ارایه الگوهای مناسب به نسل کودک و نوجوان اساس فعالیت‌های فرهنگی است

گزارشگر یک/گیلان مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان، ارایه الگوهای مناسب به نسل کودک و نوجوان را پایه و اساس فعالیت‌های فرهنگی دانست و تاکید ‌کرد: معرفی اسوه‌های ایثار و شهادت به آینده‌سازان در صدر برنامه‌های این نهاد فرهنگی قرار ‌دارد.

سید جلیل میرعظیمی روز شنبه(۲۸ مرداد) در نشست با مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان، با اشاره به رسالت فعالان عرصه فرهنگ، اظهار کرد: تقویت باورهای دینی مخاطبان و نهادینه‌سازی فرهنگ ایثار و شهادت در میان آینده‌سازان، از اهم برنامه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان محسوب می‌شود.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان، فعالیت‌های کتاب‌محور و خلاقانه را از شیوه‌های اثربخش در مسیر فرهنگ‌سازی عنوان کرد و با بیان این‌که معرفی الگوهای مناسب به کودکان و نوجوان با بهره‌گیری از روش‌های هدفمند مربیان کانون صورت می‌گیرد، گفت: آشناسازی هرچه بهتر فرزندان ایران اسلامی با شخصیت‌های برجسته‌ای که با کمترین امکانات، دست‌آوردهای بزرگی را برای اسلام و ایران به ارمغان آوردند، رهاورد این فعالیت‌ها به شمار ‌می‌رود.

وی به دشواری‌های کار در حوزه کودک و نوجوان پرداخت و با خاطرنشان کردن این موضوع که ارایه تصویری روشن و گویا از رخدادهای هشت سال دفاع مقدس به آینده‌سازان کاری دشوار و نیازمند بهره‌گیری از ظرافت‌هاست، تصریح‌کرد: برای پیشگیری از گسست‌های میان نسلی و نیل به اهداف، هم‌افزایی و هم‌گرایی مجموعه‌های فعال در این عرصه ضرورت دارد.

میرعظیمی افزایش همکاری‌های مشترک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان و بنیاد حفظ‌ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان را بااهمیت توصیف کرد و ضمن اشاره به گستره فعالیت‌های مراکز فرهنگی هنری ثابت، فراگیر، سیار شهری و روستایی و کتابخانه‌های پستی این مجموعه، گفت: ارتقای سطح همکاری‌های مشترک می‌تواند در ایجاد انس و الفت هرچه بیشتر کودکان و نوجوانان با کتاب، ارتقای توانمندی‌های آنان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی موثر ‌باشد.

وی اشاره‌ای به برخی از فعالیت‌های اخیر کانون در عرصه نهادینه‌سازی فرهنگ ایثار و شهادت داشت و ضمن یادآور ‌شدن برگزاری همایش «از نسل باران»، در سالگرد بازگشت آزادگان به ایران اسلامی، افزود: آغاز فرآیند برگزاری بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری نیز بستری مناسب برای افزایش همکاری‌ها در جهت تقویت باورهای دینی کودکان و نوجوانان و آشنایی افزون‌تر آنان با اسطوره‌های ایران اسلامی است.

سرهنگ حسن حبیبی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان نیز با استقبال از افزایش تعامل و همکاری با کانون پرورش فکری کودکان، اظهار ‌کرد: مخاطبان این مجموعه فرهنگی، از مهم‌ترین گروه‌های سنی برای فرهنگ‌سازی به شمار ‌می‌روند و ضرورت دارد برای شکل‌گیری شخصیت‌ آنان بر اساس الگوهای ایرانی و اسلامی، هم‌افزایی و تلاش مضاعفی داشته باشیم.

وی به اهمیت روش‌های‌ کار با کودک و نوجوان پرداخت و با تاکید ‌بر این مهم که پایه و اساس قرار ‌گرفتن ابزار هنر و ادبیات می‌تواند در نیل به این اهداف موثر باشد، عنوان کرد: کتاب نیز ابزاری مناسب است که با توجه به پیشرفت فن‌آوری‌های روز و گسترش فضای مجازی و شبکه‌های مجازی، جایگاه بی‌بدیل خود را حفظ کرده و نقش موثری در فرهنگ‌سازی ایفا ‌می‌کند.

حبیبی همچنین به اهمیت آشناسازی نسل کودک و نوجوان با پیشینه افتخارآمیز کشور و استان پرداخت و عنوان کرد: شناخت بیشتر این نسل از حکومت‌ شیعی آل‌بویه، شخصیت‌های تاثیرگذاری چون میرزا ‌کوچک خان جنگلی و آگاهی‌ آینده‌سازان از نقش گیلانیان در پیروزی انقلاب اسلامی و جایگاه‌ مردمان این دیار در محور مقاومت از اهدافی است که ضرورت دارد برای دستیابی به آن تلاش کنیم.

مدیرکل حفظ آثار گیلان امیدآفرینی را در سایه تعامل و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مجموعه‌های فرهنگی و دانشگاهی مهم ارزیابی کرد و با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در ارتباط با گذر مردم مسلمان ایران اسلامی از شیب تاریخی و نزدیکی به قله، گفت: آگاهی فرزندان ایران اسلامی از این موضوع بایستی در تمامی برنامه‌ریزی‌ها مدنظر ‌قرار ‌گیرد.

وی‌ از برنامه‌های این اداره‌کل برای پیشگیری از مصادره مفاهیم انسانی هشت سال دفاع مقدس از سوی بیگانگان و آشناسازی جامعه به دست‌آوردهای این دفاع جانانه سخن گفت و تصریح کرد: عینی‌سازی اسطوره‌های دفاع مقدس و ارایه آموزه‌های این حماسه ماندگار در قالبی باورپذیر، از اهدافی است که از سوی دست اندرکاران این مجموعه دنبال می‌شود.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل