‌آبادی در حاشیه دیدار با سرگئی تیسیویلف وزیر انرژی کشور روسیه که عصر امروز (سه‌‎شنبه) در محل وزارت نیرو برگزار شد، گفت: این جلسه و دیدار بسیار مهم بود چرا که روسیه از همسایگان بزرگ ایران محسوب می‌شود و در میان سایر همسایگان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وزیر نیرو با بیان اینکه ایران در حوزه الکتریکی همکاری‌های گسترده‌ای را با روسیه دارد، اظهار کرد: در این جلسه به دو موضوع بسیار مهم پرداخته شد که شامل احداث نیروگاه سیریک و برقراری و توسعه ارتباط الکتریکی بین ایران و روسیه است.

وی در توضیح بییشتر افزود: در خصوص نیروگاه سیریک قراردادی بین ایران و روسیه امضا شده است و ما علاقمند هستیم این قرارداد اجرا شود و طرف روسی هم علاقمند است تا با همکاری شرکت‌های ایرانی به این مسئله بپردازد.

علی‌آبادی یادآور شد: با توجه به ظرفیت‌های فناورانه بسیار بالای کشور از این پیشنهاد استقبال کردیم و بر این اساس آمادگی ایران برای تقویت و توسعه این همکاری بین شرکت‌های دو طرف اعلام شد.

وی اضافه کرد: «سیریک» یک قرارداد امضا شده است، برنامه اجرایی دارد و در تلاش هستیم مشکلات فنی موجود در مسیر پیشرفت آن را برطرف کرده و امروز قاطعانه اعلام کردیم تا این مسائل را برطرف کنیم.

وزیر نیرو با اشاره به برقراری ارتباط الکتریکی ایران با بسیاری از همسایگان، ابراز داشت: ایران در حاضر با کشورهای  ترکیه، عراق، آذربایجان، افغانستان، ارمنستان، ترکمنستان و پاکستان ارتباط الکتریکی خوبی را برقرار کرده است و در تلاش هستیم این ارتباط با در سطح وسیع‌تر توسعه دهیم.

وی با بیان اینکه تاکنون ارتباط الکتریکی پایداری بین ایران و روسیه تجربه نشده است، گفت: مدت‌هاست پیشنهاداتی را مطرح‌ کرده‌ایم تا با همکاری دو کشور از طریق کشور آذربایجان این اتصال الکتریکی تقویت شود.

علی‌آبادی یادآور شد: هر دو کشور روسیه و ایران دارای شبکه‌های بزرگ الکتریکی هستند و در صورتی که این دو شبکه بزرگ به یکدیگر متصل شوند می‌توانند یک قدرت بزرگ الکتریکی در منطقه را به وجود آورند که سایر کشورها نیز می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

وزیر نیرو برقراری و تقویت اتصال الکتریکی دو کشور را در ایجاد اقتصاد بزرگ موثر دانست و گفت: امروز در دیدار با وزیر انرژی روسیه، به شکل مفصل در این زمینه گفت‌وگو شد و در نهایت همکاران ما در کشور روسیه اعلام آمادگی کردند که حاضرند در این بخش همکاری‌های لازم را داشته باشند.

وی بیان کرد: کشور روسیه علاقمند به انتقال فناوری توربین‌های گازی از ایران است و قرار است در این زمینه کارگروهی برای پیشبرد این مهم تشکیل شود.

علی‌آبادی در بخش دیگری از سخنان خود به رایزنی درخصوص توسعه تجدیدپذیرها با کشور روسیه اشاره کرد و افزود: در این جلسه ایران اعلام کرد که در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، هوشمندسازی شبکه‌های برق و خطوط انتقال ولتاژ بالا برنامه‌های گسترده‌ای را پیش‌بینی کرده است و روسیه نیز در این زمینه برنامه‌هایی را پیش‌بینی کرده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه سطح ولتاژ شبکه ایران ۴۰۰ کیلوولت است، ادامه داد: کشورعلاقمند است که سطح ولتاژ خود را به منظور کاهش تلفات انتقال افزایش دهد و برای برقراری انتقال الکتریکی با سایر کشورها لازم است سطح ولتاژ خود را ارتقا دهیم. بر این اساس با توسعه ارتباطات الکتریکی که می‌تواند اقتصاد بزرگی را در منطقه رقم بزند، فعال‌تر عمل کنیم.

وی یادآور شد: همچنین امروز در ایجاد «نقشه راه» برای همکاری‌های فناوارنه در حوزه برق با وزیر و هیئت همراه روسیه تبادل نظر شد و بر این اساس کارگروهی تشکیل شده است و بی‌تردید منجر به انعقاد قرارداد خواهد شد.

در ادامه این دیدار، “سرگئی تیسیویلف” وزیر انرژی روسیه ضمن استقبال از تقویت همکاری‌ها با ایران، به اهداف برقراری سفر به ایران اشاره کرد و گفت: در تلاشیم زمینه‌های ملاقات دو کشور را در ماه دسامبر و در مسکو فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه روسیه پروژه‌های مشترک متعددی را با ایران دارد، افزود: امروز جهان در برابر یک انقلاب بزرگ است و در این شرایط تولید و استفاده از نیرو و انرژی نقش اول و اساسی را دارد.

وزیر انرژی روسیه با تاکید بر اینکه لازم است استراتژی جدید برای استفاده از نیروی برق تدوین شود، ادامه داد: تبادل دانش فنی با ایران به منظور برطرف کردن نیازها در تامین تجهیزات از جمله توربین‌های گازی جزو برنامه‌های این روسیه است.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل