چگونه مرغ ارزان میشود؟ – گزارشگر یک
یک کارشناس صنعت طیور کشور گفت: با کاهشی شدن قیمت مولفههای تولید از جمله جوجه یکروزه، ذرت، سویا و همچنین تامین به موقع نهادهها و نظارت بر رعایت قیمت مصوب در همه بخشهای تولید میتوان انتظار داشت که قیمت مرغ نیز کاهشی شود.
حبیب اسدالله نژاد در گفتوگو با گزارشگر یک، درباره اینکه آیا امکان کاهش قیمت مرغ وجود دارد؟ توضیح داد: قیمت تمام شده مرغ به دلیل افزایش هزینههای تولید از جمله خوراک طیور و جوجه یکروزه بالا رفته و آنچه که در حال حاضر مشاهده میشود قیمت واقعی مرغ است و کاهشی شدن آن در شرایط فعلی منطقی نیست.
وی در پاسخ به این سوال که چه شرایطی باید برای کاهش قیمت مرغ ایجاد شود؟ افزود: اگر قرار است قیمتها کاهش پیدا کند باید قیمت مولفههای تولید از جمله ذرت و سویا نیز کاهش یابد که تاکنون اتفاقی نیفتاده است. در ۶ ماه گذشته سه بار قیمت سویا تغییر کرده؛ به طوری که یکبار از از ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان به ۱۹ هزار تومان و بار دیگر از ۱۹ هزار به ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است که البته به این بخش باید تاخیر در بارگذاری نهاده مشخصا سویا در بستر بازارگاه و تاخیر در بارگیری به دلایل مختلف را هم اضافه کرد.
این کارشناس صنعت طیور با تاکید بر اینکه همه مولفههای تولید باید بر اساس قیمت مصوب تعیین شده به دست مرغدار برسد گفت: اگر برای جوجه یکروزه قیمت مصوب ۱۵ هزار و ۹۰۰ تا ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شده دقیقا با همین قیمت به دست مرغدار برسد که در حال حاضر اینگونه نیست و مرغداران جوجه یکروزه را با قیمت ۳۰ هزار تومان خریداری میکنند.
وی در ادامه گفت: همچنین بایستی در سامانه بازارگاه نهادههای مورد نیاز مرغداریها به موقع و با قیمتهای مناسب تامین شود.
اسدالله نژاد با بیان اینکه دولت باید یارانه را به سمت تولید هدایت کند، به تولیدکنندگان یارانه دهد و متناسب با آن نیز مرغ تحویل بگیرد، عنوان کرد: وقتی یارانه و حمایت از مرغدار حذف شود طبیعی است که قیمتها افزایشی خواهد شد.
وی در پایان گفت: برای کاهش قیمتها در نهایت باید حجم یارانه اختصاص یافته به مرغ بیشتر و نظارت بر رعایت قیمت مصوب در همه زنجیره تولید نیز صورت گیرد.
انتهای پیام