رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه شناسنامهدار کردن تولیدات شیلاتی از صید تا بازار در دستور کار قرار دارد، گفت: علاوه بر تامین بازار برای صادرات، کیفیت محصولات کنسروی نیز بسیار حائز اهمیت است که آمادگی تسهیلگری در این زمینه را داریم.
به گزارش گزارشگر یک، سیدحسین حسینی – معاون وزیر جهاد کشاورزی – در همایش نقش صنعت کنسرو در تامین امنیت غذایی گفت: آبزیپروری، در کنار فعالیت صید و صیادی در سند امنیت غذایی جایگاه ویژهای دارد و سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز در این باره تاکید کرده است که تا سال ۲۰۵۰ میلادی، بیش از ۷۰ درصد پروتئین حیوانی از آبزیان تامین خواهد شد.
وی افزود: از ۲۲۳ میلیون تن تولید آبزیان در جهان، حدود ۹۲ میلیون تن از حوزه صید و صیادی است و از این مقدار ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در حوزه ماهیان تون است.
رئیس سازمان شیلات ایران با اعلام آن که حدود ۹ درصد صید جهان را تون ماهیان تشکیل میدهند، ادامه داد: ۷۷۸ هزار تن از تولید ناشی از صید و صیادی و حدود ۳۴۰ هزار تن را سطح زیان درشت تشکیل میدهند که ۲۸۰ هزار تن آن تونماهیان و شبه تونماهیان است و مابقی سطح زیان درشت و مواد اولیه صنایع بزرگ کنسروسازی هستند.
وی با بیان اینکه ۱۰ درصد صید اقیانوس هند متعلق به ایران است، گفت: در غرب این اقیانوس، رتبه نخست به کشورمان اختصاص دارد و در بین ۳۲ کشور و کل اقیانوس هند نیز، ایران حائز رتبه دوم است که این امر نشان از اهمیت ماهیان تون است.
حسینی به پایبندی جمهوری اسلامی ایران به قوانین iotc اشاره کرد و گفت: با پیگیری و همتی که در پایبندی به قوانین انجام شد، علاوه بر پایداری فعالیت موثر در بهرهبرداری از ذخایر مشترک تون ماهیان، بیش از ۲۷۵ شناور ریجستری شد و تعداد شناورها نیز از ۸۰۰ به ۱۰۷۵ شناور افزایش پیدا کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره وضعیت تولید کنسرو ماهی گفت: معرفی محصول تون به بازار به نتیجه مطلوبی رسیده و امیدواریم در سایر محصولات شیلاتی نیز بتوانیم رنگ آبزیان را پررنگتر کنیم و به امنیت غذایی پایدار دست یابیم.
حسینی نقش و جایگاه سازمان شیلات ایران به عنوان تنظیمگری بین خوشه تولید، زنجیره تولید و زنجیره تامین را بسیار حائز اهمیت خواند و ادامه داد: همراهی و هماهنگی خوبی که با سندیکا وجود داشت، باعث شد در بیش از ۱۴ ماه، با یک نظام قابل اعتنا و یک نظم با تمام مسائل و مشکلاتی که در پیرامون ما در جهان در حال اتفاق است، با تعادل قیمت مناسبی در محصول کنسرو روبرو شویم.
وی تصریح کرد: مدیریت ضایعات، جمعآوری محصول در اوج صید و موضوعاتی از قبیل فراهمی محصول، انبار، مباحث مربوط به پشتیبانی در دریا و کشتیهای پشتیبان بسیار حائز اهمیت است و برای سرمایهگذاری در این بخش، از علاقمندان دعوت میکنیم.
رئیس سازمان شیلات ایران به نیاز همکاری مستمر با صنایع زنجیره تامین و صنایع تبدیلی که مهمترین محصول آن کنسرو ماهیان تون است، اشاره کرد و افزود: در این راستا مقرر شد، پیشنویس تفاهمنامهای، تنظیم شود تا بتوانیم رهگیری و شناسنامهدار کردن محصول و شناسنامهدار کردن از صید تا بازار را در دستور کار قرار دهیم.
وی درباره کیفیت محصولات کنسروی افزود: علاوه بر تامین بازار، برای صادرات، کیفیت محصولات کنسروی نیز بسیار حائز اهمیت است که سازمان شیلات ایران آماده تسهیلگری در این زمینه است.
بنا بر اعلام سازمان شیلات ایران، حسینی اظهار امیدواری کرد که این سازمان در کنار پیشکسوتان بتواند، میزان صادرات را افزایش دهد.
انتهای پیام