صادرات گردو یکی از گزینههای مهم در صادرات محصولات غیر نفتی است که میتواند درآمد دلاری بالایی را به صورت سالیانه برای کشور رقم بزند، اما آیا تمام ارقام گردو قابلیت و کیفیت لازم برای صادرات را دارند، در این خبرنامه شما را با انواع ارقام با کیفیت گردو که میتواند جایگاه خوبی در صادرات داشته باشد به شما معرفی می کنیم.
ویژگی های ارقام صادراتی گردو:
با افزایش آگاهی مردم دنیا نسبت به غذایی که میخورند امروزه هر نوع محصول کشاورزی نمیتواند در بازار جهانی جایگاه خوبی پیدا کند و هر محصول کشاورزی باید فاکتورهای کیفی لازم برای رقابت در بازار جهانی را داشته باشد، در ادامه برخی از مهمترین ویژگیهای کیفی گردوهای صادراتی را ذکر خواهیم کرد.
-
درصد مغز بالا:
قطعا هیچ خریداری تمایل به خرید گردویی که مغز کوچک داشته باشد ندارد، مغز گردو صادراتی باید درشت باشد یا به عبارتی درصد مغز بالایی داشته باشد، ارقام صادراتی گردو حدود 50 تا 60 درصد مغز دارند که نشان دهنده ی مغز درشت میوه ی این ارقام است.
-
کیفیت بالای مغز گردو:
کیفیت مغز گردو شامل فاکتورهایی مانند درصد چربی، درصد ویتامینها و عناصر مغذی و همچنین رنگ میوه است، میوه ی گردوهای صادراتی دارای مغز روشن با درصد چربی و مواد مغذی بالاتری نسبت به نمونههای با کیفیت پایین خواهند بود، به عنوان مثال بسیاری از باغداران به دلیل بالاتر بودن کیفیت مغز میوه اقدام به خرید نهال گردو تویسرکان می کنند، این رقم گردو به لحاظ ویژگیهای کیفی برتری خاصی نسبت به دیگر ارقام داخلی گردو داشته و سطح زیادی از گردوکاری کشور به این رقم تعلق دارد.
-
نازک بودن پوست چوبی:
یکی دیگر از ویژگیهای مهم گردوهای صادراتی این است که دارای پوست چوبی نازک باشند، این مورد سبب میشود که خریدار پول کمتری بابت پوست چوبی میوه پرداخت کرده و علاوه بر آن میوههای با پوست نازک تر راحت تر مغز میشوند و محبوبیت بیشتری در بین خریداران دارند، انواع نژاد نهال گردو با این ویژگی میوه وجود دارند که باغداران میتوانند در باغ خود از این ارقام استفاد کنند مانند نهال گردو ژنوتیپ پالیز، نهال گردو چندلر و نهال کاغذی که پوست چوبی نازک، کاغذی و یا نیمه کاغذی دارند.
-
پایین بودن مقدار مواد سمی روی میوه:
ارقامی از گردو که به دلیل حساسیت به آفت و بیماریها در پرورش و باردهی آنها باغداران مجبور باشند از سموم دفع آفات بیشتری استفاده کنند باقی مانده سموم بیشتری داشته و بنابراین بالا بودن معیار باقی مانده ی سموم روی آنها سبب ریجکت شدن بار صادراتی میشود.
اقتصادیترین نهال گردو در واقع نهالی است که مقاومت بالایی در برابر ابتلا به آفات و بیماریهای گیاهی داشته و بنابراین باغداران هزینه ی زیادی را بابت دفع آفات و بیماریهای گیاهی خرج نکنند و از سویی به دلیل مصرف کم سموم کیفیت خود را برای ورود به بازار جهانی حفظ کرده باشند.
معرفی ارقام صادراتی گردو:
ارقام گردوی ایرانی به دلیل طعم بی نظیری که دارند جایگاه ویژهای در بازار جهانی دارند اما از طرفی کم بودن تولید این ارقام در واحد هکتار دلیلی بر این است که تولید گردو نتواند برای باغدار صرفه ی اقتصادی داشته باشد، به همین دلیل نهالستانهای برتر کشور که در زمینه ی تولید و فروش نهال گردو ( https://palizgerdo.com/gerdo/ ) فعالیت میکنند مانند پالیز گردو اقدام به تولید ارقامی کرده اند که ضمن حفظ ارزش غذایی و طعم گردو قابلیت تولید بالایی در واحد هکتار داشته باشند و در عین حال مقاومت بالایی نسبت به آفات و بیماریها از خود نشان میدهند.
