کنترل فشارخون با چند روش ساده

آفتاب‌‌نیوز :

 قلب خون را از طریق شریان‌ها پمپاژ می‌کند و خون به دیواره‌های سرخرگ فشار می‌آورد به فشار وارد شده از خون به دیواره‌های سرخرگ فشارخون می‌گویند.

هنگامی که فشارخون اندازه گیری می‌شود، دو عامل مد نظر قرار می‌گیرد. این دو عامل دو عددی هستند که فشارخون فرد را تشکیل می‌دهند. هر دو این اعداد نیز مهم هستند.

عدد بالایی فشار وارد بر شریان‌ها هنگام تپش قلب است که همچنین به عنوان فشار سیستولیک نیز شناخته می‌شود.

عدد پایین هم فشاری است که بر شریان‌ها در زمانی که عضله قلب بین ضربان‌ها شل می‌شود، وارد می‌شود که همچنین به عنوان فشار دیاستولیک نیز شناخته می‌شود.

وقتی عدد بالایی (سیستولیک) بیشتر از ۱۳۰ باشد، فرد مبتلا به فشار خون بالا است. همچنین زمانی که عدد پایین (دیاستولیک) بیشتر از ۸۰ باشد، فرد مبتلا به فشار خون بالا در نظر گرفته می‌شود.

با افزایش سن افراد، هر دو عدد فشارخون افزایش می‌یابد و فقط یک افزایش جزئی در هر یک از آن‌ها به طور قابل توجهی خطر مرگ بر اثر بیماری قلبی یا سکته مغزی را افزایش می‌دهد.

چگونه فشارخون بالا را کاهش دهیم؟

افراد مبتلا به فشارخون بالا می‌بایست تغییرات موثری را در سبک زندگی خود اعمال کنند از جمله:

– محدود کردن مصرف نمک در رژیم غذایی

– کاهش وزن

– افزایش فعالیت بدنی و ورزش

– ترک سیگار و پرهیز از الکل

همچنین برای افرادی که عوامل خطری مانند دیابت و سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری قلبی دارند نیز احتمالا دارو تجویز می‌شود. افراد مبتلا به فشارخون بالا می‌بایست تحت نظر یک پزشک باشند تا از عواقب احتمالی این عارضه پیشگیری کنند.

نزدیک به نیمی از بزرگسالان در ایالات متحده فشارخون بالا دارند. از آنجا که اغلب هیچ علامتی برای این عارضه وجود ندارد، اگر افراد به بررسی آن و انجام معاینات پزشکی ضروری نپردازند، بسیاری از آن‌ها حتی متوجه نخواهند شد که به این عارضه مبتلا هستند و در سال‌های بعد با عوارض جدی و تهدیدکننده آن مواجه خواهند شد.

خروج از نسخه موبایل