خصوصی‌سازی با استقلال و پرسپولیس چه می‌کند؟

اگر درست باشد که وزیر ورزش همچنان در رسانه ها تکرار می کند ، این مهمترین سال برای جادوی پایتخت خواهد بود. علاوه بر بحث و انتقادات بی پایان فوتبال و انتقاد از سوی دو رقیب و هواداران سنتی ، موضوعات اقتصادی بین دو باشگاه مهمترین است. مشکل با ارائه سهام از استقلال و پرسپولیس به بورس کالا فرصت است.

به گزارش گزارشگر یک روزنامه مضمون وی گفت: “از زمان ورود به اداره جوانان ورزش از زمان ورود به اداره جوانان ورزش ، امسال قطعاً جادوگران خصوصی خواهند شد.” با این حال ، هنوز هم در مورد چگونگی تصاحب ، ارزیابی قیمت سهام ، نقش یک سهامدار اقلیت در مدیریت باشگاه ، قطع دست گروه مافیایی و واگذاری عرصه و زمین به استقلال و پرسپولیس مبهم است. برای بحث در مورد این همه ، با حسین راغفر ، اقتصاددان و استاد دانشگاه الزهرا (س) صحبت کردیم. راغفر که زمانی بازی در سطح یک فوتبال برتر را داشت و مناصب مهم اجرایی مانند رئیس فدراسیون فوتبال را نیز در اختیار داشت ، معتقد است که خصوصی سازی مگپی بالاخره روزی اتفاق می افتد ، اما نحوه انتقال و فروش سهام هر دو باشگاه باید با دقت انجام شود. وی معتقد است واگذاری سهام در هر دو باشگاه بهتر از شرایط فعلی است اما اگر به درستی انجام نشود می توان از بین برد.

طبق اعلام وزارت ورزش ، سهام باشگاه های استقلال و پرسپولیس در بورس کالا تهیه می شود. آیا این در شرایط فعلی امکان پذیر است؟

اگر این اتفاق امروز و فردا نیفتد ، در درازمدت اتفاق می افتد. این امکان پذیر است. یک راه این است که سهام را اداره کنیم ، به خصوص اگر هر دو باشگاه توسط مردم اداره شوند. در مرحله اول سهام بتدریج تأمین می شود و پس از آن سایر قسمت های سهام بسته به واکنش جامعه به احتمال زیاد وارد بورس خواهند شد. این به خودی خود مهم است و توصیه می شود این دو باشگاه توسط دولت اداره شوند.

قیمت دو باشگاه چگونه باید قیمت گذاری شود؟

سهام باشگاه نباید صرفاً در مورد آنچه به عنوان شهرت باشگاه شناخته می شود ، قضاوت شود. هر دو باشگاه منابع بسیار خوبی دارند. کلوپ های فرعی زیادی در کلوپ Esthe Gral وجود دارد. او همچنین مالک استادیوم است و اینها را باید املاک استقلال دانست. در مورد پرسپولیس هم همینطور است. همچنین اگر دولت تصمیم بگیرد که در واقع این سهام را تملک کند و آنها را به سهامداران پیشنهاد دهد ، باید به خودش کمک کند. اگر این موارد را در نظر نگیرید و به اعتبار شهرت باشگاه توجه نکنید ، نمی توانید سهام را قیمت گذاری کنید. جدا از شهرت ، مهمترین دارایی باشگاه دارایی های واضح و عینی آن است. به عنوان مثال ، یک باشگاه بولینگ متعلق به پرسپولیس است و می تواند سایر دارایی ها را مشخص کند. البته باید در مورد باشگاه استقلال بگویم که این باشگاه اساساً یک کمک مالی عمومی است و به شکلی که گفته می شود خصوصی نمی شود. اما هیچ کس اهمیتی نمی دهد و آنها می خواهند استقلال را به یک باشگاه خصوصی تبدیل کنند. اما آنچه مسلم است این است که تغییراتی که اکنون رخ می دهد ، اساساً بهتر از آنچه امروز اتفاق می افتد هستند.

چه اشکالی در وضعیت فعلی شما دارد؟

متأسفانه وضعیت فعلی نامطلوب نیست و بقای این دو باشگاه عملاً به این دلیل است که هزینه و درآمد آنها توسط خودشان انجام می شود و حسابداری واقعی نیز صورت می گیرد. هر دو باشگاه تاکنون به واردات دولت و نفت اعتماد داشتند. در نتیجه چنین مدیریتی ، هر وقت دولت به مشکل برمی خورد ، دو باشگاه برای ورزش های ملی به مشکل تبدیل می شدند. ورزش در این کشور به شدت تحت تأثیر نوسانات درآمد ارزی قرار گرفته است. با توجه به اینکه کشور با مشکلات بسیار جدی در اقتصاد روبرو است ، این تفسیر باعث می شود عرضه سهام هر دو باشگاه یک گام خوب باشد. مورد بعدی مدیریت هر دو باشگاه است. در واقع ، سازمان های اداری استقلال و پرسپولیس باید به طور کلی در هیئت های مصوب دولت اختصاص یابد ، اما بهتر است بگوییم که این هیئت ها قبل از آن باید توسط سهامداران منصوب شوند. شما باید مدیر عامل را به درستی انتخاب کنید.

