چگونه زمان ماشین لباسشویی را تنظیم کنیم

تایمر ماشین لباسشویی را می‌توان مغز متفکری دانست که سیستم‌های مختلف در این دستگاه را کنترل می‌کند. اگرچه بیشتر برندها از تایمرهایی در تولیدات خود استفاده می‌کنند که هم باکیفیت هستند و هم عملکرد عالی دارند؛ اما این بخش از دستگاه حاوی قطعات ریز و مختلفی مانند فنر و کنتاکت متحرک می‌باشد که در صورت بروز مشکل برای هر کدام از آنها، عملکرد کلی دستگاه با اختلال مواجه خواهد شد و باعث می‌شود ماشین لباسشویی به درستی کار نکند. به عنوان مثال کنتاکت‌های متحرک موجود در این قطعه ممکن است بسوزند و یا در حالت باز گیر کنند. در این حالت برنامه شستشو مختل شده و ممکن است روند طبیعی خود را طی نکند. موتور تایمر نیز جزء آن بخش‌هایی است که عملکرد تایمر لباسشویی به آن وابسته بوده و با از کار افتادن، می‌تواند از پیشروی تایمر جلوگیری کند. در این مقاله همراه ما باشید تا با نحوه کار این قطعه در ماشین لباسشویی و علائمی که نشانه از کار افتادن عملکردش هستند آشنا شوید.

جهت تماس با  تخصصی ترین نمایندگی تعمیرات ماشین لباسشویی ارچلیک در مشهد و تعمیرات برد کلیک کنید.

تایمر ماشین لباسشویی چیست؟

در بسیاری از ماشین‌های لباسشویی جدید و مدرن، تایمر قطعه‌ای است که عملکرد دستگاه را در تمام چرخه‌های شستشو کنترل می‌کند. در واقع تایمر قطعه‌ای است که برنامه شستشو و حتی آبکشی را تنظیم کرده و شامل قطعاتی مانند کنتاکت، چرخ دنده و یک موتور است. خراب شدن هر کدام از این قطعات ریز باعث می‌شود که دستگاه عملکرد طبیعی نداشته و شما مجبور به استفاده از خدمات و  شوید. به عنوان مثال، در صورتی که کنتاکت‌های الکتریکی موجود در تایمر بسوزند و یا در موقعیت باز قرار بگیرند؛ دستگاه نمی‌تواند برنامه انتخاب شده را به پایان برساند. در برخی از مواقع، سوختن تایمر یا قطعات داخلی آن باعث جلوگیری از پیشروی برنامه شده و سبب می‌شود دستگاه در حالت شستشو بماند و وارد مرحله آبکشی یا خشک‌کن نشود.

علائم و نشانه‌های خرابی تایمر در ماشین لباسشویی

حال که می‌دانید تایمر ماشین لباسشویی چیست؟ و چه عملکردی دارد؟ باید با نشانه‌های هشداری که خرابی این قطعه را یادآور می‌شوند آشنا شوید. به طور کلی، تایمر به عنوان مغز دستگاهی مانند لباسشویی عمل می‌کند و تمام عملکردهای آن، تحت کنترل این قطعه است. از پمپاژ آب به داخل دستگاه گرفته تا چرخش دیگ، همگی تحت فرمان تایمر در ماشین لباسشویی هستند. در واقع همه ماشین‌های لباسشویی، فارغ از نوع و برندشان، باید دارای یک جعبه کنترل برای زمان‌بندی صحیح در طول فرآیند شستشو باشند. اگر تایمر دچار مشکل شود؛ ماشین لباسشویی علائم و نشانه‌های این خرابی را به روش‌های مختلف نشان می‌دهد. برخی از مهم‌ترین علائم از کار افتادن عملکرد تایمر لباسشویی عبارتند از:

شل شدن میل بادامک

همانطور که اشاره شد؛ تایمر ماشین لباسشویی حاوی قطعات مختلفی است که در صورت بروز مشکل برای آنها، عملکرد صحیح دستگاه مختل می‌شود. به عنوان مثال، یک میل بادامک چرخان در بیشتر ماشین‌های لباسشویی وجود دارد که مسئول فعال شدن تماس در تایمر است. این میل بادامک، با برقراری این تماس باعث می‌شود که دستگاه از برنامه شستشو وارد برنامه آبکشی یا از برنامه آبکشی وارد حالت خشک‌کن شود. گاهی شل شدن میل بادامک به مرور زمان و به دلیل تکرار ارتعاشات طبیعی که در دستگاه وجود دارد باعث از کار افتادن تایمر می‌شود. در این حالت میل بادامک دیگر نمی‌تواند کنتاکت‌های الکتریکی را فعال کرد و تمام عملکردهای دستگاه از کار می‌افتد.

