واگذاری پنج هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی پایاب خدا آفرین به کشاورزان مغان

استان اردبیل

پنج هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد خداآفرین مجهز به آبیاری نوین به کشاورزان منطقه مغان واگذار می‌شود.

واگذاری پنج هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی پایاب خدا آفرین به کشاورزان مغانبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اعلام این خبر، گفت: شبکه آبیاری و زهکشی خدا آفرین در چهار ناحیه عمرانی شامل ناحیه عمرانی اول در سطح پنج هزار و ۵۰۰ هکتار، ناحیه عمرانی دوم در سطح ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار، ناحیه عمرانی سوم در سطح ۱۱ هزار هکتار و ناحیه عمرانی چهارم هم در سطح ۱۰ هزار هکتار در دست اجرا است.
نوبخت اژدری اظهار کرد: از ناحیه عمرانی اول عملیات اجرایی یک‌هزار و ۵۰۰ هکتار به اتمام رسیده، از ناحیه عمرانی دوم چهار هزار هکتار اجرا شده و از ناحیه عمرانی سوم و چهارم هم کانال اصلی، ایستگاه‌های پمپاژ اصلی و بخشی از شبکه کار شده که در مجموع قرار است ۳۶ هزار هکتار از اراضی پایاب خدا آفرین زیر کشت آبی برود.
وی با بیان اینکه هزینه هر هکتار تجهیز مزارع به آبیاری مدرن در استان ۱۱۰میلیون ریال بر آورد شده است، گفت: پرداخت این مقدار هزینه از عهده و توان کشاورزان استان خارج بوده و ضروری است دولت با ارائه تسهیلات کم‌بهره به توسعه آبیاری مدرن، رونق و اشتغال‌زایی بیشتر کمک کند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در حال حاضر ۲۹ درصد مزارع استان اردبیل به سیستم آبیاری مدرن اعم از قطره‌ای و تیپ مجهز شده و در سال‌های آینده نیز با پرداخت تسهیلات کم‌بهره، بخشی از اراضی استان به سیستم آبیاری نوین مجهز خواهد شد.
اژدری همچنین با اشاره به ابلاغ طرح الگوی کشت و اجرای آن در ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان افزود: برای عملیاتی کردن طرح الگوی کشت به ردیف اعتباری لازم و بسته‌های تشویقی دولت نیاز است تا ضمن حمایت از کشاورزان، کشت محصولات کم آب‌بر رواج بیشتری داشته باشد.
وی به احداث ۶۰۰ هکتار مجتمع گلخانه‌ای استان اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر از این ۱۹۹ هکتار گلخانه در استان به بهره‌‍برداری رسیده و بقیه نیز تا ۲ سال آینده افتتاح خواهد شد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از تعیین تکلیف پنج هزار و ۴۸۰ هکتار اراضی محدوده کشت و صنعت مغان و واگذاری آن به عشایر خبر داد و تصریح کرد: مقدمات لازم برای واگذاری اراضی به عشایر انجام شده و امیدواریم این اراضی در موعد مقرر به عشایر منطقه مغان واگذار شود.
اژدری با تاکید بر لزوم کاهش تصدی‌گری دولت و تاثیر آن در افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی اضافه کرد: یکی از برنامه‌های آتی در بخش کشاورزی واگذاری ۳۸ مرکز خدمات جهاد کشاورزی استان به بخش خصوصی است و انتظار می‌رود با این اقدام از ظرفیت‌های انسانی موجود به نحو مطلوبی استفاده شود.
وی با بیان اینکه لازمه ارتقای بهره‌وری در بخش کشاورزی استان پیوند دادن کارشناسان کشاورزی با تولیدکنندگان است، افزود: با افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی می‌توان به ارتقای کمی و کیفی تولیدات بخش کشاورزی در استان امیدوار بود.

دکمه بازگشت به بالا