پنج پروژه زیست محیطی در شهر تهران با حضور نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران به بهره برداری رسید.
به گزارش شفاف، رضا شرفی در آئین بهره برداری و آغاز عملیات احداث این پنج پروژه، گفت: امروز شاهد آغاز بکار دومین کارخانه پردازش محلی پسماند هستیم. پردازش کامل پسماند در محله، اثرات سوء حمل پسماند در مسیر مرکز پردازش آرادکوه را کاهش میدهد و این کارخانههای پردازش محلی میتواند تا ۳۰ درصد در کاهش هزینهها موثر باشد.
وی افزود: پردازش در کارخانههای محلی از سوی دیگر میتواند کاهش ۲۰ درصدی تردد ماشینهای سنگین در معابر شهر را به همراه داشته باشد و قطعا هر اقدامی حتی با اثربخشیهای کوچک میتواند در آینده در حوزه زیست محیطی اهمیت بسیاری را داشته باشد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، ادامه داد: ظرف چند ماه گذشته با تکمیل کارخانه پردازش محلی در منطقه ۱۳ به شکلی شاهد شکل گیری پکیج کاملی از پردازش پسماند در این منطقه بودیم. بی تردید هدف نهایی شهرداری تهران کاهش ورود پسماند به مرکز پردازش آرادکوه است و یکی از گامهای موثر در این مسیر احداث کارخانههای پردازش محلی (MRF) است که موجب کاهش ورود پسماند به آرادکوه میشود. بی تردید در سال آینده بهره برداریهای بسیاری در حوزه پسماند را شاهد خواهیم بود.
شرفی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه پروژههای سال آینده در مقیاسهای بزرگ به بهره برداری میرسد، افزود: خوشبختانه شورای شهر تهران در راستای رویکرد تحولی خود به حوزه پسماند و سازمان پسماند شهرداری تهران نگاه ویژهای داشته و کمک بسیار خوبی در بودجه سال آینده به این حوزه انجام شده است.
وی به آغاز عملیات احداث کارخانه ۱۲۰۰ تنی استحصال پسماند ساختمانی اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه پسماندهای ساختمانی بوی نامطبوع ندارند و مورد اعتراض قرار نمیگیرند؛ اما در حقیقت یکی از چالشهای شهر تهران محسوب میشوند. خوشبختانه امروز شاهد آغاز عملیات احداث کارخانه ۱۲۰۰ تنی در این حوزه هستیم که قطعا در نیمه دوم سال آینده به بهره برداری میرسد و میتواند کمک کند ما به سمت تولید محصولات بتنی و مواد مورد نیاز شهرداری در مجموعه آبعلی در آینده نزدیک حرکت کنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، ادامه داد: امروز مجموعه ۱.۵ هکتاری در سرخه حصار برای سگهای بلاصاحب نیز به بهره برداری میرسد که مشارکت جدی و اثربخش مردم، سازمانهای مردم نهاد و حامیان حیوانات را در مدلی اجرایی میکند. این مدل میتواند برای کل شهر تهران به عنوان یک الگو مورد استفاده قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: در بخش دیگری از بهره برداریهای امروز باید به حوزه سیستم نظارت هوشمند سازمان پسماند اشاره کنم. قطعا شهری با جمعیت ۱۰ میلیونی شب و روز باید دارای سیستم نظارت هوشمند و دقیقی در حوزه پسماند باشد تا شهروندان شاهد خدمت رسانی مناسب باشند؛ لذا این طرح در سازمان پسماند محقق شده و از کف خیابان تا سیستم دفن در مجموعه آرادکوه به صورت هوشمند مورد نظارت قرار خواهد گرفت.