جذب سرمایه گذار در توسعه رشته سوارکاری موجب پویایی این رشته می شود
به گزارش خبرنگار ورزشی گزارشگر یک از قزوین؛ حضور مستمر و هفتگی خبرنگار گزارشگر یک در باشگاههای سوارکاری استان این فرصت را ایجاد کرده تا با استعدادهای درخشان و ناب این رشته در بخش مربیان، داوران، باشگاه داران و ورزشکاران این عرصه بیشتر آشنا شویم و بر اساس رسالت اطلاع رسانی برای شناساندن این افراد شاخص به مردم نیز اقدام کنیم.
علیرضا خدابنده لو مسئول کمیته داوران و کلانتران سوارکاری استان قزوین از مربیان شاخص و توانمند استان قزوین است که در باشگاه سوارکاری آرمان برای تربیت سوارکاران جوان تلاش می کند و تجربه ارزشمند خود را بدون منت در اختیار علاقمندان این رشته قرار داده است.
در زمان حضور در باشگاه آرمان این فرصت مهیا شد تا با این مربی بادانش و توانمند گفتگویی کنیم و با دغدغه ها و ایده های ایشان آشنا شویم.
این مربی جوان با معرفی خود گفت: از دوران کودکی اسب سواری می کنم چون پدرم سوارکار بود و این رشته در خانواده موروثی است و من بواسطه این که سالهای متوالی سوارکاری می کردم در سال 74 آقای حبیبی که مربی تیم ملی بودند بازدیدی از باشگاه سوارکاری لشکر 16 زرهی داشتند،ف ایشان از اولین کسانی بودند که سابقه سوارکاری در اروپا را داشتند و من این افتخار نصیبم شد تا شاگرد ایشان شوم و به تهران رفتم و سالها شاگردی ایشان را کردم و در سال 81 خدمت استاد شکیب رسیدم و شاگردی ایشان را پذیرفتم.
وی افزود: سوارکاری رشته ای است که اگر شما هزار روز هم سوارکاری کنید باز هم در روز بعد صاحب تجربه جدیدی می شود و پخته تر خواهید شد و چیز جدیدی یاد می گیرید و این ویژگی موجب پویایی و به روز بودن شما شده و در این رشته می مانید.
* در حال حاضر در چه عرصه ای فعالیت می کنید؟
خدابنده لو بیان کرد: الان مربی سوارکاری پایه در باشگاه سوارکاری آرمان قزوین هستم و در این رده علاقمندان با سن هفت سال و یا با وزن بالای 35 کیلو می توانند شرکت کنند.
* سوارکاری چه ویژگی خاصی دارد؟
این مربی قزوینی در این خصوص اظهارداشت: در این رشته ورزشی عده ای فقط برای تفریح می آیند و برخی حرفه ای تر آن را دنبال می کنند چون شما با یک موجود زنده طرف هستید لذا باید رفتار شناسی با اسب و جیره غذایی، تغذیه و بدن سازی و روان شناسی با اسب را بلد باشید که در این راستا یک ورزشکار معمولی شاید کمتر بتواند این همه اصول و مهارت را بداند و حرفه ای گری خود را حفظ کند.
وی گفت: شرایطی ایجاد شد که در ورزشکاه شکیب تهران حضور یافتم و با 4 هزار شاگرد کار کردم و این موضوع تجربه ام را افزایش داد.
* اقتصاد و مسائل مالی در رشته سوارکاری چقدر اهمیت داد؟
خدابنده لودر این مورد اظهارداشت: بدون تردید اقتصاد موضوع بسیار مهمی است چون وقتی شما هر سال حرفه ای تر می شوید نیازمند اسب بهتری هستید و تامین آن کمی گران و هزینه بر است و حرکت در مسیر حرفه ای هزینه زیادی دارد که هر کسی قادر به تامین آن نیست.
این مربی یادآورشد: به همین دلیل شاید حدود 10 درصد افراد آموزش دیده در باشگاهها در این رشته باقی بمانند و آن را حرفه ای و با عشق بیشتر ادامه دهند.
