وجهه هنری هاشمی رفسنجانی و پایان باستانشناسی در چمشیر
مروری بر اخبار فرهنگ و هنر روز دوشنبه را در این گزارش بخوانید.
به گزارش گزارشگر یک، دوشنبه مصادف با ششمین سال در گذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی، برخی از اخبار روز به او اختصاص داشت. در این زمینه، بازنشر گفتوگویی از بازیگری را داشت که برای اولین بار نقش این سیاستمدار ایرانی را در قادانی را در قادفان انجام داد.
مرحوم هاشمی رفسنجانی در کنار فعالیت های سیاسی خود همیشه در زمینه نگارش خاطرات و کتاب هم فعال بود و آثار مکتوب متعددی از جا گذاشته شده که در این گزارش به برخی از آن ها اشاره شده است.
مروری بر آنچه که دوشنبه بر فرهنگ و هنر ایران گذشت:
یکی از اخبار روز مهم و چالشهای میراثفرهنگی به آبگیری از سد «چشمیر» مربوط میشود و به اختلاف میان فعالان و دوستداران میراث فرهنگی و محیط زیستی و همچنین استانی کهگیلویه و بویراحمد و وزارت نیرو تبدیل شده است، روز دوشنبه گزارشی از آخرین وضعیت این استان است. سد با اظهار نظر متولیان آن گفتیم، بر این اساس سد قرار است تا هفته آینده آبگیری شود. باستان شناسان پس از 40 روز کاوش میگویند دو سکه مسی ایلخانی فاخرترین اثری بوده که یافتهاند.
مصطفی رحماندوست با حکم مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دبیر جایزه کتاب ماه و سال کودک و موجصان
ناشران، مؤسسات فرهنگی، نهادها، انجمنها، تشکلهای نشر، آژانسهای ادبی و سایر فعالان فرهنگی حوزه بین الملل میتوانند در بخش بین الملل «سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» ثبت نام کنند.
گفتوگویی با آرش امیری داشتیم که این روزها «خانه برناردا آلبا» را در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه میبرد، از اجرای نمایشنامههای زنانه گفت و تأکید کرد که با احترام به همه استادان هنر تئاتر، دوست داشتهای که خودش را امضا کند. کار باشد.
در خبری اعلام شد که نمایش «موشمرگی» از بهمن ماه در سالن شماره ۳ تماشاخانه «شهرزاد» به صحنه میرود.
همچنین اعلام نامزدهای بخش مسابقه نمایشنامهنویسی جشنواره تئاتر فجر، معرفی نمایش تازه تالار هنر، اعلام جزییات اختتامیه جشنواره سردار آسمانی و … از جمله اخبار تئاتر در روز دوشنبه ۱۹ دی ماه است.
«سه جلد» اولین فیلم بلند سینمایی مهدی اسماعیلی به تهیهکنندگی محمد آفریده و با بازی باران کوثری پروانه نمایش گرفت.
بهروز افخمی که چند ماه قبل گفته بود با کارگردانی در سینما خداحافظی ساخته و برای فیلم «فرزند صبح» پروانه نمایش گرفته است، برای ساخت فیلمی با نام «صبح اعدام» درخواست مجوز ساخته شده است. او در مکالمهای کوتاه با گزارشگر یک درباره خداحافظیاش با کارگردانی در سینما با خنده میگوید که این آخری است و توضیح میدهد که «صبح اعدام» درباره اعدام طیب حاجرضایی و اسماعیل رضایی است.
همچنین محمدمهدی طباطبایینژاد برای ساخت اولین فیلم سینمایی مستند مستند «آتلان» درخواست پروانه ساخت و محمدحسین مهدویان قصد ساخت یک فیلم جدید با نام «مطرود» دارد.
در ادامه اعلام شد که روز چهارشنبه ۲۱ دیماه گروه فیلم مستند بلند «رنج زیر پوست» به کارگردانی محسن جعفریراد در صحنه فیلمساز فیلمهای سینمایی هنر و تجربه به صورت آنلاین (برخط) اکران میشود.
گاهشمار جدید برگزاری خانه یازدهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران از سوی دبیر این رویداد هنری اعلام شد. طبق گاهشمار جدید، زمان انتخاب اولیه آثار ۱۹ دی ماه، موعد اعلام نتایج ۲۴ دی ماه، تاریخ دریافت آثار ۱۰ تا ۲۴ بهمن، زمان نهایی آثار ۶ اسفند، هنگام آمادهسازی نمایشگاه، چیدمان و نصب آثار ۳۰ بهمن تا ۱۱ اسفند و زمان اعلام نتایج نهایی راهیافتگان به نمایشگاه ۶ اسفند ماه ۱۴۰۱ خواهد بود.
همچنین معاون سیما خبر داد که زندگی ۳ شهید سریال میشود و در این باره اعلام کرد: در حال حاضر زندگی شهید نادر مهدوی در دفتر فیلمنامه سیما در مرحله بازنویسی و نیز فیلمنامه شهیدان حسن باقری و علی صیاد شیرازی در مرحله پژوهش است.
همایش سراسری مدیران بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس روز دوشنبه برگزار شد که ستادکل نیروهای مسلح در این همایش گفت: ملت ایران امروز درگیر یک جنگ ترکیبی است. قریب ۱۱۵ روزی که گذشت نشانگر این است که دشمنان انقلاب اسلامی تمام امکانات خود را علیه ملت ایران بسیج کردند. وجود ندارد که رهبران جهان اینگونه علیه ملت ایران محکومیتهای پوچ و بیاساسی علیه ملتی به کار بخرند.
اخبار فرهنگ و هنر در جهان
«راسل بنکس» که نگارش رمانهایی چون «رنج» و «آخرت شیرین» را در کارنامه خود در سال ۸۲ درگذشت.
ف م یایی «آاتار: راه» »گیشه جه ای از ز ز ز ۱ ل ا ا ی ی ی ی ی ی ی ی ی ی ا ر هف م ه ای تایخ تایخ ایخ
«ملگیبسون» قرار است در نهایت دنباله فیلم سینمایی جنجال برانگیز «مصائب مسیح» را در اواسط سال جدید مقابل دوربین ببرد.
در گزارشی مروری بر زندگی هنری لاورنس آلما ـ تادما، نقاش هنر آکادمیک اهل بریتانیا که با عنوان «نقاش سنگ مرمر» شناشیک.
گزارشی هم از جواهراتی به قدمت چند هزار سال در مصر باستان داشتیم.
انتهای پیام