ترکیب فاکتورهای ذکر شده از قبیل باردهی بالا در واحد هکتار، زود بازده بودن و مقاومت بالا در برابر آفات و بیماریها میتواند از یک رقم گردو رقمی مناسب برای صادرات بسازد، در ادامه برخی از محبوبترین ارقام تجاری گردو را معرفی خواهیم کرد.
ارقام رکورد دار گردو در صادرات به کشورهای جهان:
اگر باغداری باشید که قصد احداث باغ گردو داشته باشید قطعا باید به دنبال ارقامی باشید که بیشترین بازار پسندی را داشته و با کاهش هزینهها در واحد هکتار و همچنین افزایش برداشت در واحد هکتار بیشترین بهره بری را برای شما به دنبال داشته باشد، در ادامه برخی از محبوبترین و به صرفه ترین ارقام تجاری گردو را به شما معرفی میکنیم.
-
نهال گردو تویسرکان:
یکی از افتخارات کشور ما در صادرات گردو تولید گردو تویسرکان است، این رقم بومی گردو توانسته محبوبیت بالایی در بین مشتریان خارجی پیدا کند و البته این تنها جنبه ی مورد توجه ی گردو تویسرکان نیست، نهال گردو تویسرکان زود بازده بوده و در سن 5 تا 6 سالگی به بلوغ باردهی میرسد و در طول سالهای باردهی خود میتواند تا 5 تن باردهی در واحد هکتار داشته باشد و همین امر باعث محبوبیت این رقم در بین باغداران شده است.
-
نهال گردو ژنوتیپ
باغدارانی که به دنبال بهره وری بسیار بالا در واحد هکتار باشند و نیاز به کاشت متراکمتر درختان گردو داشته باشند میتوانند از ارقام مختلف زنوتیپ مانند زنوتیپ برتر استفاده کنند، این رقم گردو را میتوان به فاصله ی 6 متر از یکدیگر کاشت و باردهی این رقم میتواند به 14 تن در هکتار نیز برسد.
-
نهال گردو کانادایی
نهال گردو کانادایی به مقاومت بسیار بالای خود در برابر سرما و یخبندان شهرت داشته و در مناطق سردسیر کشور قابل کاشت است، این رقم میتواند جایگزین بسیار خوبی برای ارقام بومی و بسیار غول پیکر گردو باشد که در مناطق سردسیر کشور کاشته میشدند و باردهی بالایی هم نداشتند و از طرفی به دلیل جثه ی بسیار بزرگ برداشت میوه از آنها هم برای باغداران دردسر آفرین بود.
-
نهال گردو چندلر
گردو چندلر از دیگر ارقامی است که به واسطه ی داشتن میوههای درشت و پوست نازک در بین مردم شناخته شده است و طعم خوب این میوه و درصد چربی بالای آن سبب شده بازار پسندی بالایی در دنیا داشته باشد، گردو چندلر را نیز میتوان در مناطقی که سرما و یخبندان زمستانه دارند و ارتفاع نسبتا بالایی از سطح دریا دارند کاشت و باردهی آن در شرایط ایده آل به حدود 7 الی 8 تن در هکتار خواهد رسید.
-
نهال گردو فرنور
گردو فرنور را به واسطه ی پوست بسیار نازک و نیمه کاغذی در بازار میشناسند به طوری که درصد وزنی مغز میوه نسبت به وزن کل میوه بیش از 50 درصد است، این رقم گردو نیز میتواند در برنامه ی بهبود برداشت از باغات گردو جایگزین ارقام بومی و سنتی گردو شده و با احداث باغات جدید با این رقم گردو میتوان رتبه ی ایران را در زمینه ی تولید گردو از جایگاه سوم به جایگاه دوم و یا حتی جایگاه اول نیز ارتقا داد.
اطلاعات بیشتر : https://www.tridge.com/intelligences/walnut/export
کلام آخر:
ایران در زمینه ی سطح زیر کشت گردو جایگاه دوم را در دنیا دارد اما در زمینه ی میزان تولید جایگاه سوم را در تولید گردو در دنیا از آن خود کرده است، این موضوع نشان دهنده ی آن است که بخشی از سطوح زیر کشت گردو در ایران مربوط به ارقام بومی و قدیمی گردو است که باردهی بالایی ندارند و تنها منحجر به اتلاف منابع طبیعی از قبیل آب میشوند، بنابراین با جایگزینی سطوح زیر کشت گردوهای بومی و قدیمی با ارقام تجاری مانند ارقام ذکر شده میتوان سطح تولید در ایران و به طبع آن سطح صادرات این محصول کشاورزی با ارزش را افزایش داد.
تماس با پالیز نهال:
09144501007
09144501008