از تولید زردچوبه تازه تا گیاهان زینتی عاری از هرگونه آلودگی ویروسی و سم
یک شرکت دانش بنیان موفق شد؛
یک شرکت دانش بنیان موفق شده است علاوه بر تولید زردچوبه تازه برای اولین بار در کشور گیاه تزئینی، نهال و بذر عاری از هرگونه سم و ویروس تهیه کند.
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در حال حاضر صنعت گل و گیاه یک صنعت جهانی و پویا است که در طول چند دهه نرخ داشتهاست وصادرات و کشت انواع گیاهان زینتی به دلیل شرایط آب و هوای مناسب رشد درآمد چشمگیر بوده است.
با توجه به اهمیت اقتصادی پرورش گلها و گیاهان در دنیا، استفاده از فناوریها و روشهای جدید، در اصلاح گیاهان زینتی در جهت «بازارپسندی» آنها میتواند نقش بسزایی در بازاریابی این محصولات و تجارت آنها در بازارهای بینالمللی داشته باشد.
حال یک شرکت دانش بنیان توانسته است با استفاده علم و فناوری به تولید گیاهان زینتی و نهالهایی سالم عاری از هرگونه آلودگی ویروس و بیماری دست پیدا کند. در ادامه به گفتگو با علی عقلایی مدیر عامل شرکت دانش بنیان «آویژ کشت بافت آروین» و عضو بنیاد ملی نخبگان پرداختیم که در ادامه متن کامل آن را میخوانید:
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: شرکت ما در زمینه گیاهان خاص زینتی و دارویی و نهال فعالیت خود را از سال ۹۵ در حوزه کشاورزی و کشت بافت گیاهان زینتی و کمیاب آغاز کرد. گیاهانی که ما در اختیار مزارع قرار میدهیم فیتوژنهای گیاهی است بدین معنا که سالم و عاری از هرگونه آلودگی و میکروب است.
وی در ادامه گفت: پیش از این دستهای از گیاهان زینتی به طور قاچاق و غیرقانونی وارد کشور میشد که نیاز به سم پاشی داشت و باید عاری از هرگونه آلودگی میشد؛ اما ما با استفاده از توان خود در تولید گیاهان زینتی محصولاتی تولید کردیم نیاز به هیچ گونه سم پاشی ندراد و این موضوع خود یک مزیت مهم محسوب میشود.
عقلایی ادامه داد: خوشبختانه توانستیم با این روش گیاهان زینتی مانند ارکیده را بومی سازی و با کیفیتی برابر با نمونه خارجی در داخل تولید و در اختیار گلخانههای قرار دهیم.
وی در ادامه افزود: گیاه زردچوبه تازه داخل کشور نبوده و همهی آن چیزی که وجود دارد به صورت غیرقانونی وارد کشور میشود و بسیار کم و غیر قابل دسترس است. ما فعالیت در زمینه گیاه زردچوبه از سال ۱۳۹۸ شروع کردیم و توانستیم امسال حدود ۲۰ هزار نهال وارد بازار کنیم که استقبال خیلی خوبی هم شد و در حال حاضر با کیفیت عالی و مقرون به صرفه در اختیار بازر قرار میگیرد. همچنین در حوزه گیاهان دارویی اولین شرکتی هستیم به صورت تجاری بر روی گیاه زردچوبه فعالیت کردیم و توانستیم زردچوبه تازه را برداشت کنیم.
عقلایی اظهار داشت: این اولین بار است در حوزه تجاری قدم برداشتیم و ریزوم زردچوبه را تهیه کردیم و از طریق آن در کشت بافت گیاهی و به صورت غده تکثیر نمودیم؛ همچنین علاوه بر آن به طور طبیعی هم تکثیر شده مثلا در استان فارس و جنوب کشور این محصول در زمینی به ابعاد ۴۰۰ متر دیمی کاشته شده تهیه شده است. موضوعی که توانسته است ما را در این حوزه از دیگران متمایز کند تولید گیاهان از طریق کشت سلول است.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان درباره آینده این مجموعه گفت: بازار هدف ما بین المللی است، زیرا کیفیت محصولات ما قابل رقابت با محصولات خارجی است و خوشبختانه توانستیم در این مدت صادرات هم داشته باشیم.
همچنین هدف اصلی ما حرکت به سمت کشاورزی نوین است، شاید در ابتدا هزینه اولیه زیاد باشد مثلا در حال حاضر روی برنج هیدروپونیک (بدون خاک) کار میکنیم و ۱۰۰ مترمربع برنج را در برداشت کردیم. ولی به صورت تجاری وارد نشدیم و در مرحله فاز تحقیقاتی است، اما قطعا اگر تجاری شود در مصرف آب صرفه جویی میشود، اما چون هزینه اولیه سنگینی دارد، ما سعی میکنیم این هزینه اولیه با بومی سازی تاسیساتی که لازم دارد و برخی موارد دیگر کاهش دهیم.
وی ادامه داد: این محصولات به دلیل شناخته نبودن توسط کشاورزان توسط کشاورزان مورد استقبال قرار نگرفته است و ما خودمان حدود یک هکتار زمین برای کشت در نظر گرفتیم و به صورت خوراکی و دارویی قابل استفاده است.
انتهای پیام/