تازهترین اظهارات صالحی امیری درباره خانه آیتالله طالقانی، مترو حافظیه و تحریم سفر هوایی
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از آغاز مرمت خانه آیتالله طباطبایی و ثبت آن حداکثر تا آبانماه خبر داد و تعیین تکلیف درباره ادامه مترو شیراز از حافظیه را به هفته آینده و پس از تشکیل شورای فنی این وزارتخانه منوط دانست و با اشاره به تحریمهای هوایی و سرگردانی مسافران گفت که در اینباره با مسئولان عالی رتبه کشور در حال صحبت هستیم.
به گزارش گزارشگر یک، سیدرضا صالحی امیری در حاشیه اهدای ۱۰ هزار سکه تاریخی به موزه آذربایجان در جمع خبرنگاران درباره وضعیت احداث مترو در نزدیکی حافظیه و اعمال نظر میراث فرهنگی در این باره پس از بازدید هیأت پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: من در هفته گذشته به شیراز سفری داشتم و آنجا از نزدیک پروژهها را بازدید کردم. استاندار و شهردار فارس رویکرد فرهنگی دارند و شهردار شیراز قبلاً مدیر میراث فرهنگی بودهداست. درباره پروژه (مترو حافظیه) دستور توقف داده شد. یک هیأت کارشناسی از پژوهشگاه عازم شیراز شدند و در هفته آینده هم یک هیأت کارشناسی از معاونت میراث فرهنگی به شیراز میروند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: توافق ما با شهردار و استاندار این است که بعد از بررسی و کارشناسی نهایی و تشکیل کمیته فنی هر آنچه نتیجه از نظر کارشناسی گرفته شود، همه از آن تابعیت کنند، شهردار رسماً پذیرفت. فعلاً نباید قضاوت کنیم تا نظر دو گروه کارشناسی مشخص شود.
او اضافه کرد: هفته آینده موضوع در شورای فنی مطرح میشود و نتیجه هرچه باشد رسانهای خواهد شد.
صالحی امیری درباره خانه آیتالله طالقانی با توجه به حواشی اخیر کتابخانه و مرمت آن، گفت: از نزدیک مشکلات را بررسی کردیم و مدیرکل ما در تهران برای هماهنگی با شهرداری برای مرمت آن قدمهایی برداشت. خود من با آقای زاکانی، شهردار تهران صحبت کردم و مرمت خانه در تهران آغاز شده است، بعد از آن خانه را تبدیل به موزه میکنیم و ثبت ملی آن حداکثر تا آبان ماه انجام میشود.
صالحی امیری در پاسخ به سوال دیگری درباره چالشهای گردشگری و تحریمهای اخیر پروازی و سرگردانی مسافران ایرانی، گفت: درباره گردشگری ایران باید سه محور مستقل باهم بررسی شود؛ بر اساس مطالعات بانک جهانی ایران به لحاظ دارا بودن جاذبه در رتبه هفتم جهان قرار دارد اما بر اساس مطالعات خودمان، ایران را جزو سه کشور جذاب برای گردشگر میدانیم. ما بزرگترین ظرفیت را برای گردشگران داریم، چه در حوزه دریایی چه طبیعی و چه ظرفیت تمدنی. ایران به راحتی ۱۵ میلیون گردشگر را بر اساس برنامه هفتم جذب میکند.
او ادامه داد: در بحث امنیت یک وجه ذهنی است که به تبلیغات منفی و دروغ رسانههای غربی مربوط میشود و یک وجه عینی و طبیعی است که در شرایط فعلی یک وقفهای داریم اما از آن عبور خواهیم کرد و مجدد گردشگران زیادی به ایران خواهند آمد، در این فرصت باید روی زیرساختها کار کنیم.
صالحی امیری گفت: برای کاهش موانع و رفع تهدیدات با مسئولان عالی رتبه کشور در حال صحبت هستیم تا فضا برای حضور گردشگر فراهم شود. باور داریم که امنیت ملی مقدم بر همه امور است و در اینباره هیچ مذاکرهای نمیکنیم. ملت ایران برای دفاع از حقوق خود مقاومت خواهد کرد و برای آن هزینه میدهد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که به انگیزه افتتاح نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی به تبریز سفر کرده است، در پاسخ به سوالی درباره تدبیر این وزارتخانه برای افزایش صادرات صنایع دستی به ویژه از طریق استانهای مرزی گفت: در ایران ۲۹۹ نوع کالای صنایع دستی داریم. صنایع دستی نیاز به حمایت دارد و باید در حوزه بازاریابی در داخل تلاش کنیم و ذائقه مردم را به سمت صنایع دستی تغییر دهیم که نیاز به کار تبلیغاتی دارد. باید موانع صادرات صنایع دستی را برداریم و لازمه آن این است که با وزارت صمت، بانک مرکزی و سایر نهادهای مربوطه صحبت کرده و به یک جمعبندی مشترک برسیم. در یک ماه گذشته سند جامع صنایع دستی ایران در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و در روزهای آتی ابلاغ خواهد شد.
انتهای پیام