تکرار بیش از حد یک مرحله از فرآیند شستشو

با خراب شدن تایمر، ماشین لباسشویی ممکن است در طول روند برنامه گیر کرده و از پیشروی و وارد شدن به مرحله بعدی شستشو امتناع کند. به عنوان مثال ممکن است دیگ با آب پر شدن و شروع به چرخش کند؛ اما فرمانی که دستگاه را وارد مرحله بعدی یعنی آبکشی می‌کند صادر نشود و لباسشویی ساعت‌ها در همان حالت شستشو باقی بماند. اگر تایمر ماشین لباسشویی شما مکانیکی است و اهرمی روی صفحه جلویی دستگاه دارد و ماشین بیشتر از قبل در حالت شستشوی لباس‌هاست؛ به حرکت اهرم دقت کنید. اگر نمی‌توانید به وضوح حرکت کردن دورانی این اهرم را مشاهده کنید؛ وقت و استفاده از خدمات حرفه‌ای تعمیرگاهی که در زمینه رفع مشکل این دستگاه تخصص دارد فرا رسیده است.

توقف کامل دستگاه

گاهی ممکن است دستگاه کار خود را به درستی شروع کند اما در میانه راه، در مرحله شستشو، آبکشی و یا حتی خشک‌کن متوقف شود. البته در دستگاه‌هایی که تایمرشان سالم است نیز ممکن است توقف و مکث چند دقیقه‌ای بین این مراحل وجود داشته باشد؛ اما عموما این فاصله نباید بیش از حد زیاد باشد. به عنوان مثال معمولا در همه ماشین‌های لباسشویی، تغییر از عمل پمپاژ به چرخش نیاز به چند ثانیه مکث دارد. اما اگر تایمر دچار مشکل شده باشد؛ دستگاه این مکث را نادیده گرفته و به طور کامل خاموش می‌شود.

انجام نشدن یک مرحله از برنامه شستشو

اگر ماشین لباسشویی شما یکی از مراحل مهم شستشو را انجام نمی‌دهد و از آن عبور می‌کند؛ یعنی تایمرش دچار مشکل شده و باید برای تعمیر  لباسشویی هر چه سریع‌تر اقدام کنید. به عنوان مثال، اگر لباس‌ها بعد از شستشو، بدون آنکه آبکشی شوند خشک می‌شوند؛ یعنی تایمر توان تنظیم این مراحل را ندارد و دچار اختلال در عملکرد شده است. در برخی از مدل‌ها، تجمع کربن در کنتاکت‌های الکتریکی تایمر باعث تماس ضعیف با میل بادامک شده و عملکرد دستگاه را دچار اختلال می‌کند. در این شرایط اگر از خدمات مرکزی استفاده کنید که در زمینه مراحل عیب یابی تایمر لباسشویی مهارت دارد؛ نیازی به تعویض این قطعه نخواهید داشت. معمولا تعمیرکاران ماهر برای بازگرداندن عملکرد به دستگاه، این تجمع زیاد کربن را پاک کرده و تایمر را تعویض نمی‌کنند.

نحوه تعویض تایمر در ماشین لباسشویی

تایمر قطعه‌ای در ماشین لباسشویی است که نه تنها به دستگاه اعلام می‌کند که چه مدت باید لباس‌ها خود را بشویید؛ بلکه وظیفه صدور فرمان مبنی بر اینکه چه زمانی دیگ باید پر از آب شود و از کدام مرحله باید شستشو شروع شود نیز به عهده همین قطعه است. بنابراین وقتی دیگ ماشین لباسشویی پر از آب می‌شود اما روند شستشو شروع نمی‌شود و یا مرحله شستن شروع شده ولی آب وارد دستگاه نمی‌شود که لباس‌ها آبکشی شوند؛ یعنی تایمر دچار مشکل شده و باید تعویض یا تعمیر شود. برای بررسی عملکرد این قطعه و تعویض احتمالی آن، مراحل زیر را انجام دهید:

روند تعویض این قطعه، آنچنان که تصور می‌شود کار ساده‌ای نیست. به همین خاطر، توصیه می‌کنیم که حتما برای تعمیر و یا تعویض تایمر لباسشویی از یک تعمیرکار ماهر کمک بگیرید. اگرچه اکثر تایمرهای مدرنی که روی ماشین‌های لباسشویی جدید کار گذاشته می‌شوند طوری طراحی شده‌اند که جداسازی، تعمیر و تعویض آنها کاملا امکان‌پذیر است؛ اما انجام این کار به صورت تخصصی و کاملا بدون عیب و نقص، به ابزار خاصی نیاز دارد که همه افراد به آن دسترسی ندارند.

مرکز تعمیرات یخچال هیمالیا در مشهد به تعدادی نیروی با سابقه جهت کار در شعب خود نیازمند است.