هر دو باشگاه در ابتدای انقلاب دارایی و دارایی را به نفع چندین آژانس ویژه مصادره کردند. گفته می شود بازیابی این خصوصیات بسیار با ارزش یک فرایند طولانی و پیچیده است و در واقع غیرممکن است.

هر دو باشگاه میلیون ها هوادار دارند و فشارهای اجتماعی در پشت آنها وجود دارد. اینگونه نیست که به استادیوم بیایید و شعاری بخوانید. به نظر من ، قطعاً در صورت درخواست هر دو باشگاه برای بازگشت ملک ، مطالبات عمومی است که توسط همه هواداران مگپی تأیید و تأکید می شود. هیچ چیز غیرممکن نیست و این دارایی قابل بازگشت به هر دو باشگاه است. بسیاری از دارایی های این باشگاه ها متعلق به سازمان های ورزشی یا موسسات دیگر است. پس از شناسایی این ویژگی ها و دارایی ها ، می توانید آنها را در لیست املاک باشگاه قرار دهید. روند بازگشت برخی از این خصوصیات ممکن است مدتی طول بکشد ، اما پیچیده و ممکن نیست.

خصوصی سازی دو باشگاه سالهاست که مورد بحث قرار می گیرد ، اما هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است. از طرف دیگر ، وقتی به هیئت مدیره می پیوندید ، مردم می گویند شما باید انتخاب شوید. آیا این باعث تناقض نمی شود؟

قبل از بررسی این موضوعات ، روند مدیریت این دو باشگاه به دلیل مداخلات مافیایی که در هر دو باشگاه وجود دارد ، آسان و وقت گیر نیست ، اما شما باید آن را به عهده خود سهامداران بگذارید. آنها باید بیایند و در حل مسئله مشارکت کنند. باید بدانیم که این روند یک شبه اتفاق نمی افتد. این یک فرایند وقت گیر است. به نظر می رسد با اولین قدم ، عرضه بورس فرصت خوبی برای این دو باشگاه در مسیری منصفانه در پیش گرفته است. این یک روش اجتناب ناپذیر است. پس از آن ، شما باید نحوه عملکرد باشگاه و نقش سهامداران در عملکرد باشگاه را مرور کنید. اینها بسیار تعیین کننده است. تنها نگرانی در این زمینه نقش مافیای حاشیه ای این دو باشگاه است. آنها همیشه به دنبال اشتراک گذاری خواهند بود. آنها در مدیریت آینده این باشگاه ها نقش تعیین کننده و مهمی خواهند داشت. البته ما به کمک نیاز داریم و اداره ورزش و مسئولان این موضوع باید به این نکات توجه کنند تا بتوانند در این دو باشگاه به مدیریت صحیح دست یابند. در غیر این صورت ، این نقل و انتقالات می تواند به نابودی هر دو باشگاه منجر شود. به همین دلیل ما باید بسیار مراقب باشیم و با تمام امکانات پیش برویم. بخش مهمی از مشکل این است که همان مقامات مافیایی در حاشیه هر دو باشگاه وجود دارند. آنها سعی می کنند از احساسات هواداران خود سوءاستفاده کنند و به یک معنا اهداف خاص خود را دنبال کنند. این مسلماً باعث افزایش و افزایش هزینه های اداره یک باشگاه خواهد شد. برای جلوگیری از این موانع مدیریتی در آینده ، باید مأموریتهای هر دو باشگاه و نحوه تشکیل هیئت مدیره و نحوه ساختار سازمان مدیریت ، کاملاً واضح باشد.

مدیرعامل استقلال محصولاتی را با نام تجاری باشگاه به فروش می رساند. چیزهایی مثل پف. در گذشته آقای رویانیان نمونه ای از این موضوع را در باشگاه پرسپولیس مشاهده می کرد ، اما کارایی نداشت. آیا استقلال می تواند این کار را انجام دهد؟

این یک روش معمول برای کسب درآمد است. حال آنچه که در آن زمان اتفاق افتاده است ، و نه یک نقشه موفق ، به وضعیت آن زمان و محاسبه آن زمان بستگی دارد. مرسوم است که باشگاه ها از طریق پشتیبانی هواداران بتوانند از این طریق درآمد کسب کنند و این کار را انجام دهند. همچنین بازده قابل توجهی را فراهم می کند. به طور خاص ، این محصولات در مقیاس وسیعی تولید می شوند که می تواند سود نسبتاً خوبی به باشگاه ها بدهد. با این حال ، این روش همچنین برای روش های تولید و کیفیت بسیار مهم است. علاوه بر این که طرفداران این محصول این محصولات را ارائه می دهند ، می تواند برای دیگران نیز جذاب باشد. این براساس نوع مدیریت اعمال شده است.

