تفاوتهای بین کنسول و پیسی PC
کنسول یا کامپیوتر؟ اگر قصد تجربه بازیهای ویدیویی را داشته باشید گزینههای مخلفی پیشروی شما است. در این مقاله قصد داریم از 7 زاویهی مختلف به این قضیه نگاه کنیم، تا اگر هنوز میان خرید کنسول یا کامپیوتر به نتیجهی نهایی نرسیدید، بتوانید تصمیمگیری بهتری داشته باشید.
کنسول بخریم یا کامپیوتر؟ اگر قصد تجربه بازیهای ویدیویی را داشته باشید گزینههای مختلفی پیشروی شما است. از کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپهای حرفهای گرفته تا کنسولهای بازی خانگی و قابل حمل. هر کدام از این پلتفرمها ویژگیهایی دارند که برای گروهی ممکن است ویژگی مثبت و برای گروهی دیگر ویژگی منفی باشد.
سوالی پرتکرار که گفتگوهایی پیرامون بازیهای ویدیویی مطرح میشود، این است که برای بازی کردن کنسول بهتر است یا پی سی یا همان کامپیوتر شخصی. خرید کنسول بازی (مانند PS4، PS5، Xbox Series X) بهصرفهتر است یا کامپیوتر و اسمبل کردن یک سیستم قدرتمند گیمینگ. در این مقاله قصد داریم از 7 زاویهی مختلف به این قضیه نگاه کنیم، تا اگر هنوز میان خرید کنسول یا کامپیوتر به نتیجهی نهایی نرسیدید، بتوانید تصمیمگیری بهتری داشته باشید.
مقایسه کنسول یا کامپیوتر (پی سی): از لحاظ کاربرد
اولین نکتهای که باید در مقایسه بین کنسول و کامپیوتر درنظر داشته باشید این است که به صورت کلی کاربرد آنها با هم فرق میکند. همانطور که از اسم آنها مشخص است، کنسولها برای بازی کردن ساخته شدهاند با کامپیوتر شما میتوانید هزار کار دیگر علاوه بر بازی کردن هم انجام دهید. به همین خاطر شاید در نگاه اول خرید یک کامپیوتر قدرتمند منطقیتر بهنظر برسد. با اینکه قطعات سیستمهای گیمینگ قیمت بالایی دارند اما علاوه بر اجرای روان و با کیفیت بازیهای ویدیویی میتوانید کلیه کارهای حرفهای دیگر مانند طراحی سه بعدی، برنامهنویسی، انیمیشنسازی، تدوین ویدیو و… را هم با آن انجام دهید.
از طرف دیگر کنسولهای بازی در نهایت علاوه بر اجرای بازیها، میتوانند بهعنوان یک پلیر برای پخش ویدیو و فیلم سینمایی و یا پخش موسیقی از طریق سرویسهای آنلاین پخش موزیک، برای شما کاربرد داشته باشند. اما اگر قصد شما صرفا تجربهی بازیهای ویدیویی است و اصلا قصد کار کردن با سایر نرمافزارها و قابلیتهای یک کامپیوتر رومیزی را ندارید، با توجه به ، خرید کنسول بهشما توصیه میشود. پس در بخش مقایسه کنسول با کامپیوتر از لحاظ کاربرد برای بازی کردن، خرید کنسول پیشنهاد میشود.
برنده این بخش: کنسول بازی
حالا وقتشه! اینو بخون
مقایسه کنسول بازی و کامپیوتر: راحتی در استفاده و تجربه
تنوع بازیها و بازیهای انحصاری کنسول و کامپیوتر
در بخش تنوع بازیها با اختلاف برنده را کامپیوتر معرفی کرد. البته همیشه برنده را نباید صرفا از روی تعداد بازیها مشخص کرد، بلکه کیفیت آنها هم اهمیت دارد. اما به صورت کلی تعداد بازیهایی که برای کامپیوتر و سیستمعاملهای کامپیوتری مانند ویندوز ساخته شدهاند بسیار بیشتر تعداد بازیهای کنسولی هستند. از طرف دیگر مارکتها یا همان فروشگاههای بیشتری را هم میتوانید برای نصب بازی بر روی ویندوز در دسترس داشته باشید. در پلی استیشن شما مجبور به استفاده از فروشگاه اختصاصی پلی استیشن هستید. در اکسباکس هم تنها از استور مایکروسافت میتوانید بازیها را خریداری، دانلود و نصب کنید. اما برای کامپیوتر سرویسهای مختلفی مانند استیم، اپیک گیمز، بتل داتنت، یوپلی و… وجود دارند. از طرف دیگر خود شرکتهای تولیدکننده بازی هم برای خود مارکتهای اختصاصی بر روی ویندوز دارند و بازیهای خود را آنجا عرضه میکنند. از همین رو دست شما برای انتخاب بازی و نصب بازی در کامپیوتر بسیار بیشتر است.
نکتهای که در این بخش مورد بحث است، موضوع بازیهای انحصاری است. باز هم باید گفت که بازیهای انحصاری کامپیوتر بسیار بیشتر است کنسولها است اما از لحاظ کیفیت وزنهی کنسولها سنگینی میکند. شرکتهای تولید کننده کنسولهای بازی یعنی سونی، مایکروسافت و نینتندو، برای جذب بیشتر مخاطبین و فروش کنسولهای بازی خود تمام توانشان را برای ساخت بازیهای جذاب و منحصر بهفرد بهکار میگیرند. بهگونهای که طرفداران سرسخت بازیهای ویدیویی دوست دارند که همه کنسولهای بازی را تهیه کنند تا بتوانند تمام بازیهای انحصاری آنها را تجربه کنند. جذابیت فرنچایزها و سری بازیهای انحصاری کنسولها بهقدری است که معرفی یک بازی انحصاری بزرگ در هنگام رونمایی کنسول بازی، میتواند باعث موفقیت فروش آن کنسول در بازار شود. به همین خاطر تنوع و کیفیت بازیها اهمیت زیادی دارد.
قدرت سخت افزاری
یکی از مهمترین چالشهای شرکتهای تولید کننده کنسول بازی مانند سونی و مایکروسافت برای کنسولهای نسل جدید خود قدرت سخت افزاری است. آنها باید کنسولی را به بازار عرضه کنند که تا حداقل شش هفت سال آینده کارایی لازم برای اجرای روان بازیهای ویدیویی را داشته باشد. از طرف دیگر امکان آپدیت کردن سخت افزاری کنسول برای شرکتهای تولید کننده وجود ندارند، پس در اولین زمان عرضه باید از بهترین قطعات استفاده کنند. اما همانطور که میدانیم سرعت تغییر قطعات سخت افزاری بهخصوص پرداندهها و کارت گرافیکها متوقف نمیشود و هر ساله شاهد معرفی جدیدترین قطعات هستیم.
زمانی که شما کنسول بازی تهیه میکنید، اگر در زمان عرضه کنسول آن را خریدرای کنید، مجبور هستید از یک سیستم سخت افزاری و یک قدرت پردازشی تا هفت سال استفاده کنید، اما یک کاربر کامپیوتر شخصی میتواند با خرید کارت گرافیک جدیدتر، قدرت گرافیکی خود را افزایش دهد و با کیفیت بیشتری بازیها را تجربه کند. اما یک نکتهی مهم وجود دارد، همانطور که پیشتر اشاره شد، کامپیوتر مخصوص بازی نیست و از آنجایی که بسیار کار حرفهای دیگری را هم میتوانید با آن انجام دهید، طبیعی است که قدرت سخت افزاری بیشتری داشته باشد. اما این بهمعنی قدرت پایین کنسولهای بازی نیست. همانطور که مطرح شد کنسولهای بازی محدود هستند و توسعهدهندگان بازی میتوانند خیلی راحت بازیهایشان را برای این کنسولها بهینه کنند. به همین خاطر شما تا آخر آن نسل کنسول باز هم قادر به اجرای تمامی بازیها بر روی کنسول خود هستید.
مقایسه کنسول بازی و کامپیوتر در بخش قدرت سخت افزاری کمی است زیرا روی کاغذ شما به قدرت بیشتری بر روی کامپیوتر دسترسی دارید اما برای تجربهی بازیهای ویدیویی و اجرای روان حداقلی در سالهای آینده، خیالتان از بابت کنسولهای بازی راحت است. نکتهای که در ادامه این بحث بهوجود میآید بحث گرافیگ و کیفیت تصویر بازیها است که شاید برنده و بازنده این بخش را مشخص کند.
برنده این بخش: (روی کاغذ و به صورت کلی) کامپیوتر شخصی
اگر قصد خرید این محصول را دارید، قيمت پلي استيشن به نسبت مناسبتر از مدل معمولی این کنسول بازی است.
کیفیت تصویر و گرافیک فنی
در مقایسه کنسول بازی و کامپیوتر شخصی در بخش کیفیت تصویر و گرافیک، کامپیوتر شخصی با اختلاف برنده است. البته باید توجه داشت که این مقایسه بین بهترین و بهترین کنسول بازی نسل جدید انجام شده است. یعنی برای اینکه بهترین خروجی را بر روی کامپیوتر داشته باشد و بتوانید با آخرین کیفیت بازیها را تجربه کنید باید به یک سیستم گیمینگی دسترسی داشته باشد که شاید یک کارت گرافیک آن دو برابر کل کنسول قیمت داشته باشد. در بخش بعدی به سراغ قیمت خواهیم رفت.
کنسولهای بازی نسل هشتم یعنی پلیاستیشن 4 و اکسباکس وان توانایی اجرای بازیها با 30 فریم بر ثانیه داشتند. برخی از بازیها بر روی کنسولهای میاننسلی مانند پلیاستیشن 4 پرو تا بین 40 تا 60 فریم هم اجرا شدهاند. در کنسولهای نسل جدید یعنی پلیاستیشن 5 و اکسباکس سری اکس، در انواع مدلها، قرار است شاهد اجرای بازیها با فریم ریت 60 باشیم. این میزان فریم ریت بر روی تنظیمات گرافیکی High در کنسولهای بازی در حد قدرت یک کارت گرافیک میانرده بازار است و با حرفهای میتوانید بهراحتی بازیها را فریم ریت بالای 100 هم اجرا کنید. در بازیهایی که قدرت گرافیکی بالایی نیاز ندارند این عدد از 200 فریم هم میتواند عبور کند.
فریم ریت بالا باعث ایجاد روانترین تصویر در هنگام تجربه بازی میشود. و گیمرهای کامپیوتر شخصی میتوانند با کیفیت بالاتر و فریم ریت بالاتر بازیهای ویدیوی را تجربه کنند و حال و هوای متفاوتی را داشته باشند. در برخی از بازیها که فریمریت اهمیت زیادی دارد، مانند بازیهای شوتر، اکثر گیمرهای حرفهای برای داشتن بالاترین میزان فریمریت از یک سیستم گیمینگ بهجای کنسول بازی استفاده میکنند.
با توجه به ارائهی کارت گرافیکهای جدید شما میتوانید با آپدیت کردن سیستم خود بر روی کامپیوتر، هر سال با قدرت بیشتری بازیها را تجربه کنید و این اتفاقی است که بر روی کنسولهای بازی نمیافتد. از طرف دیگر کامپیوتر بهشما اجازهی تجربهی بازیها را با نسبت تصویر 21 به 9 و همینطور 32 به 9 را هم میدهد و میتوانید با خرید مانیتور اولترا واید در دنیای بازی خود غرق شوید. این در حالی است که کنسولهای بازی تنها نسبت تصویر استاندارد 16 به 9 را پشتیبانی میکنند و برای اتصال به تلویزیون بهینه شدهاند.
برنده این بخش: کامبازهم بحث قدیمی مقایسهی کنسول و پی سی! چه پی سی گیمر باشید چه کنسول گیمر، حتما بارها در این باب با دیگران صحبت کردهاید و به بحث پرداختهاید. و شاید مقالاتی نیز در این زمینه در اینترنت یا مجلههای مربوط به بازیهای کامپیوتری خوانده باشید. اما ممکن است به زاویهای از این موضوع درست دقت نکرده باشید.
همانطور که از تیتر پیداست، نظر اگزو گیم در این جدال، برتری پی سی گیمینگ نسبت به کنسول است. اما دلیل ما برای این ادعا چیست؟ چه مزایایی باعث این برتری شده است؟
ما برای شما 10 دلیل جمع آوری کردیم تا دلایل برتری پیسی بر کنسول به طور کامل برای شما گیمرهای عزیز روشن باشد. پس برای توضیح یک به یک این دلایل با همراه باشید.
گیمرهای پی سی گرافیک و کیفیت بالاتری را تجربه میکنند
این یکی از بحث های اصلی در باب مقایسهی پلتفرم های پیسی و کنسول است ، زیرا قطعات موجود در رایانه های شخصی می تواند نسبت به قطعات کنسول عملکرد بهتری داشته باشد.
به عنوان مثال برای بازیهای پیسی گسترهای از تنظیمات گرافیکی تعیین شده است که به گیمر گرافیک بسیار بالاتری از کنسول را در صورت داشتن یک سخت افزار قوی میدهد.
اگر برای کامپیوتر شخصی خودتان خوب هزینه کنید، تجربهی نرم تر و بهتری از اجرای بازیهای روز خواهید داشت.
شبکه استیم
استیم یک پلتفرم آنلاین است که کاربران پی سی میتوانند در آن مطالب را سرچ کنند، خرید انجام دهند و بازیهای خود را لانچ کنند و کیفیت آن بسیار بهتر از شبکههای مجازی ایکس باکس و پلی استیشن است.
سرعت و قابلیتهای استیم و همچنین تخفیفهای آن بسیار بهتر از شبکههای کنسول هاست.
برای بازی کردن مولتی پلیر، پی سی گیمرها هزینهای پرداخت نمیکنند
برای تجربهی بازیهای آنلاین، در کنسولهای پلی استیشن و ایک باکس، باید به شبکههای ایکس باکس لایو و پلی استیشن نتورک ماهیانه پول پرداخت کنید.
برای اشتراک گلد در ایکس باکس و پلاس در پلی استیشن، هر سال باید 60 دلار هزینه پرداخت شود. جالب اینجاست که بعد از گذر 5 سال این هزینه با خرید یک کارت گرافیک برای پی سی برابری میکند!
بازیهای بیشتری برای پی سی وجود دارد
کنسولها همیشه عناوین انحصاری خودشان را دارند که هرگز راه به پی سی پیدا نخواهند کرد. عناوینی که از نظر محبوبیت و جذابیت از بهترینها هستند. اما اگر بخواهیم یک آمار درست از تعداد بازیها بر روی هر پلتفرم داشته باشیم، هیچ پلتفرمی در این تعداد نمیتواند با پیسی رقابت کند.
همچنین خیلی از بازیها هستند که اول رو پی سی عرضه میشوند، بازی مثل پابجی که یک سال بعد برای کنسولها عرضه شد. همچنین این اتفاق برای بازی ماین کرفت نیز افتاد.
شما میتوانید برای پی سی مادهای جذابی را دانلود کنید
برخی از گیمرهای اهلِ فن در مادها، حالت یا تغییراتی ایجاد می کنند که به بازیها گرافیک بهتر و همچنین محتوای جدید اضافه میکند.
بعضی از مادها حتی نسخهای از بازی به وجود میآورد که از نسخهی اصلی بهتر نیز میباشد.
در کل ماد امکانیست که میتواند بسیار جذاب و فان باشد. مثل پرتاب کردن گوشی موبایل گلکسی نوت 7 به عنوان دینامیت!
در پلتفرم پیسی آزادی عمل در گیم پلی بیشتر است
اکثر گیمرها ترجیح میدهند بازی مورد علاقه شان را با موس و کیبرد بازی کنند. مخصوصا زمانی که با یک بازی شوتر اول شخص روبرو باشند.
کیبرد و موس دقت و انعطاف بیشتری به هنگام بازی ارائه میدهند که این با کنترلر کنسول قابل قیاس نیست.
آنالوگ های جُیاِستیک کنسول کار را برای اِیم کردن بسیار سخت میکند به طوری که اکثر بازیها با قابلیتی به نام اَسیستد اِیمینگ برای کنسولها عرضه میشوند که باعث میشود به هنگام نشانه گیری هدف به صورت اوتوماتیک ایم شود.
خبر خوب برای پی سی گیمرها اینست که امکان بازی کردن با کنترلر کنسول برای پی سی هم وجود دارد.
شما این گزینه را دارید که روی مانیتورها یا تلویزیون خود بازی کنید
برای پلتفرم کنسول، نمایشگر پیش فرض تی وی میباشد. شما میتوانید کنسول خود را به یک مانیتور متصل کنید اما خیلی از امکانات جالبی که مانیتورهای گیمینگ ارائهمیدهند، توسط کنسول پشتیبانی نمیشوند.
به عنوان مثال کنسولها رزولوشن 21:9 الترا واید را پشتیبانی نمیکنند.
اسمبل کردن یک پی سی از پایه لذتیست که نصیب کنسول گیمرها نمیشود!
هر کسی که یک پیسی را اسمبل کرده و آشنایی کامل به قطعات داخل کیس دارد، میداند که این کار بسیار لذت بخش است!
قابلیت کاستومایز کردن پیسی
همه میدانید که تمام کنسولهای دنیا شبیه هم هستند و نهایتا یک کنسول با باندل یک بازی خاص روانهی بازار میشود. اما شما میتوانید در اسمبل یک پی سی یک کیس فوق العاده زیبا و شخصی سازی شده تهیه کنید که در نوع خود بسیار جذاب است.
در سیستمهای رده پایین استفاده از کیسهای خوش نقش و نگار و در سیستمهای رده بالا استفاده از نورپردازی آرجیبی و واتر کولرهای لوپ سفارشی میتواند پیسی عزیز شما را کاملا در جهان متمایز از پی سی های دیگر کند.
امکان ارتقا در پیسی
کنسولها با آمدنشان در روزهای اول روی بورس هستند ولی با گذر زمانِ کوتاه، اختلاف آنها با پیسی ها زیاد میشود. قطعات یک کنسول خیلی زود منسوخ میشوند و دیگر قابل ارتقا نیز نیستند اما پیسی با صرف کمی هزینه میتواند ارتقا یابد و تا همیشه به روز بماند.
در پایان از این که در این مقاله نیز مارا همراهی کردید کمال تشکر را داریم. امیدواریم که مطالب کاربردی در این مقاله برای شما وجود داشته باشد. لطفا نظرات خود را از ما دریغ نکرده و در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
پیوتر شخصی
مقایسه قیمت کنسول و کامپیوتر
تجربهی آنلاین در Console و PC