تأکید لاوروف بر نقش سازنده ایران برای برقراری صلح در قفقاز جنوبی

تأکید لاوروف بر نقش سازنده ایران برای برقراری صلح در قفقاز جنوبی

وزیر امور خارجه روسیه به نقش مهم و سازنده ایران در کمک به برقراری صلح در قفقاز جنوبی تأکید کرد.

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، در تماس تلفنی سرگئی لاوروف وزیر خارجه فدراسیون روسیه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در بعد از ظهر جمعه یکم دی ۱۴۰۲، آخرین تحولات مربوط به قفقاز جنوبی، اوضاع فلسطین و غزه و برخی موضوعات دوجانبه و منطقه‌ای مورد رایزنی و تبادل نظر قرار گرفت.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در این تماس تلفنی با اشاره به نشست اخیر سازوکار منطقه‌ای ۳+۳ در تهران بر لزوم تقویت همکاری بین کشور‌ها برای کمک به جمهوری آذربایجان و ارمنستان در روند نیل به توافق صلح و ایجاد سازوکاری منطقه‌ای بمنظور تضمین اجرای آن تأکید کرد.

وزیر امور خارجه روسیه به نقش مهم و سازنده ایران در کمک به برقراری صلح در قفقاز جنوبی تأکید کرد.

وی روابط مسکو و تهران را راهبردی دانست و تأکید کرد: حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران همواره مورد احترام روسیه بوده است و این سیاست رسمی مسکو هیچگاه نباید مورد تردید قرار گیرد. ما در مذاکرات تنظیم بیانیه پایانی نشست مراکش به صراحت، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران را مورد توجه قرار دادیم.

وزیر امور خارجه کشورمان هم در این تماس با ارزیابی مثبت از روند مذاکرات جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای نیل به توافق صلح با اشاره به تبعات منفی مداخلات برخی طرف‌های خارجی در منطقه بر لزوم بهره گیری از ظرفیت کشور‌های منطقه تأکید و عنوان کرد: کشور‌های منطقه می‌توانند نقش سازنده‌ای برای ایجاد و تضمین صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان داشته است.

امیرعبداللهیان در واکنش به بخشی از بیانیه ششمین نشست مجمع همکاری عرب و روسیه در مراکش، جزایر سه گانه ایرانی را جزء لاینفک تمامیت ارضی ایران دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران هر ادعایی از سوی هر طرفی در این خصوص را کاملا مردود می‌داند.

وی با اشاره به مناسبات مثبت و رو به رشد مسکو و تهران یادآوری کرد: احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشور‌ها از اصول بنیادین در مناسبات کشورهاست و تهران در موضوع احترام به تمامیت ارضی و مباحث حاکمیتی ایران با هیچ طرفی تعارف ندارد. 

طرفین در این گفت‌وگو آخرین تحولات فلسطین را مورد ارزیابی قرار دادند.

خروج از نسخه موبایل