اتحادیه صنفی روزنامهنگاران فلسطینی اعلام کرد رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از انتشار اطلاعات واقعی درباره غزه، اقدام به کشتار عامدانه خبرنگاران کرده است.
به گزارش گزارشگر یک، خبرگزاری فلسطینی «وفا» به نقل از اتحادیه صنفی روزنامهنگاران فلسطینی گزارش داد: گزارشگران در نوار غزه با خطر مرگ مواجه بوده و در شرایط بغرنجی زندگی میکنند. خانواده آنان نیز در خطر هستند و صدها تن در حملات هوایی به نوار غزه کشتهشدهاند.
این اتحادیه که عضو فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران است، گزارش داده که رژیم صهیونیستی نهتنها روزنامهنگاران فلسطینی را برای قطع پوشش خبری وقایع غزه میکشد، بلکه سعی دارد با طرح اتهامات جعلی این کشتار را توجیه کرده و تبعات بینالمللی آن را کاهش دهد.
بر اساس دادههای منتشرشده توسط این اتحادیه، از آغاز جنگ جدید غزه تا امروز ۱۱۲ روزنامهنگار فلسطینی در نوار غزه به شهادت رسیدهاند.
پیشتر نیز سازمان بینالمللی «گزارشگران بدون مرز» اعلام کرد نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه ۳۸ خبرنگار فلسطینی را بازداشت کردهاند و تا امروز ۳۱ تن از این روزنامهنگاران همچنان در اسارت هستند. به گفته این سازمان موج بیسابقه کنونی بازداشت خبرنگاران «در نوار غزه بهطور مشخص با هدف ساکت کردن رسانههای فلسطینی» انجام میشود.
بیشتر بخوانید:
همچنین «کمیته حفاظت از روزنامهنگاران» بهتازگی گزارش داد که در جنگ جدید غزه، بیش از ۷۰ خبرنگار به شهادت رسیدهاند. روزنامه گاردین در گزارشی در این باره نوشت: بدین ترتیب، جنگ کنونی غزه خونینترین مناقشه دهههای گذشته برای روزنامهنگاران بوده است. این در حالی است که برخی منابع تعداد شهدای روزنامهنگار جنگ غزه را بیش از ۱۰۰ تن اعلام کردهاند.
این کمیته اعلام کرده است که مقیاس و شرایط کشتهشدن خبرنگاران، از جمله تهدید مستقیم آنان و خانوادههایشان توسط مقامات رژیم صهیونیستی، نشان میدهد که خبرنگاران فلسطینی در نوار غزه عامدانه هدف گرفته میشوند. بدین ترتیب، این کار یک جنایت جنگی است و الجزیره نیز از دیوان کیفری بینالمللی خواسته تا در تحقیقات خود درباره موارد نقض کنوانسیون ژنو توسط رژیم صهیونیستی در غزه، کشتار عامدانه خبرنگاران را نیز بررسی کند.
در گزارش گاردین آمده است: روزنامهنگاران میدانند که تهیه گزارش از مناطق جنگی با خطر گره خورده است؛ چه کسانی که برای پوشش اخبار جنگ به مناطق جنگی میروند و چه کسانی مانند خبرنگاران فلسطینی که در سرزمین مادریشان جنگی ناخواسته بر آنان تحمیل شده است.
اما جنگ امروز غزه بسیار متفاوت است. کمیته حفاظت از روزنامهنگاران و سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کردهاند که ظاهراً ماهیت کشتار روزنامهنگاران این بار به تعداد اندکی سرباز سرکش و بیاخلاق محدود نمیشود، بلکه یک کشتار سازماندهیشده علیه روزنامهنگاران در جریان است.
در گزارش گاردین آمده است: حقیقت این است که در ادبیات رهبران اسرائیل، هدفگیری روزنامهنگاران برای سربازان اسرائیلی امری مشروع است. سیاستمداران اسرائیل در اظهارات خود خواستار «حذف» تعدادی از روزنامهنگاران فلسطینی شدهاند که به ادعای یک گروه حامی اسرائیل در آمریکا، در حمله هفتم اکتبر مستقیماً با جنبش مقاومت فلسطین همکاری داشتند. بنی گانتس، عضو کابینه جنگ اسرائیل نیز گفته است که این خبرنگاران «تروریست» بوده و باید کشته شوند!
انتهای پیام