کودکان دارای اختلال یادگیری

برای درک بهتر این مشکل، با ما همراه باشید تا به طور کامل با بیماری اختلال یادگیری و و روش‌های درمان آن آشنا شوید. همچنین شما می‌توانید در این رابطه با در دکترتو مشورت کنید. در دکترتو امکان مشاوره حضوری، تلفنی و انلاین با بهترین روانشناسان کشور برای شما فراهم شده است.  به گفته سایت ناتوانی یادگیری، یک بیماری عصبی است که بر توانایی مغز برای ارسال، دریافت و پردازش اطلاعات تأثیر می‌گذارد. کودک مبتلا به ناتوانی یادگیری در خواندن، نوشتن، صحبت کردن، گوش دادن، درک مفاهیم ریاضی و درک عمومی مشکل دارد. این موضوع سبب بروز مشکل در یادگیری اطلاعات و مهارت‌های جدید در افراد مبتلا به این بیماری می‌شود.

کودکان دارای اختلال یادگیری

ناتوانی یادگیری به معنای اختلال در یک یا چند فرآیند روانشناختی اساسی است که در درک یا استفاده از زبان، گفتار یا نوشتار دخیل بوده و ممکن است خود را در توانایی گوش دادن، صحبت کردن، خواندن، املا یا انجام محاسبات ریاضی نشان دهد.” اختلال یادگیری نوعی اختلال عصبی است که فرد مبتلا به آن در خواندن، نوشتن، صحبت کردن، گوش دادن و درک مفاهیم ریاضی و درک عمومی مسائل مشکل دارد. عارضه اختلال یادگیری در سنین مختلف با نشانه‌های متفاوتی همراه است. در وهله اول تشخیص بیماری به عهده والدین است؛ اما تشخیص نهایی باید توسط روانشناس انجام شود. به طور کلی می‌توان علائم اولیه این اختلال را به صورت زیر خلاصه کرد:

علاوه بر موارد ذکر شده دکتر جیمز موریسون در کتاب DSM-5 توصیفات دقیقی از نحوه تشخیص اختلال LD عنوان کرده است. تحقیقات نشان داده است که برخی از داروهای ضد روان‌پریشی، بنزودیازپین‌ها و داروهای ضد افسردگی می‌توانند در درمان اختلال یادگیری موثر باشند. نکته قابل توجه این است که این داروها برای همه بیماران مناسب نیستند و امکان دارد عوارضی را برای آنها در پیش داشته باشد. برخی از بیماران با مشکلات یادگیری شدید در زمان مصرف این داروها میزان بالایی از رفتارهای چالش برانگیز مانند اعمال پرخاشگرانه یا آسیب رساندن به خود را نشان می‌دهند.

در این مواقع یا متخصص مغز و اعصاب تشخیص می‌دهد که چه نوع دارویی باید برای فرد مبتلا به این بیماری تجویز شود. لباس پلیسی دخترونه باید امکانات لازم برای اتصال به تجهیزات مختلف نظامی مانند کمربند‌های تاکتیکی و تجهیزات ارتباطی را داشته باشد  . دکتر مغز و اعصاب، روانپزشک و روانشناس همگی می‌توانند در تشخیص علت اختلال یادگیری و درمان آن به فرزند شما کمک کنند. راه پرورش مهارت های اجتماعی و عاطفی در افراد مبتلا به ناتوانی یادگیری چیست؟ برای یک کودک مبتلا به اختلال LD لحظات ناامیدکننده بسیاری وجود دارد. آنها می‌دانند که بدون ناتوانی‌ در یادگیری، برخی از موقعیت‌های چالش ‌برانگیز که مرتباً با آن‌ها مواجه هستند، وجود نداشتند.

پرورش مهارت‌های عاطفی و اجتماعی به افراد این توانایی را می‌دهد که مشکلاتی که با آن مواجه می‌شوند را حل کنند و به اهداف خود ادامه دهند. این کار جز با کمک گرفتن از یک میسر نخواهد بود. اگر ناتوانی یادگیری به موقع یا به درستی تشخیص داده نشود و به طور موثر درمان نشود، می‌تواند مشکلات دیگری را به همراه داشته باشد. این مشکلات بر روان کودک تاثیر می‌گذارند و نشانه‌هایی از غم و اندوه و ناامیدی را در او به وجود می‌آورند. عدم شناخت مشکل می‌تواند باعث سوء تفاهم، افزایش استرس، یا سرزنش دیگران شود. مطالعات نشان می‌دهد ۳۰ تا ۵۰ درصد از کودکانی که والدین کودکان مبتلا به این اختلال به دنبال درمان عاطفی کودک هستند.

