۵۰سال حواشی فوتبال ملی ایران در «خیابان سوم سئول»

مستند «خیابان سوم سئول» که به هجدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» راه پیدا کرده است، قرار است حواشی فوتبال ملی ایران را در تمامی صعودهایش به جام‌جهانی نشان بدهد.

به گزارش گزارشگر یک، ورزش فوتبال در ایران برای بخشی از مردم جامعه جزوی از زندگی روزمره‌شان است، با بردهای فوتبال شاد می‌شوند با باخت‌ آن گریه می‌کنند. تاریخ فوتبال ایران در سطح ملی فراز و نشیب‌های زیادی را داشته و از غزال تیز پای آسیا در ملبورن تا باخت مقابل بحرین و نرفتن به جام جهانی را به خود دیده است.

اما در طول دو دهه گذشته فوتبال ایران راحت‌تر به جام جهانی صعود کرده و در جام ملت‌های آسیا جزو چهار تیم پایانی بوده است اما نتوانسته هیچ جامی را به ارمغان بیاورد. 

در تمامی این دوران‌ها از صعود ایران به جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین تا جام جهانی ۲۰۲۲ قطر همواره تیم‌ ملی با حواشی‌های زیادی در سطح وزارت ورزش، فدراسیون، مربی و بازیکنان همراه بوده است که حالا تمامی این اتفاقات در مستند «خیابان سوم سئول» به نمایش درآمده است.

محمودرضا رضایی -کارگردان فیلم مستند «خیابان سوم سئول»- درباره ایده ساخت این مستند به گزارشگر یک گفت: بنده در طول تمامی سال‌هایی که ورزش حرفه‌ای و سپس مدیریت ورزشی و ساخت مستندهای ورزشی را انجام می‌دادم به موضوع فوتبال ایران توجه داشتم.

وی ادامه داد: ایده مستند «خیابان سوم سئول» نیز از سال‌های قبل ۱۹۹۶ که مستندسازی ورزشی را شروع کردم در ذهن من بود. به دنبال این بودم که کاری را بسازم که فوتبال ایران را نشان دهم، به همین منظور دو سال پیش این موضوع را با مرکز گسترش سینمای مستند مطرح و به توافق رسیدیم که این مستند بلند ساخته شود. 

این مستندساز خاطرنشان کرد: ایده کلی ما این بود که وزرای ورزش و روسای فدراسیون فوتبال که در رفتن تیم ملی به جام جهانی نقش داشتند را بررسی کنیم. در همین راستا تمامی جام جهانی‌هایی که ایران صعود کرد بررسی شده و با روسای فدراسیون آقایان مصطفوی، صفایی فراهانی، دادکان، کفاشیان و عزیزی خادم به گفت‌وگو نشستیم.

رضایی یادآور شد: در طول ساخت این مستند سعی کردیم با وزرای ورزش در دروه‌های مختلف نیز صحبت کنیم که در طول ساخت این مستند دو وزیر ورزش و یک رییس فدراسیون تمایلی به صحبت نداشتند.

وی افزود: یکی از نکات مهم در ورزش ما توجه روسای جمهور به این حوزه است که ما سعی کردیم نگاه روسای جمهور به حوزه فوتبال و صعود تیم ملی را هم نشان دهیم، برای نمونه حضور محمود احمدی‌نژاد در اردوی تیم ملی و عدم علاقه برخی روسای جمهور به فوتبال را نشان دادیم.

وی افزود: باتوجه به اینکه بنده در بسیاری از رویدادهای ورزشی ملی ایران حضور داشتم فیلم‌های زیادی از حواشی مسابقات دارم، در حوزه فوتبال هم به همین ترتیب است، برای مثال برای مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان تنها تیم مستندسازی که مجوز حضور برای بازی ایران در کره شمالی را گرفت گروه ما بود که تمامی مستندات مربوط به حواشی آن بازی حتی حمله هواداران کره شمالی به ایرانی‌ها را داریم که در این‌ مستند هم به نمایش درآمده است.

این تهیه‌کننده ورزشی در پایان با بیان اینکه تولید این مستند دو سال به طول انجامیده است، ابراز کرد: فیلم مستند «خیابان سوم سئول» با بیش از هزار دقیقه حواشی و مستند جمع‌آوری شده همراه بود که ما پس از تدوین ۹۶دقیقه مستند را آماده نمایش کردیم.

تیزر رسمی مستند «خیابان سوم سئول» را در زیر ببینید:

محمودرضا رضایی پیش از این مستند ورزشی «فوتبال ایرانی»، «داستان یک صعود»، «لژیونرها»، «فوتبال ایرانی»، «دوباره فوتبال» و «اوج افتخار» را ساخته است.

وی همچنین عضو هیات داوران بخش مستند چهاردهمین دوره جشنواره فیلم‌های ورزشی نیز بوده است. 

درحوزه برنامه‌سازی نیز می‌توان به حضور این فیلم ساز  به عنوان کارگردان هنری در مسابقه «مردان آهنین» اشاره کرد.

در جشنواره فیلم‌های ورزشی نیز تا دوره دهم به عنوان برگزیده انتخاب و در دو جشنواره جهانی فیلم‌های ورزشی در میلان نیز صاحب جایزه بوده است.

۵۰سال حواشی فوتبال ملی ایران در «خیابان سوم سئول»
پوستر فیلم مستند «خیابان سوم سئول»

مستند «جام ملت‌های آسیا» یا «در حسرت یک جام»‌ محمودرضا رضایی: دلایل ناکامی تیم ملی ایران در کسب جام را تحلیل می‌کنیم

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا