امنیت در گرو اقتدار حاکمیت
این گروگانگیران از روش های مختلفی برای سرقت اطلاعات استفاه می کنند. البته آن ها در بکارگیری ابزار برای سرقت، وجه اشتراک دارند و آن استفاده از بدافزارها در قالب های مختلف است.
بدافزارها تنها ابزار ورود به اطلاعات طعمه ها است در واقع گروگانگیران با استفاده از انواع بدافزارها به میدان می آیند و در این نبرد کسانی بازنده هستند که از داشتن کوچکترین سواد سایبری بی بهره اند، دانشی که همه شیادان فضای مجازی از آن برخودار بوده و به دلیل هوش سرشاری که در این زمینه دارند، طعمه های بسیاری را به دام می اندازند.
هر چند پلیس فتا و کارشناسان این پلیس نیز هوشیار بوده و گشت های انتظامی خود را در این فضای پر پیچ و خم مجازی مستقر کرده و همه کوچه و پس کوچه های فضای مجازی را رصد می کنند و کلاهبرداران و سارقان را به دام می اندازند اما نداشتن سواد مجازی برخی سبب می شود تا همچنان پرونده هایی در این زمینه تشکیل شود و در نهایت پلیس سارقان مجازی را دستگیر کنند.
زورگیرها، سارقان،گروگانگیران و هر اسمی که بتوان بر روی این مجرمان گذاشت،اطلاعات کاربران را به گونه ای گروگان میگیرند که در بسیاری از این موارد حذف نرم افزار یا بدافزاراها امکان پذیر نیست. نرم افزارهای مخرب یا بدافزار برنامههای رایانهای هستند که به دلیل آزاررساندن و ایجاد خسارت به کاربران به این نام مشهورند البته طیف گسترده ای از انواع نرم افزارهای مخرب وجود دارد که می توانند برای به دست آوردن اطلاعاتی از جمله شماره شناسایی شخصی یا جزئیات، شماره بانکی یا کارت اعتباری و رمزهای عبور در اثر ناآگاهی کاربران وارد گوشی های هوشمند شوند.
برخی بدافزارها برای ایجاد پول استفاده می شوند و در این نوع سرقت به نظر می رسد کاربر رایانه بر روی پیوند تبلیغاتی در یک سایت کلیک کرده و از تبلیغ کننده هزینه ای دریافت می کند. علاوه بر پول سازی، از بدافزارها می توان برای خرابکاری ها استفاده کرد آن هم اغلب برای انگیزه های سیاسی.
در ایران بد افزارها بیشتر برای کلاهبرداری مالی مورد استفاده قرارمی گیرد و از جمله ترفندهای مجرمان سایبری برای نفوذ به حریم خصوصی کاربران و سرقت اطلاعات آنها، طراحی اپلیکیشنهای جعلی است به طوری که با انتشار آن در شبکههای اجتماعی و تحریک افراد به دانلود و نصب آنها، سعی در عملی کردن اهداف مجرمانه خود دارند.
مجرمان سایبری با طراحی بدافزارها یا ارسال لینکهای مخرب برای کاربران به دنبال سرقت اطلاعات مهم و اخاذی از طعمه های خود هستند. برخی از مجرمان سایبری با ارسال بدافزارها و باج افزارها سعی در سرقت اطلاعات مهم کاربران داشته و در نهایت به دنبال کلاهبرداری و باج گیری از آن ها هستند.
در این راستا از عمدهترین مشکلات سیستمهای کامپیوتری، نبود یا منقضی شدن آنتی ویروس است که متاسفانه این موضوع اغلب توسط کاربران نادیده گرفته شده که میتواند عواقب خطرناکی به دنبال داشته و کاربر را با مشکلات متعدد مواجه کند. حفاظت از دادهها و اطلاعات، جلوگیری از نفوذ ویروسها، حذف بدافزارها و ویروسها از جمله دلایلی است که استفاده از یک آنتی ویروس بروز و قوی را ضروری میکند براین اساس ضرورت دارد تا از نسخههای اصلی آنتی ویروس استفاده کرده و از نصب آنتی ویروسها با لایسنس (در علم کامپیوتر به معنای مجوز استفاده از یک نرم افزار یا سخت افزار) غیر معتبر خوددای کرد.
زمانی که از امنیت صحبت میکنیم، یک بخش آن مربوط به حاکمیت است، افزود: اگر حاکمیت مقتدر باشد، امنیت برقرار خواهد بود همچنین بخش دیگر به قدرت ارتش و نیروهای مسلح بستگی دارد و دیگر تامین امنیت یک کشور به توجه به مسائل نوپدید و نوظهور است که اگر توجه نشود با مشکل روبه رو خواهیم شد.
در دهههای گذشته حمله به یک کشور از طریق نیروهای نظامی صورت میگرفت ولی اکنون به تهدیدهای غیرسیستمی تبدیل شده است به طوریکه میخواهند با فاصلهاندازی بین مردم و حاکمیت توطئه خود در کشور مدنظر را اجرایی کنند.