وی اضافه کرد: نکته مهمتر این است که حرفه ای شدن در سوارکاری به حامی مالی نیاز دارد و یک جوان بااستعداد که اسب و زین ندارد و قادر به خرید لباس سوارکاری هم نیست حتما آن را ادامه نمی دهد لذا ما به سرمایه گذار نیازمندیم.
مربی باشگاه سوارکاری آرمان ادامه داد: البته سرمایه گذار هم باید تشویق شود و اگر یک هیئت ورزشی برنامه ریزی اصولی داشته باشد و درست کار کند می تواند بستر جذب سرمایه گذاری را مهیا کند که در چند ماه اخیر این رویکرد کاملا در استان قزوین مشهود است.
وی بیان کرد: البته بایستی شرایط یک سرمایه گذاری سودمند و اقتصادی را برای حامیان مالی مهیا کرد تا باشگاه داران برای حمایت مالی از افراد مستعد کم درآمد نیز تمایل بیشتری داشته باشند، شما اگر سرمایه گذار داشته باشید و به استعدادیابی کمک کنید شک نکنید توسعه رشته سوارکاری بسرعت محقق شده و آینده این رشته تضمین می شود
خدابنده لو اظهارداشت:نوع برخورد ما با سوارکار هم بسیار موثر است زیرا شما اگر در باشگاه با اخلاق بد و رفتار نامناسب روبرو شوید دیگر ادامه نمی دهید لذا برخورد دست اندرکاران و باشگاه داران در توسعه این رشته بسیار مهم است.
* برای کاهش آسیب دیدگی در این رشته چه باید کرد؟
مسئول کمیته داوران و کلانتران سوارکاری استان قزوین افزود: برای کاهش آسیب دیدگی در این رشته باید آموزش را به طور مداوم جدی گرفت ، من یک تحقیق دانشگاهی را مطالعه می کردم که گفته شده بود خطر آسیب دیدگی فوتبال و سوارکاری تقریبا یکسان است اما فوتبال را بدون آموزش می توان با یک توپ و دو تا آجر و یک تیردروازه بازی کرد اما سوارکاری بدون آموزش آسیب دیدگی را تا صدها برابر بیشتر می کند.
خدابنده لو بیان کرد: شما وقتی آسیب ببینید شاید دلسرد شوید و دیگر سوارکاری را ادامه ندهید البته سوارکاری تفریحی با حرفه ای فرق می کند و این نکته مربوط به سوارکاری حرفه ای است که آموزش در آن پایه اصلی است.
* وضعیت مربیان سوارکاری در استان چگونه است؟
وی بیان کرد: در استان حدود 15 تا 20 مربی جوان و خوب داریم که شاید کم باشد و در حال حاضر تعداد باشگاهها از تعداد مربیان بیشتر است اما این موضوع دلیل نمی شود بدون ضابطه مربی بگیریم چون مربی در واقع مسئول آموزش و نظارت و کنترل دو موجود زنده اسب و سوارکار است و اگر ماهر نباشد هر دو آسیب می بیننند و تداوم توسعه این رشته را خدشه دار می کنند.
خدابنده لو گفت: مدیریت تمرین اسب و سوارکار، مدیریت روانی اسب و سوارکار شرایط خاصی دارد و مربیگری در رشته سوارکاری پیچیده و فنی است و شما باید بدانید یک اسب چه زمانی می تواند سواری دهد و چه زمان باید تمرین را قطع کرد چگونه اسب را تیمار کرد و تغذیه اسب و محبت به وی چگونه باشد.
*قزوین در چه بخشی می تواند برند و شاخص باشد؟
خدابنده در پاسخ به این سوال اظهارداشت: قزوین جوانان زن و مرد مستعدی دارد و علیرغم نزدیکی به تهران و این همه ظرفیت باشگاه داری هنوز نتوانسته ایم از این فرصت بخوبی استفاده کنیم و شاید ما هم مقصر بوده ایم و کم کار کرده ایم لذا باید این بی توجهی جبران شود و امیدوارم با این روند جدید و خون تازه ای که در هیئت سوارکاری استان تزریق شده بتوانیم کمبودها و غفلت ها را جبران کنیم.
وی اظهارداشت: شهر صنعتی البرز یک ظرفیت بسیار ارزشمند است که می تواند به پویایی این رشته کمک کند و این منطقه دارای سرمایه های زیادی است که اگر وارد مشارکت و همراهی شوند اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.
مربی باشگاه آرمان یادآورشد: در قزوین استادان بزرگی داشته ایم مانند اصغر نوروزیان که اگر هرجای دنیا بودند مجسمه اش را می ساختند زیرا ایشان در سال 1329 در دانشکده افسری تهران در مقابل پادشاه عربستان «ملک عبدالله» با اسب از روی تانک و توپ و جیپ پرید و نشان داد چه دانش و جسارت و مهارتی داشته است و ما سوارکاران بزرگی داشته ایم و امروز هم داریم که با اتکا به آنها می توانیم رشته سوارکاری را به اعتلا برسانیم.
* آیا مربیان سوارکاری استان به روز هستند؟
خدابنده در این مورد اظهارداشت: بله مربیان ما به روز هستند و افراد جوانی داریم که مربی توانمندی هستند و هر هفته چند روز به تهران می روند تا با دانش روز آشنا شوند.
نظر شما در مورد سوارکاری گردشگری چیست؟
وی افزود: وقتی از سوارکاری گردشگری صحبت می شود برخی تصور می کنند نیازمند کارهای خاص و بزرگی هستید و این کار نشدنی است در حالی که شما با یک ایده خلاقانه و یک حمایت معمولی هم می توانید این طرح و ایده را عملی کنید.
خدابنده لو تصریح کرد: این ایده را در کشور همسایه ترکیه اجرا کرده اند و در آنتالیا در اکثر هتل ها باشگاه سوارکاری را اندازی شده و سوارکاری توریستی دارند و یک سری اسب های آرام و زین های مناسب تهیه کرده اند و در یک تور 40 سوارکار را به گردش نیم روزه می برند و درآمد زیادی کسب می کنند.
وی بیان کرد: ما یک استانی داریم که در مقایسه با سایر نقاط کشور با داشتن باغستان سنتی و چشم اندزهای زیبا می تواند یک فضای فرحبخشی برای سوارکاری تفریحی و گردشگری ایجاد کند و هنوز از این ظرفیت باغستان خود استفاده نکرده ایم.
خدابنده لو افزود: دراطراف قزوین کوههای خوب، رودخانه، جنگل و بیابان های مناسبی داریم که می توانیم اسب تربیت کنیم و هر باشگاه سوارکاری استان در یک موقعیت جغرافیایی واقع شده که می تواند در یک کار وارد شود و کاری اقتصادی را موجب شود.
وی اظهارداشت: وقتی هر گردشگر در ترکیه توانسته حدود 18 شغل ایجاد کند آیا ما نمی توانیم از این ظرفیت برای توسعه ورزش سوارکاری گردشگری استفاده کنیم؟
مربی جوان باشگاه آرمان تصریح کرد: این کار یک همت بالا و یک مدیریت قوی و یک همراهی و همدلی و برنامه ریزی اصولی لازم دارد تا به سمت توسعه و گسترش این رشته رفت و اهداف متعالی را پیاده کرد.
وی گفت: امروز به جای پرداخت به حواشی و مانع تراشی در مسیر توسعه ورزش به یک فکر خوب و خلاق نیزداریم تا ظرفیت های خود را شکوفا کرده و هم خود بهره مند شویم و هم دیگران را منتفع کنیم.
خدابنده لویادآورشد: امیدواریم با حضور آقای درویشی در راس هیئت سوارکاری استان و با تداوم ایده های خوبی که دارند وتوانسته اند با حذف حواشی و پرداختن به اصل مشکلات و رفع موانع به تقویت وحدت و همدلی کمک کنند بتوان به اعتلای رشته سوارکاری و حرکت در مسیر توسعه و شکوفایی گام برداشت.
گزارش: محمدرضا جباری
انتهای پیام