بی ام اس که از آن با نام سیستم مدیریت ساختمان نیز یاد می شود، به معنی سیستمی است که افراد آن را در ساختمان راه اندازی کرده و بر روی بخش های متفاوت خانه نظارت خواهند داشت.
به عبارتی دیگر، این سیستم به واسطه اجزایی که در اختیار دارد، قادر است بر بخش های مختلف ساختمان اشراف کامل داشته باشد و بدین صورت بعدها می تواند اطلاعات مفیدی را به کاربر ارائه کند. غالباً بخش هایی که در درون این سیستم ها جای می گیرند، عبارتند از: وسایل روشنایی بخش، سیستم های تهویه و نیز هر گونه تاسیسات مکانیکی. از طریق این سرویس ها، کاربر قادر خواهد بود به قسمت هایی همچون: تامین برق اضطراری، سیستم های اعلام حریق، تنظیمات دستی و … نفوذ یابد و اطلاعات مربوط به آن ها بررسی کند.
با مجهز نمودن ساختمان به حسگرها و نیز سنسورها، مالکین ساختمان قادر خواهند بود که آسایش، رفاه و نیز امنیت را برای ساکنین به ارمغان آوردند. معمولا افرادی که در ساختمان هایی هوشمند سازی شده، ساکن می باشند به واسطه حسگرهایی که تمامی کارها را کنترل و نظارت می کنند، در مصرف انرژی و نیز بسیاری از هزینه ها صرفه جویی می کنند. اما این سیستم ها برای نصب و راه اندازی به تجهیزات نوین و پیشرفته ای نیاز دارند که هزینه راه اندازی و نصب آنها کم نمی باشد. همچنین شما باید هوشمند سازی ساختان خود را به فردی باتجربه بسپارید، این فرد باید در دوره های هوشمند سازی ساختمان شرکت کرده باشد و به تمامی مباحث مسلط باشد.
اهداف و دستورالعمل های پیش روی بی ام اس
معمولا افراد پس از نصب و راه اندازی هرگونه سرویس و سیستمی، اهدافی را ترسیم می کنند تا با انجام دادن آن ها رضایت بخشی عده ای کثیری از مردم را جلب نمایند. بی ام اس ها نیز مستثنی از این امر نبوده اند و اهداف و دستورالعمل هایی را برای خویش پیاده سازی کرده اند؛ از جمله:
1-نخستین هدف این سیستم ها این است که افراد در مصرف انرژی های مختلف (برق، گاز، آب) به شکل بهینه ای استفاده کنند. بدین صورت که به واسطه قطعات موجود در این سرویس ها، وسایلی که با این سه انرژی کار می کنند به شیوه خودکار خاموش می شوند تا از مصرف بی رویه آن ها جلوگیری کرد.
2-دومین هدف آن ها می تواند تامین امنیت اهالی ساختمان باشد؛ این نوع سیستم ها مجهز به دوربین های مداربسته هستند و افراد می توانند به راحتی در هر نقطه ای منزل خویش را کنترل کنند.
3-این سرویس ها برای افراد آسودگی و فراغ بال را به دنبال دارند و شما می توانید با هر وسیله ای هوشمندی که داشته باشید کارهای خویش را به راحتی انجام دهید.
مزایا و معایب استفاده از سیستم مدیریت ساختمان
پیشتر گفتیم که برای آن که بتوان بر یک ساختمان کنترل و اشراف کامل داشت، می بایست اقدام به هوشمند سازی آن بکنیم. به واسطه برخورداری از این سرویس ها، انسان ها دیگر مجبور نیستند که زمان زیادی را برای انجام دادن کارهای مختلف صرف نمایند. بلکه این سیستم ها قادرند به سادگی همه دغدغه های فرد را پیرامون این امر برطرف کنند؛ به طور مثال شما اگر اهل گل و گیاه باشید دیگر لازم نیست که هر روز وقت خود را صرف آبیاری کنید.
زیرا با پیشرفت هایی که انجام شده، پنل هایی فرآوری شده اند که کار افراد را راحت کرده و خود به امر آبیاری می پردازند. اما این سرویس ها علاوه بر مزایای بیشماری که دارند، معایبی را به همراه می آورند؛ اینک بهتر است به شکل خلاصه وار مزایا و معایب استفاده از سیستم مدیریت ساختمان را بازگو کنیم.
مزایای استفاده از سیستم مدیریت ساختمان
1-به واسطه آن که تمامی تجهیزات موجود در ساختمان تحت اشراف کاربر می باشند، این امر زمینه ساز زندگی بهتری برای انسان خواهد بود و او می تواند روزهای شادتری را در آن ساختمان سپری نماید.
2-در صورت آسیب دیدن هر کدام از وسایل و تاسیسات، این سیستم قادر خواهد بود پیامی مبنی بر این امر را برای کاربر ارسال نماید تا آن مشکل به سرعت رفع گردد.
3-ساختمان هایی که از این امکانات برخوردارند ضرر کمتری را برای محیط زیست به بار می آورند.
معایب ساختمان هوشمند
1-برای راه اندازی اینگونه سیستم ها، سیستم های زیادی نیازمند می باشند. بدین خاطر هزینه نصب آن برای عده ای از افراد دشوار می باشد.
2-به دلیل آن که از ساختار پیچیده ای برخوردار می باشند و دارای تجهیزات زیادی نیز هستند، می توان اینگونه بیان کرد که نگهداری و تعمیر این ابزارها به نسبت امری دشوار خواهد بود.
3-ممکن است استفاده و نیز کار کردن با این سرویس ها برای برخی از افراد رده های سنی بالا امری سخت تلقی شود.
4-اگر به هر نحوی تمایل داشته باشید که سرویس های قبلی را به کار ببرید، این سیستم ها قابلیت تبدیل و تعویض ندارند.
اجزای تشکیل دهنده BMS ها
اصولا هر سیستمی برای آن که بتواند از پس کارهای خویش بربیاید به اجزا و بخش هایی تقسیم بندی می شود که هر کدام به نوبه خود عهده دار مسئولیتی می باشند. در ادامه به برخی از اجزای موجود در سیستم مدیریت ساختمان اشاره خواهیم کرد.
1-دسته اول با نام سطح پایینی و یا فیلد شناخته می شود که خود از اجزای مختلفی تشکیل شده است مانند: سنسورها،سیم کشی هایی که میان دستگاه های متعدد وجود دارد و …
2-مورد بعدی سطح میانی که با نام اتوماسیون نیز از آن یاد می شود؛ در این سطح مدیریت و کنترل بر روی بخش های مختلف انجام می شود.
این قسمت موظف است اطلاعات مربوط به فیلد را دریافت نماید و سپس آن را به مرورگر ارسال خواهد نمود.
3-دسته سوم با نام سطح بالا یا مدیریتی نیز شناخته می شود و معمولا تبادل اطلاعات و نیز مدیریت پایگاه های داده را برعهده دارد.
در چه صورتی بی ام اس با ایراداتی مواجه می شود؟
گاهی سیستم های مدیریت ساختمان به واسطه عوامل مختلفی دچار ایراداتی می شوند و بدین خاطر قادر نخواهند بود که کار خود را به درستی انجام دهند؛ این عیب ها ممکن است شامل موارد زیر باشند.
1-گاهی اوقات هاب مرکزی که از آن با نام کنترلر مرکزی نیز یاد می کنند در اثر اتفاقاتی دچار نقص فنی می شود.
2- ممکن است سنسورهایی که موظف به کنترل و اندازه گیری دما و … هستند، دچار اختلالاتی شوند.
3-گاهی اوقات نیز پیش می آید که سیستم مورد نظر هنگ بکند و قادر به روشن شدن نباشد.
4-بخش از سیستم ها ویروسی شده باشد؛ بدین ترتیب دائما با ارور یا خطا مواجه می شویم.
در نهایت
همان گونه که از این متن دریافتید، ساختمان هایی که دارای زیر ساخت های سیستم مدیریت هستند، در مقایسه با نمونه های معمولی، قادرند زندگی بهتر و نیز آسوده ای را برای افراد به ارمغان آوردند. کار با این سیستم ها نیز آنچنان دشوار نیست و شما می توانید تنها با نصب یک اپلیکیشن بر روی موبایل خویش، در هر نقطه از جهان که باشید، منزل خود را کنترل کنید. همچنین اگر علاقه مند به یادگیری هوشمند سازی ساختمان دارید می توانید در دوره های آموزشی فنی پارس شرکت کنید.