مشکلی که ممکن است بوجود بیاید این است که در سالهای اخیر بسیاری از مدیران این دو باشگاه با ایده های جالب کار کرده اند ، اما عمر مدیریتی آنها به اندازه کافی طولانی برای تکمیل آنها نبوده است. آیا با تغییر مداوم و سریع می توان موفقیت اقتصادی این دو باشگاه را در پی داشت؟

بیشتر خسارتهایی که این دو باشگاه متحمل شده بود بحث تغییر خیلی سریع بود. در بسیاری از موارد ، این مسئولیت و به قیمت هزینه های باشگاه پاسخ داده نشده است. مشکل به دلیل دوره کوتاه مدیریت باشگاه دو برابر شد. این بدان معنی است که مدیر نمی تواند برنامه را اجرا کند. همچنین ، برنامه واردات تکمیل نشده است. برخی از تغییرات اولیه در هر دو باشگاه به آنچه گفتم برمی گردد. در غیر این صورت ، افراد دلسوز با هدف توسعه دو باشگاه مهم نبودند و برنامه خوبی داشتند اما به دلیل حاشیه های بسیار زیاد اطرافشان. آنها قادر به اجرای برنامه های خود نبودند. بنابراین یکی از مشکلات هر دو باشگاه مداخله حاشیه ای است. کسانی هستند که به استقلال و پرسپولیس علاقه تاریخی دارند و این علاقه برای منافع باشگاه ضروری نیست. اجازه ندهید که برنامه باشگاه به دلیل اختلال ایجاد شود.

بسیاری از مردم بر این باورند که این دو باشگاه تحت همان مقامات دولتی و شرایط فعلی می توانند به درآمد زیادی برسند. به عنوان مثال ، استقلال و پرسپولیس در چند سال گذشته با سیستمهایی کار می کردند که از مردم پول می گیرند و پول را به حساب باشگاه واریز می کنند. اما در پایان ، مشخص نبود که پول به کجا می رود.

یکی از دلایلی که باشگاه ها به سهام تبدیل می شوند و منبع درآمدی سهامداران می شوند به این دلیل است که هیئت مدیره مسئولیت سهامداران را بر عهده دارد. اگر درآمد داشته باشید و مطمئن نیستید که این درآمد به کجا رفته است ، اکنون با افزایش درآمد از هرجای دیگر ، مشکل بیشتر خواهد شد. یکی از نگرانی هایی که بارها و بارها مطرح کردم نگرانی محرومان این دو باشگاه است. آنها علاقه ای به بیرون رفتن جریان منابع و درآمد از دید ، نظارت و سهم خود ندارند. مشکل باید از ابتدا روشن شود. یکی دیگر از دلایلی که دو باشگاه به سهامدار تبدیل می شوند این است که آنها می توانند سرمایه خود را طی چند سال آینده افزایش دهند ، جمعیت جدید را تأمین کنند و سهامداران سهامداران را افزایش دهند. این منبع درآمد باشگاه شما خواهد بود. با این حال ، باشگاه ها باید برای استفاده از این منابع تصمیمات صحیحی بگیرند. مثل تصمیم امروز نباشید. به عنوان مثال ، یک مربی را با میلیاردها پول بدون کسب نتیجه و یا خرید بازیکنان با سوء ظن و سوءاستفاده مالی در جریان قرارداد استخدام کنید. برای پرداختن به این موارد باید یک هیئت مدیره اختصاصی داشته باشد و یک سازمان سهامدار باید سازمان یا سازمانی داشته باشد که بتواند نیازهای مدیرعامل را مطالبه کند. روند درآمدزایی باید شفاف و پاسخگو باشد. متأسفانه طی چند سال گذشته ، مدیرعامل ها آمده و می روند و باشگاه ها را با افزایش بدهی و هزینه می گذارند. در همین حال ، درآمد جدیدی وارد این باشگاه شد. دلیل این امر این است که روند شفاف و شفاف نیست و دلیل دیگر این است که هیچ کس مسئولیتی ندارد. مسئولیت چگونه باید انجام شود و نقش سهامداران چیست؟ دلیل این امر این است که اگر شما چند میلیون سهامدار در اختیار دارید ، تعجب خواهید کرد که چگونه می توانید این افراد را سازماندهی کرده و صدای آنها را مدیریت کنید. هواداران در سراسر جهان ثروتمندترین ایران نیستند. شاید این سهام حتی سهام بزرگی نباشند. شما باید بررسی کنید که چگونه این سهامداران اقلیت را تحت تأثیر قرار می دهد. طرفداران افرادی مانند این ممکن است ساده و بی تأثیر باشند ، اما به آنها گوش دهید.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا