آیا چسب آکواریوم سمی است؟

چسب آکواریوم و کاربردهای مختلف آن

چسب آکواریوم یا همان چسب درزگیر سیلیکونی،یکی از کاربردی ترین چسب ها در امور عمومی و خانگی،و تاسیساتی و ساختمانی و بعضا صنعتی می باشد.این نوع چسب از سیلیکون ساخته شده و یک عایق بسیار مناسب برای رطوبت می باشد و از نفوذ آب به سطوح زیرین جلوگیری می کند.از ویژگی های مهم چسب آکواریوم،مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف،طول عمر و ماندگاری بالا،مقاومت شیمیایی و عایق بودن آن،قدرت چسبندگی بالا به سطوح مختلف و خاصیت الاستیک،ضد قارچ و ضد کپک بودن و عدم رنگ پذیری می باشد. جهت خرید چسب آکواریوم لطفا کلیک  کنید.

ویژگی مهم دیگر این است که چسب آکواریوم قابلیت استفاده روی اکثر سطوح با جنس مختلف از انواع پلاستیک، سرامیک، کاشی، آلومینیوم، چوب، استیل، pvc، گرانیت، پلکسی و… را دارد. بسیاری از اتصالات می توانند در خانه  به وسیله چسب آکواریوم انجام شوند. به همین دلیل این چسب یک وسیله کاربردی و مهم در خانه می باشد.البته اگر از دسته افرادی باشید که به اصطلاح دست به آچار هستند.چسب آکواریوم در کارهای نصب و تعمیراتی بسیار کاربردی می باشد.در واقع بیش تر افراد با این نوع کاربرد چسب آکواریوم آشنا هستند.

چسب آکواریوم برای پرکردن درزها،ترک ها،فاصله های بین سطوح مختلف و به خصوص در محیط های مرطوب و… کاربرد دارد.از چسب آکواریوم در زمان نصب پنجره و شیشه،در ساخت آکواریوم،و در محیط های بهداشتی برای درزگیری و در نصب سینک ظرفشویی برای ایجاد عایق رطوبت در سطوح اطراف آن استفاده می شود.از این چسب درزگیر سیلیکونی حتی در واحدهای تولیدی،در ساخت لوازم خانگی مانند یخچال و … نیز استفاده می شود.از چسب آکواریوم در ساخت ربات ها نیز استفاده می شود.

چسب آکواریوم شکلی ژل مانند دارد و به طور رایج در قوطی های استوانه ای و با سری مخروطی بلند و باریک در بازار به فروش می رسد.

چسب آکواریوم برای خشک شدن شرایط خاصی نیاز ندارد اما مدت زمانی بین 8 تا 24 ساعت بسته به حجم چسب تزریق شده برای خشک شدن نیاز دارد.البته در برخی شرایط و سطوح خاص نیاز به چند روز برای خشک شدن دارد.برای استفاده از چسب آکواریوم و درزگیری به وسیله آن باید یک تفنگ چسب آکواریوم،یک کاتر یا چاقوی تیز و یک کاردک نیز داشته باشید.برای درزگیری همیشه ابتدا سطوحی که می خواهید چسب را روی آن تزریق کنید کاملا تمیز کنید و اگر روی سطح از قبل چسب سیلیکونی قرار دارد آن را تمیز کنید،هر گونه روغن،کثیفی،چربی،آلودگی و… باید از روی سطح برداشته شود.

اگر می خواهید یک درزگیری تمیز انجام دهید به وسیله چسب نواری و یا چسب های مخصوص محل درزگیری را مشخص کنید در واقع کادربندی کنید تا یک درزگیری تمیز و مرتب داشته باشید.حالا باید لوله مخروطی سر چسب را با زاویه 45 درجه به وسیله کاتر یا چاقوی تیز ببرید تا بتوانید از چسب استفاده کنید.البته توجه کنید از جایی برش بزنید که قطر برش زیاد نباشد تابتوانید میزان تزریق چسب را به راحتی کنترل کنید.حالا چسب را در تفنگ چسب آکواریوم قرار دهید.

بهتر است قبل از اینکه شروع به کار کنید فشار و میزان چسب خروجی را روی یک تکه کاغذ امتحان کنید.چسب باید به صورت روان و نه به صورت قطره ای و شره ای تزریق شود.دستگاه تفنگ چسب آکواریوم را به صورت زاویه دار نسبت به سطح نگه دارید و میزان تزریق چسب با فشار مداوم و یکسان تا آخر کار ادامه داشته باشد و در وسط طول کار قطع نشود.

اگر در طول چسب تزریق شده ناهمواری هایی دیده اید می توانید با یک کاردک یا حتی انگشتان خود آن سطوح را صاف کنید.بعدا می توانید انگشت یا کاردک خود را به وسیله آب گرم و صابون بشویید.بعد سریعا چسب نواری که برای مشخص کردن سطح کار چسبانده بودید را بردارید تا در چسب حل نشود و به سطح کار باقی نماند.به طور معمول باید 8 ساعت اجازه دهید تا چسب خشک شود.بهتر است در زمان درزگیری با چسب آکواریوم از ماسک استفاده کنید تا بوی نامطبوع چسب برای شما مشکلی ایجاد نکند. در صورت نیاز به برداشتن چسب آکواریوم و درزگیر از سطح می توانید از کاتر و کاردک استفاده کنید.

چسب های درزگیر سیلیکونی با استفاده رایج و عمومی همان چسبی است که در اصطلاح عامه به چسب آکواریوم معروف است.اما برخی از چسب های درزگیر سیلیکونی نیز هستند که بنابر کاربرد و نوع استفاده با نوع رایج متفاوتند.درواقع چسب آکواریوم برای محیط با شرایط خاص جوابگو نیست.در اینجا به برخی چسب های درزگیر سیلیکونی اشاره می کنیم.

انواع چسب های درزگیر سیلیکونی

    نوعی از چسب سیلیکونی درزگیر با گرید استفاده در دمای بالا می باشد،که برای درزگیری و آب بندی در دمای بسیار بالا استفاده می شود.در واقع این نوع چسب دارای مقاومت بالا در درجه حرارت های بسیار زیاد می باشد.این نوع چسب قابلیت استفاده در دمای 600 درجه سانتی گراد را نیز دارند.از این نوع درزگیر برای واشربندی سرسیلندر،محفظه ترموستات و مخزن سوخت در خودرو،عایق کردن کابل ها و داکت ها و عایق بندی های صنعتی استفاده می شود.

    یک نوع دیگر از چسب درزگیر سیلیکونی دارای گرید الکتریکی است و از نوع غیر اسیدی می باشد.این نوع درزگیر دارای مواد اسیدی و خورنده نمی باشد.این نوع چسب مقاومت بسیار بالایی در برابر انواع شرایط آب و هوایی مختلف دارد،به همین دلیل از این نوع چسب در مکان هایی که در معرض تغییرات شدید آب و هوایی هستند و نیز برای سطوح مختلف و شرایط سخت استفاده می شود.

    نوع دیگری از چسب های سیلیکونی هستند که با گرید بهداشتی و صنایع غذایی کاربرد دارند و دارای کم ترین میزان سمی بودن می باشد و برای مکان ها و قطعاتی که با مواد غذایی در تماس هستند کاربرد دارند.

چسب های درزگیر سیلیکونی یا همان آکواریوم،در رنگ های مختلف نیز در بازار وجود دارند که کاربردهای خاص خود را دارند و رنگ سفید،بی رنگ،مشکی،قرمز و قهوه ای قابل خریداری هستند.نوع بی رنگ و شفاف برای آکواریوم و شیشه کاربردی می باشد.از رنگ سفید آن برای نصب پنجره،درزگیری اطراف آن،نصب روشویی و کاشی و سرامیک استفاده می کنند.از چسب درزگیر مشکی برای نصب شیشه اتومبیل استفاده می شود.البته چسب آکواریوم مشکی،برای اتصال شیشه به هر نوع فلز بهترین گزینه است البته اگر رنگ مشکی آن برای شما اذیت کننده نباشد.چسب آکواریوم قرمز رنگ برای واشرسازی کاربرد دارد.رنگ قهوه ای نیز برای صنایع چوب و مصارف عام کاربرد دارد.