آیا اختلال یادگیری ارثی است؟ بخش قابل توجهی از کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری دارای سوابق ارثی یا ژنتیکی هستند. در تعریف اختلال یادگیری چیست اشاره کردیم که ژنتیک از عوامل تاثیرگذار در ابتلای کودکان به اختلال LD است. علل ژنتیکی ناتوانی یادگیری بسیار گسترده هستند و شامل ناهنجاری‌های کروموزومی، انواع تعداد کپی، تک ژن، میتوکندری و غیره است. با این وجود عوامل دیگر از قبیل مصرف مواد مخدر یا الکل در دوران بارداری، ضربه‌های فیزیکی، رشد ضعیف رحم، وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس یا طولانی مدت می‌تواند احتمال ابتلا را در کودکان تقویت کند.

آیا کودکان دچار اختلال یادگیری کم هوش هستند؟ این که کودکان مبتلا به اختلال یادگیری از نظر هوشی نسبت به سایرین در سطح پایین‌تری قرار دارند، به هیچ عنوان درست نیست. اکثر این کودکان دارای هوش بالا یا متوسط هستند. آنها تنها در برخی از مهارت‌ها دچار مشکل‌اند. به عنوان مثال، یک کودک ممکن است در آزمون هوشی کامل، ۱۱۲ امتیاز بگیرد، اما نمره ریاضی او ۹ باشد. در بسیاری از موارد اختلال یادگیری ارثی و ژنتیکی است، اما مشکلات بارداری و زایمان هم می‌تواند روی آن تاثیر بگذارد. این کودمان الزاما کم هوش نیستند و حتی می‌توانند باهوش باشند.

فرق اختلال یادگیری با کودکان استثنایی چیست؟ بسیاری از افرادی که درک درستی از مفاهیم ناتوانی ذهنی و ناتوانی یادگیری ندارند، ممکن است به اشتباه این دو را به جای هم به کار ببرند. اگر به خوبی مفهوم اختلال یادگیری را متوجه شده باشید، می‌دانید که این دو شبیه هم نیستند. ناتوانی یا عقب ماندگی ذهنی به معنای IQ پایین‌تر از حد متوسط ​​و فقدان مهارت‌های مورد نیاز برای زندگی روزمره است. اما اختلال LD به ضعف در برخی از مهارت‌های تحصیلی اشاره دارد. خواندن، نوشتن و ریاضی موارد اصلی هستند. پس از این که دریافتید اختلال یادگیری چیست و چه نشانه‌هایی دارد، می‌توانید برای تشخیص قطعی با یک متخصص صحبت کنید .

ناتوانی‌های یادگیری و چالش‌های تحصیلی همراه با آن، سبب بروز عزت نفس پایین، گوشه‌گیری و مشکلات رفتاری در کودک می‌شود. شما می‌توانید با ایجاد یک سیستم حمایتی قوی برای کودکان و بزرگسالان مبتلا به این بیماری و کمک به آنهکودکان دارای اختلالات یادگیری معمولاً دارای هوش نرمال یا بالاتر از متوسط هستند اما با برخی از انواع یادگیری مشکل دارند. در این مطلب یا اختلالات یادگیری کودک، علل ایجاد اختلالات یادگیری در کودکان و این‌که شایع‌ترین اختلالات یادگیری چیست و چگونه می‌توان آنها را تشخیص داد، آشنا شوید. فهمیدن شیوع دقیق آنها دشوار است، زیرا تشخیص اختلالات یادگیری بسیار بحث‌برانگیز است.

بسیاری از کارشناسان معتقدند که در مورد این مشکل بیش‌تشخیصی وجود دارد و فقط موارد شدید باید تشخیص رسمی داشته باشند. آنها استدلال می‌کنند که هیچ مغزی به شکل بی‌نقص کار نمی‌کند، بچه‌ها با سرعت‌های مختلفی یاد می‌گیرند و این‌که بسیاری از مشکلات به مرور زمان و خودبه‌خود حل می‌شوند. طراحی لباس نیروی انتظامی بچه گانه باید به گونه‌ای باشد که امکان جابه‌جایی و حمل آسان در شرایط عملیاتی فراهم شود  . یک کودک می‌تواند یک نوع ناتوانی یا ترکیبی از چند ناتوانی را داشته باشد. از آنجا که تشخیص اختلالات یادگیری دشوار است، اگر نگران فرزند خود هستید، قبل از اقدام، نظر چند متخصص را بگیرید.

