گزارشگر یک/اصفهان مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان با اعلام اینکه تا پایان ماه جاری دستورالعمل پرداخت پزشکان ابلاغ خواهد شد که بر اساس آن بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد پرداختیها افزایش پیدا میکند، گفت: اگر پزشکی خارج از هزینه مصوب پول دریافت کند به تعزیرات معرفی و دو تا سه برابر پولی که دریافت کرده جریمه میشود.
به گزارش گزارشگر یک، مرتضی حاجی کاظمی، امروز (سهشنبه ۲۰ تیرماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی بزرگترین سازمان بیمهای کشور است، اظهار کرد: این سازمان با پوشش بالغ بر ۵۲ درصد جمعیت کشور و ۴۶ میلیون مخاطب، اولین خریدار خدمات درمانی است.
وی از پوشش ۶۹ درصد جمعیت استان اصفهان خبر داد و گفت: در استان اصفهان ۳ میلیون و ۷۰۴ نفر تحت پوشش هستند که ۲ میلیون و ۹۹۸ هزار نفر بیمه شده و ۷۰۶ هزار نفر نیز مستمری بگیر محسوب میشوند.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان با اعلام اینکه سازمان در حال پرداخت هزینههای متعهد شده است، گفت: هدف نهایی رعایت عدالت و افزایش اعتماد بوده تا خدمات سادهتر و راحتتر به مردم ارائه شود و مخاطبان دسترسی بهتری به حقوق خود پیدا کنند.
وی تصریح کرد: بسیاری از خدمات تأمین اجتماعی که در حدود ۴۰ خدمت است، غیرحضوری و هوشمند ارائه میشود و در تلاش هستیم تا خدمات را سادهتر و دقیقتر به مخاطبان برسانیم. امیدواریم با تحول در ارائه خدمت با استفاده از سیستم هوشمند، هرچه بیشتر به عدالت اجتماعی دست پیدا کنیم که رویکرد کلی سازمان تأمین اجتماعی در راستای اعتماد است.
کاظمی از پرداخت ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان مستمری بهصورت ماهیانه در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: در طول سال با توجه به دیگر مزایا تنها در مقطع بلندمدت، ۲۸ هزار میلیارد تومان پرداختی داشتیم. اما اگر هزینههای پنهان را درنظر بگیریم، بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای بیمه بیکاری هزینه کردهایم. همچنین در موارد کمکهای کوتاهمدت مانند بستری، بارداری، هدیه ازدواج و … نیز سال گذشته ماهیانه بیش از ۳۱ میلیارد تومان ماهیانه پرداختی داشتیم.
افزایش پرداختی پزشکان تامین اجتماعی تا پایان ماه جاری
محمد رجالی، مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه تا پایان ماه جاری دستورالعمل پرداخت پزشکان ابلاغ خواهد شد که بر اساس آن بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد پرداختیها افزایش پیدا میکند، اظهار کرد: پرداختی پزشکان تأمین اجتماعی از ابتدای سال محاسبه خواهد شد که رقم قابل توجهی خواهد بود و تا حدودی مسئله کمبود پزشک در آینده کاهش خواهد یافت.
وی افزود: میانگین پرداخت به پزشکان متخصص در بیمارستان شریعتی در ماه ۲۰ میلیون تومان و پرستاران تا ۲۳ میلیون تومان است، یک جراح قلب با تعرفه امسال حدود یک میلیون تومان بابت عمل جراحی دریافت میکند، در حالی که در بخش خصوصی تعرفه حدود ۶۰ میلیون تومان است، چه انگیزهای برای یک جراح متخصص قلب وجود دارد که برای شش ساعت عمل جراحی حدود یک میلیون تومان دریافت کند.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان توضیح داد: هنگامی که مبنای پرداختی پزشک از کار فردی کمتر باشد طبیعتاً فسادزا است و در حالی که باید یک هزار و ۲۰۰ پزشک داشته باشیم، اکنون یکهزار پزشک داریم.
وی ادامه داد: در این شرایط پزشکان ما خیلی راحت مهاجرت میکنند و این درحالی است که چهل سال تلاش کردیم تا به استاندارد ۲ هزار نفر پزشک متخصص برسیم و اگر اکنون این روند ادامه پیدا کند مجبور هستیم از هند و بنگلادش، پزشک متخصص دعوت کنیم.
رجالی خاطرنشان کرد: اگر پزشکی خارج از هزینه مصوب پول دریافت کند به تعزیرات معرفی و دو تا سه برابر پولی که دریافته کرده جریمه میشود، امسال به تعدادی از پزشکان در این خصوص تذکر دادیم و قرارداد دو پزشک را در اصفهان به علت گرفتن زیرمیزی باطل کردیم.
وی در ادامه درخصوص اینکه در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۰ میلیون ویزیت در مراکز درمانی و بیمارستانهای تأمین اجتماعی استان انجام شد، تصریح کرد: افزایش ۱۸ درصدی ویزیت بیماران در حالی است که امکانات ما افزایش نیافته است. البته تعداد بستریها ۱۸ درصد و جراحی ۲۰ درصد طی سال گذشته بیشتر شده، در صورتی که هر عمل جراحی برای ما حدود ۱۰۰ میلیون تومان هزینه دارد.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان در خاتمه با بیان اینکه سال گذشته ۱۵ درصد عملهای جراحی استان در بیمارستانهای تأمین اجتماعی انجام شد، گفت: در استان اصفهان ۳۳ مرکز درمانی داریم که بین ۱۵ تا ۳۰ درصد خدمات درمانی ارائه میکنند.
انتهای پیام