به عنوان مثال، گاهی اصلا تایمر مشکلی ندارند و روند عادی خود را طی می‌کند. در این شرایط ابتدا باید فرضیه سوختن تایمر رد شود و بعد دنبال دیگر دلایل رفت. برای انجام این تست، نیاز به ابزارهای تخصصی بسیار گرانی می‌باشد که خرید آنها برای شما مقرون‌به‌صرفه نخواهد بود. علاوه بر نیاز به ابزارهای خاص، تعمیر تایمر می‌تواند برای افراد بی‌تجربه که قبلا این کار را انجام نداده‌اند بسیار وقت‌گیر و خسته‌کننده باشد. گاهی نیز روند تعمیر به حدی دشوار است که گزینه بهتر معمولا تعویض کل تایمر است. همانطور که مشاهده می‌کنید؛ در تعمیر، تعویض و تشخیص ایراد تایمر دستگاهی مانند لباسشویی، نکات ریز و بسیار حیاتی وجود دارد که توجه به آنها، در تعیین نتیجه نهایی بسیار تاثیرگذار است. علت ثابت ماندن تایمر ماشین لباسشویی

همان‌طور که بالتر اشاره کردیم، اگر تایمر ماشین لباسشویی شما روی یک شماره ثابت ماند و جلو نرفت، می‌توان به خرابی موتور، میکروسوئیچ، دکمه تایمر و خرابی سوپاپ درب و… اشاره کرد که حتماً باید شرایط را بررسی و تایمر را تعمیر یا تعویض کنید. در ادامه به‌صورت دقیق‌تر این موارد را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

عدم اتصال برق، از دلایل ثابت ماندن تایمر ماشین لباسشویی است. در ابتدا حتماً از وجود جریان برق اطمینان حاصل کنید زیرا شاید قطعی برق باعث کار نکردن تایمر ماشین لباسشویی شما باشد.

در برخی موارد جلو نرفتن تایمر به خرابی موتور تایمر مربوط می‌شود (در بعضی از مدل‌ها، موتور مستقیماً به تایمر متصل است و در بعضی از مدل‌ها موتور به تایمر متصل نیست).

بسته نگه‌داشتن در ماشین لباسشویی برعهده میکروسوئیچ درب می‌باشد. وقتی در ماشین لباسشویی بسته می‌شود، این عمل توسط میکروسوئیچ به اطلاع تایمر می‌رسد، در‌صورت خرابی این قطعه هیچ فرمانی به تایمر نمی‌رسد و به‌همین علت تایمر ثابت می‌ماند و کار نخواهد کرد.

این دکمه‌های پلاستیکی‌، به تایمر متصل هستند و در اثر استفاده زیاد دچار ساییدگی می‌شوند و اتصال آن‌ها به تایمر دچار مشکل می‌شود. به‌همین‌دلیل تایمر ثابت می‌ماند.

خرابی سوپاپ درب یکی از دلایل ثابت ماندن تایمر ماشین لباسشویی است، سوپاپ قطعه‌ای کوچک محسوب می‌شود که پس از بستن درب ماشین لباسشویی فرمان بسته شدن را از میکروسوئیچ دریافت می‌کند و دستگاه کار خود را آغاز می‌کند. اگر سوپاپ خراب شده باشد فرمان به‌درستی دریافت نخواهد شد و باعث ثابت ماندن تایمر می‌شود.

جنس دستگیره تایمر پلاستیکی است و شاید به‌خاطر استفاده زیاد فرسوده و خراب شود. تایمر لباسشویی از اجزای مختلفی شامل: شفت، گیربکس، چرخ دنده تشکیل می‌شود و احتمال دارد خرابی یکی از این موارد علت ثابت ماندن تایمر ماشین لباسشویی باشد.

وظیفه پمپ تخلیه لباسشویی هدایت و خالی کردن آب داخل دیگ به شیلنگ تخلیه است. اگر پمپ دچار مشکل شود تخلیه آب صورت نخواهد گرفت و ماشین لباسشویی وارد مرحله بعد نمی‌شود؛ زیرا فرمان خالی شدن دیگ به تایمر نمی‌رسد و باعث ثابت ماندن تایمر دستگاه خواهد شد.

اگر شیر ورودی آب دچار مشکل شود آبگیری به‌صورت صحیح انجام نخواهد شد و در‌صورتی‌که به‌هنگام پر شدن دیگ از آب مشکلی پیش بیاید، تایمر ثابت می‌ماند. برای رفع این موضوع باید شیرهای ورودی را بررسی و ایراد آن را پیدا کنید.

کسب اطلاعات بیشتر : مرکز تعمیرات ماشین لباسشویی کرال در مشهد

وجود مشکل در سیستم کنترل سطح آب

وظیفه این قطعه تنظیم میزان سطح آب در ماشین لباسشویی است. پس از آبگیری و رسیدن آب به سطح مشخص، فرمان قطع شدن آب به تایمر می‌رسد. در‌صورتی‌که آب به اندازه مورد نظر برسد ولی تایمر کار نکند، ممکن است سیستم کنترل دچار ایراد و خرابی شده باشد و این اتفاق از دلایل ثابت ماندن تایمر است.

 

 

خروج از نسخه موبایل