چه چیزی باعث اختلالات یادگیری می‌شود؟ بیشتر متخصصان بر این باورند که اختلالات یادگیری نتیجۀ مشکلات عصبی ظریفی هستند که در نحوۀ دریافت، تفسیر و ارسال اطلاعات مغز تأثیر می‌گذارند. دانشمندان علت این اختلالات را به شکل واضح نمی‌دانند، اما بسیاری معتقدند که آنها با ناهنجاری‌های کوچک در نحوۀ رشد مغز ارتباط دارند. به نظر می‌رسد که آنها زمینۀ ارثی دارند و این نشان‌دهندۀ یک ارتباط ژنتیکی است. همچنین آنها ممکن است ناشی از سوءمصرف الکل یا مواد مخدر توسط مادران این بچه‌ها در دوران بارداری یا مشکلات جدی هنگام زایمان کودک باشد.

شایع‌ترین اختلالات یادگیری چیست و چگونه می‌توان آنها را تشخیص داد؟ اختلالات یادگیری معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شوند که شامل اختلالات گفتاری یا زبانی، مشکل در مهارت‌هایی مثل خواندن، گاهی کودک به طور واضح دچار یک نوع اختلال مانند خوانش‌پریشی یا محاسبه‌پریشی است. اختلالاتی که به ترتیب مهارت‌های خواندن و ریاضی را مختل می‌کند. اما این نیز معمول است که کودکان ترکیبی از اختلالات مختلف را داشته باشند. برای کودکان دارای اختلال یادگیری نسبتاً معمول است که در پیروی از دستورالعمل‌ها، بی‌حرکت ماندن و پایبندی به تکالیف خاص مشکل داشته باشند. آنها همچنین ممکن است از نظر فیزیکی دچار برخی تکرارها در رفتار مثل مستعد زمین خوردن یا برخورد با چیزها باشند.

پس از تشخیص توسط متخصصان، ممکن است نیاز به مراحل درمانی شامل گفتاردرمانی، فیزیوتراپی و کاردرمانی برای بهبود مهارت‌های حرکتی باشد. هرچند اختلالات یادگیری دائمی هستند، اما برای کمک به فرزندتان برای جبران اختلال یادگیری و رفع مشکل، کارها و راهکارهای زیادی موجود است. این کارها بر عهدهٔ خود والدین، خدمات دولتی موجود و معلم‌های دلسوز و آگاه است.. یک کودک دارای اختلال یادگیری می‌تواند در مدارس معمولی مثل دیگر کودکان ثبت‌نام شود ولی با توجه به نیاز موجود و تشخیص و اهمیت والدین آگاه، معلمی خصوصی و باتجربه برای آموزش بهتر یا حتی یک کاردرمانگر داشته باشد.

غیر از آموزش و یادگیری تحصیلی، برآوردن نیازهای عاطفی و روانی کودک هم بسیار مهم است. کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری ممکن است با شنیدن عبارت‌هایی مثلاً از طرف کودکان دیگر احساس کنند کم‌هوش، دست‌وپا چلفتی یا مستعد شکست خوردن هستند. بسیاری از والدین، معلمان و متخصصان بر این عقیده‌اند که تأکید روی نقاط قوت کودک و تلاش برای تمرکز نکردن بیش از حد بر مشکل کودک، بسیار مهم است. همۀ کودکان استعدادها و توانایی‌های طبیعی خود را دارند. کودکان دارای اختلال یادگیری می‌توانند یاد بگیرند و یاد می‌گیرند .

کودکی که در یادگیری خواندن مشکل دارد ممکن است در طراحی، سرودن شعر، انجام آزمایشات علمی یا شوت کردن توپ عالی باشد. در خرید لباس خلبانی ، نقش تجربه و توانایی تحلیلی کاربر بسیار مهم است  . بزرگ کردن کودکی با مشکل یادگیری همراه با نگرانی‌های خاص خودش است و می‌تواند روی والدین و سایر خواهر و برادرها که ممکن است به خاطر توجه بیشتر به آن کودک حسادت کنند، تأثیر مخربی داشته باشد. بسیاری از خانواده‌ها از گروه‌های حمایتی یا مشاوره کمک می‌گیرند. خدمات اجتماعی، آموزش و پرورش منطقه یا پزشک کودک شما هم می‌توانند فهرستی از سازمان‌های معتبر را برای یاری و راهنمایی شما در اختیارتان قرار دهند.

خروج از نسخه موبایل