میوه‌ای که می‌تواند جایگزین مکمل ویتامین C شود

کیوی منبع عالیِ ویتامین C است و این ویتامین، آنتی‌اکسیدانی است که از عملکرد سیستم ایمنی حمایت می‌کند، زخم‌ها را بهبود می‌بخشد و جذب آهن را تسهیل می‌کند.

به گزارش گزارشگر یک به نقل از مجله «فودز»، خوردن هر روزه کیوی بی‌خطر است و این میوه‌ می‌تواند به‌ راحتی جایگزین مکمل ویتامین C شود و در عین حال، عوارض مصرف طولانی مدتِ شکل دارویی این ویتامین را هم نداشته باشد.

به گفته متخصصان تغذیه، همچنین قند طبیعی موجود در کیوی آنقدر بالا نیست که در درازمدت سلامتی را تهدید کند.

دکتر «اما لینگ»، متخصص رژیم غذایی در دانشگاه جورجیا، می‌گوید: اگر مردم طعم کیوی را دوست دارند یا می‌خواهند آن را در رژیم غذایی‌شان بگنجانند، در خوردن آن به طور منظم تردید نکنند مگر اینکه آلرژی داشته باشند.

فواید کیوی برای سلامتی

با توجه به اینکه کیوی علاوه بر ویتامین C مواد مغذی دیگری هم دارد، نسبت به مکمل‌های ویتامین C گزینه بهتری است. پژوهشی که در سال گذشته منتشر شد، نشان داد مصرف دو عدد کیوی در روز به دلیل فیبر موجود در آن‌ به درمان یبوست کمک می‌کند.

کیوی علاوه بر ویتامین C، حاوی مواد مغذی دیگر مانند آنتی‌اکسیدان، پتاسیم و فیبر است که مکمل‌های ویتامین C فاقد آنها هستند.

به گفته کارشناسان، مصرف روزانه کیوی به دلیل تاثیر مثبت آن بر سیستم ایمنی بدن به‌ ویژه در فصل زمستان که ویروس‌ها راحت‌تر منتقل می‌شوند به حفظ سلامتی کمک می‌کند. البته مقدار ورزش، نوشیدن آب، سطح استرس و عوامل دیگر نیز بر میزان ایمنی بدن ما تاثیرگذارند و علاوه بر رژیم غذایی و ورزش منظم، خواب کافی نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب نقش بسیار مهمی دارد.

به گزارش نیویورک‌تایمز، مردان بالای ۱۹ سال روزانه به ۹۰ میلی‌گرم ویتامین C و زنان بالای ۱۹ سال به ۷۵ میلی‌گرم ویتامین C در روز نیاز دارند.

در حالیکه مکمل‌های ویتامین C به عنوان تقویت‌کننده سیستم ایمنی عرضه می‌شوند اما هنوز شواهد علمی زیادی وجود ندارد که نشان دهد مصرف روزانه مکمل‌ این ویتامین برای مصرف‌کنندگان فایده‌ای داشته است.

نتیجه یک بررسی در سال ۲۰۱۶ نشان داد که مصرف روزانه ۲۰۰ میلی‌گرم ویتامین C می‌تواند شدت و مدت زمان سرماخوردگی را کاهش می‌دهد اما این مقدار در کاهش احتمال ابتلا به سرماخوردگی هیچ تاثیری ندارد.

همچنین مصرف بیش از ۱۰۰۰ میلی‌گرم مکمل ویتامین C در روز، میزان جذب را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.

به گفته دکتر لینگ، کلیه‌ها ویتامین C اضافی بدن را از طریق ادرار دفع می‌کنند و مصرف بیش از ۲۰۰۰ میلی‌گرم از آن می‌تواند مشکلات گوارشی، اسهال یا انقباض عضلات شکم را در پی داشته باشد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا