تولید بیش از ۲۳ هزار تن عسل در آذربایجان غربی
گزارشگر یک/آذربایجان غربی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: عسل تولیدی استان برندسازی میشود.
خسرو شهبازی در گفت و گو با خبرنگار گزارشگر یک با توجه به اینکه کیفیت عسل استان در مجموع جایگاه خوبی در کشور دارد، افزود: اقدامات از سوی اتحادیه تولیدکنندگان عسل استان برای برندسازی صورت پذیرفته و در حال طی مراحل قانونی خود است.
وی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی از بابت تعداد کلنی و تولید عسل در سطح کشور حائز رتبه اول است، تصریحکرد: متوسط تولید کندوهای مدرن به ازای هر کندو ۱۶.۹ کیلوگرم و متوسط تولید کندوهای سنتی به ازای هر کندو ۵.۵ کیلوگرم در سال ۱۴۰۳ بوده و طبق سرشماری سالجاری هم اکنون بیش از یک میلیون و ۴۷۱هزار کندو در سطح استان وجود دارد.
شهبازی در خصوص میزان عسل تولید شده در سالجاری نیز اظهارکرد: در سالجاری زنبورداران استان ۲۳ هزار و ۲۶۰ تن عسل در سطح استان تولید کردند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه بیش از ۶هزار نفر بطور مستقیم در این صنعت مشغول بکار هستند، یادآور شد: عسل تولیدی استان علاوه بر مصرف در بازارهای داخلی بخشی از آن به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس هم صادر میشود.
وی با تاکید به اینکه پوشش مناسب گیاهی آذربایجانغربی باعث شده تا این استان در زمینه پرورش زنبور و تولید عسل جایگاه برتری در کشور داشته باشد، یادآورشد: توسعه واحدهای فرآوری، تامین نهاده ارزان قیمت، در نظر گرفتن تسهیلات ارزان قیمت و بحث پوشش بیمه تامین اجتماعی برای زنبورداران از جمله مواردی است که سازمان جهاد کشاورزی برای توسعه صنعت زنبور داری استان در نظر دارد.
شهبازی ادامه داد: تولید عسل در استان به صورت تک محصولی نیست بلکه تولید ژل رویال، بره موم، گرده گل، موم و زهر زنبور نیز در زنبورستانهای استان انجام میشود.
انتهای پیام