رئیس سازمان برنامهوبودجه در پاسخ به پیشنهاد یکی از دانشگاهها مبنی بر امکان تأمین بودجه دانشگاه بدون وابستگی به بودجه دولت، گفت: تا آنجایی که بتوانیم و اختیار داشته باشیم حاضر هستیم حتی به صورت آزمایشی کار را جلو ببریم.
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، داود منظور روز چهارشنبه در نشست هماندیشی با روسای دانشگاههای برتر تهران اظهار کرد: رئیسجمهور بر تقویت دانشگاهها تأکید دارند و در سازمان برنامهوبودجه بر اساس مأموریتی که داریم تلاش میکنیم از این موضوع حمایت شود.
او افزود: فعالیت دانشگاهها در راستای تربیت دانشجو و استاد و تولید علم و دانش است و این موضوع ایجاب میکند تعامل نزدیکی با رؤسای دانشگاهها داشته باشیم تا کشور در مسیر پیشرفت و رشد شتاب بگیرید.
معاون رئیسجمهور تأکید کرد: هر میزان در دانشگاهها هزینه کنیم، نوعی سرمایهگذاری است و بیشتر از آنچه در صنایع سرمایهگذاری میشود، بازدهی دارد.
منظور در پاسخ به پیشنهاد یکی از دانشگاهها مبنی بر امکان تأمین بودجه دانشگاه بدون وابستگی به بودجه دولت، گفت: تا آنجایی که بتوانیم و اختیار داشته باشیم حاضر هستیم حتی به صورت آزمایشی کار را جلو ببریم.
وی ادامه داد: مهم این است که بر روی مفادی که پیشنهاد شده به توافق برسیم.
رئیس سازمان برنامهوبودجه بیان کرد: دانشگاهها در دنیا بخش عمده نیازهای خود را خودشان تأمین میکنند و دولت کمککننده آنها است، البته دانشگاهها درآمدهای اختصاصی دارند که سهم آن بسیار کم است.
منظور گفت: دولت منابع محدودی دارد و باید همه حوزهها را پوشش دهد؛ واقعیت این است که منابع بودجه توان پاسخگویی به هزینههای جدیدی را ندارد.
وی خطاب به رؤسای دانشگاه گفت: تمایل داریم از پیشنهادات به ویژه پیشنهادات دانشگاهها استفاده کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: با پیگیریهای وزیر علوم احکام خوبی در برنامه هفتم و لایحه بودجه در حوزه دانشگاهها دیده شده است که امیدواریم در سال آینده شاهد تحولی در آموزش عالی باشیم.
منظور ادامه داد: تلاش کردیم بودجه بخش پژوهش و فرهنگی در سال آینده افزایش خوبی داشته باشد.
وی گفت: اگر بتوانیم در موضوعات پالایشگاهی و پتروشیمی که مزیت نسبی کشور است، زنجیره ارزش را کامل کنیم میتوانیم یک ضرب در ۱۰ میشود؛ متأسفانه وضعیت امروز پتروشیمی و پالایشی ما نوعی خام فروشی است.
معاون رئیسجمهور اظهار کرد: اینکه ما چگونه باید زنجیر ارزش را کامل و تعداد محصولات را بتوانیم متنوع کنیم نیازمند همکاری دانشگاههاست.
منظور بیان کرد: متأسفانه خام فروشی دردسر کمتری دارد و باید به سمت ایجاد زنجیره ارزش حرکت کنیم و باید الزامات آن فراهم شود تا تولیدکننده به سمت ایجاد زنجیره ارزش حرکت کند.
وی ادامه داد: البته صنعت پالایشی و پتروشیمی ما نسبت به ۲۰ سال پیش پیشرفت بسیاری داشته است و امروز صادرات غیرنفتی کشور تقریباً نیازهای ارزی کشور را تأمین میکند که بخشی توسط صادرات پتروشیمیهاست.
رئیس سازمان برنامهوبودجه گفت: باید با تنوعبخشی در تولیدات محصولات و ایجاد زنجیره ارزش درآمدهای کشور را افزایش دهیم که در برنامه هفتم فصلی تحت عنوان توسعه زنجیر ارزش دیده شده و باید تولیدکننده برای این موضوع تشویق شود.