استفاده از چسب آکواریوم خشک شده

در این بخش می‌خواهیم بدانیم که آیا استفاده از چسب آکواریوم خشک شده امکان پذیر است یا خیر؟ اگر بخواهیم درباره کاربردهای چسب آکواریوم صحبت کنیم باید بدانیم چسب آکواریوم نوعی چسب درزگیر می‌باشد. از این چسب بر روی درز ها و شیار ها استفاده می شود. چسب آکواریوم چسبی ژله‌ای است که برای استفاده از آن از یک دستگاه مخصوص به نام تفنگ چسب استفاده می‌شود. چسب های سیلیکونی مانند چسب آکواریوم، چسب های پلی اورتان و چسب های اپوکسی خاصیت احیا پذیری ندارند و نمی‌توان بعد از خشک شدن دوباره از آن‌ها استفاده نمود. به دلیل وجود استیک اسید در این چسب ها در هنگام خشک شدن بویی شبیه سرکه دارند.

ناممکن بودن استفاده از چسب آکواریوم خشک شده

اگر از چسب آکواریوم بر روی یک سطح استفاده شود هیچ گونه آب و رطوبتی نمی‌تواند به آن سطح نفوذ کند. چسب آکواریوم قدرت چسبندگی بسیار بالایی دارد. از این چسب می‌توان در هر شرایط آب و هوایی استفاده نمود. سطوح مختلف مانند سرامیک، فلز، پلاستیک، چوب و استیل را می‌توان با استفاده از این چسب عایق بندی نمود. یکی از کاربردی‌ترین مصارف چسب آکواریوم در منزل عایق بندی سینک ظرفشویی و سرویس بهداشتی است. همچنین برای چسباندن شیشه پنجره می‌توان از این چسب استفاده نمود. چسب آکواریوم نوعی چسب سیلیکونی است که مقاومت و دوام بسیار بالایی دارد. این چسب ضد قارچ بوده و در برابر اشعه فرابنفش خورشید نیز مقاوم است. تغییرات دمایی بر روی این چسب اثر منفی ندارد.

چسب های سیلیکونی در رنگ های مختلف وجود دارد که هر رنگ کاربرد خاصی دارد .از چسب های سیلیکونی بی رنگ برای چسباندن شیشه های آکواریوم و آینه ها استفاده می‌شود. این چسب ها بعد از استفاده ردی از خود به جای نمی‌گذارند. چسب‌های سیلیکونی شفاف با تابش نور خورشید تغییر رنگ نمی‌دهند. از چسب آکواریوم مشکی بیشتر برای نصب چراغ ها و آینه‌های خودرو استفاده می‌شود. نوع دیگری از چسب آکواریوم که چسبی به رنگ سفید وجود دارد که بیشتر در سطوح سفید مانند سرویس‌های بهداشتی، وان حمام و غیره استفاده می‌شود.

موارد استفاده از چسب آکواریوم

از چسب آکواریوم سفید می‌توان برای درزگیری کاشی‌ها و سرامیک‌‌ها نیز استفاده کرد. در استفاده از چسب آکواریوم دقت نمایید تا چسب فقط به قسمت‌هایی که لازم است، زده شود. این چسب‌ها به سختی از روی سطوح پاک می‌شوند و برای پاک کردن آن‌ها باید با وسایلی آن‌ها را تراشید. همچنین می‌توان از حلال‌های صنعتی و شیمیایی که در بازار وجود دارد برای پاک کردن این چسب‌ها استفاده کرد (مانند حلال های چسب ) اما ممکن است این حلال‌ها هم چسب را به طور کامل پاک نکند. یکی از کاربردهای مهم چسب آکواریوم استفاده از آن برای چسباندن آکواریوم ها است. این چسب برای ماهی‌ها مضر نیست و فعل و انفعالات آن سم یا بخار سمی تولید نمی‌کند. پیوند‌های قوی ایجاد شده توسط چسب آکواریوم با آب باعث می‌شود که به ماهی ها آسیبی نرسد.

 

منبع : bunnings.com.au

دکمه بازگشت به بالا