فیش پرینتر چیست و چه کاربردی دارد؟
امروزه در بسیاری از مکان های عمومی و در کسب و کار های مختلف از فیش پرینتر استفاده می شود. دستگاه کاربردی فیش پرینتر، این امکان را به صاحبان کسب و کار ها می دهد تا موارد مختلفی را روی کاغذ به چاپ رسانده و در اختیار مشتریان خود قرار بدهند. این دستگاه انواع مختلفی دارد و فروشگاه ها ، صنایع و دیگر مراکز می بایست متناسب با نیاز خود ، یکی از مدل های دستگاه را تهیه کنند. در این مطلب می خواهیم بررسی کنیم که فیش پرینتر چیست ، چه انواعی دارد و از چه قطعاتی تشکیل شده است. همچنین به معرفی یک مرکز تعمیر فیش پرینتر نیز خواهیم پرداخت.
کاربردهای فیش پرینتر چیست؟
با توجه به کاربرد وسیع فیش پرینترها در حوزه های کاری مختلف، این دستگاه ها به شکل های گوناگونی طراحی می شوند تا پاسخگوی نیاز کسب و کار های گوناگون باشند. پرکاربرد ترین فیش پرینتر ها موارد زیر می باشند:
فیش پرینتر های مورد استفاده در فروشگاه ها
به احتمال خیلی زیاد شما با این نوع فیش پرینتر ها مواجه شده اید. فیش پرینتر های فروشگاهی، دستگاه هایی هستند که معمولا روی میز بخش مربوطه به صندوق فروشگاه قرار دارند و فاکتور خرید شما را به صورت لیست شده در اختیارتان قرار می دهند. این فیش پرینتر ها از طریق پورت های مختلفی مثل USB ، LAN و PARALLEL به سیستم های کامپیوتری متصل می شوند و از این طریق، ورودی خود را دریافت می کنند. پرینتر های فروشگاهی در سوپر مارکت ها، کافه ها، رستوران ها، موبایل فروشی ها و سایر کسب و کار های بازاری کاربرد دارند.
فیش پرینتر های پورتابل
این دسته از فیش پرینترها از تکنولوژی جدید تری برخوردار هستند و می توانند بدون اتصال سیمی نیز فرآیند صدور فیش را انجام دهند. فیش پرینتر پورتابل، کوچک و قابل حمل بوده و شما می توانید آن را همیشه همراه خود داشته باشید. کاربرد این فیش پرینتر ها بیشتر مختص به ویزیتور ها می باشد که نیاز دارند در هر مکان در لحظه اطلاعات را پرینت گرفته و به مشتریان ارائه دهند. از قابلیت های فیش پرینتر پروتابل می توان به اتصال بلوتوثی این دستگاه به گوشی موبایل یا لپ تاپ اشاره کرد که در تسهیل فرآیند پرینت بسیار کمک کننده می باشد.
فیش پرینتر های مورد استفاده در صنایع
دسته دیگری از پرینتر های صادر کننده فیش وجود دارند که به نام فیش پرینتر های صنعتی شهرت پیدا کرده اند. این دستگاه ها معمولا به صورت شبانه روزی در حال فعالیت سنگین می باشند به همین دلیل از سیستم مقاوم تری برخوردار می باشند. همچنین در ساخت بدنه آنها از مواد مستحکم بهره می برند تا مورد آسیب فیزیکی قرار نگیرند. همین امر باعث می شود پرینتر های صنعتی در جایی ثابت قرار بگیرند و خیلی از قابلیت خوبی برای جابجایی برخوردار نباشند.
انواع فیش پرینتر چیست؟
فبش پرینتر ها با توجه به نوع عملکردی که دارند به دو دسته تقسیم می شوند:
فیش پرینتر حرارتی
فیش پرینتر حرارتی با استفاده از گرما کار خود را انجام می دهد. این دستگاه یک قسمت به نام هد دارد که حرارت مورد نیاز برای چاپ موارد روی کاغذ را به وجود می آورد. دستگاه فیش پرینتر حرارتی در انواع مختلفی وجود دارد که در نوع اقتصادی آن برش کاغذ به صورت دستی می باشد و در نوع پیشرفته آن فیش صادره به صورت اتوماتیک برش می خورد.
فیش پرینتر سوزنی
در فیش پرینتر های سوزنی فرآیند چاپ توسط ریبون و با استفاده از جوهر اتفاق می افتد. پرینتر های سوزنی به صورت کلی نسبت به پرینتر های حرارتی بروزتر می باشند و کار با آنها ساده تر است و همچنین کیفیت بالاتری را نیز نسبت به پرینتر های حرارتی ارائه می دهند.
قطعات اصلی فیش پرینتر چیست؟
هر مدل فیش پرینتر تشکیل شده از قطعاتی است که عملکرد هر یک از این قطعات تعیین کننده عملکرد نهایی دستگاه است. این قطعات به شرح زیر می باشند :
- هد فیش پرینتر
- کاتر فیش پرینتر
- مین برد پرینتر
- غلتک فیش پرینتر
- موتور فیش پرینتر
- یونیت هد فیش پرینتر
- پنل فرمان فیش پرینتر
- سنسور کاغذ و درب فیش پرینتر
- آداپتور فیش پرینتر
- و…
تعمیر فیش پرینتر
فیش پرینتر ها ممکن است به دلایل مختلفی با مشکل مواجه شوند و فعالیت خود را از دست دهند یا با کیفیت اولیه خود کار نکنند. در چنین حالتی در اغلب موارد می توان دستگاه را تعمیر کرد تا به حالت روز اول خود در بیاید و عملکرد خود را بازیابی کند. یه طور عمده دستگاه های پرینتر فیش در زمینه های زیر به مشکل بر می خورند:
تعمیر فیش پرینتر برای خراب شدن هد
قسمت هد در فیش پرینتر امین کننده حرارت بالا می باشد و به همین دلیل در استفاده طولانی مدت داغ می شود و عملکرد خود را از دست می دهد. در صورت بروز این مشکل، تعویض قسمت هد دستگاه می تواند کارایی فیش پرینتر را به آن بازگرداند.
تعمیر فیش پرینتر برای تمام شدن جوهر
زمانی که جوهر دستگاه کم باشد، فیش های صادره آن کمرنگ می شوند و وقتی این جوهر تمام شود فیش ها به صورت کاملا سفید چاپ می شوند. موضوع تمام شدن جوهر فقط در مورد پرینتر های سوزنی وجود دارد و با تعویض مخزن جوهر و یا پر کردن آن می توان دوباره از دستگاه استفاده کرد و نیازی به خرید دستگاه جدید نیست.
خرابی های حاصل از ضربه خوردن
در بسیاری از موارد، خرابی دستگاه فیش پرینتر ناشی از یک ضربه فیزیکی می باشد که باعث می شود اتصالات الکتریکی داخل دستگاه قطع شود و یا قطعات داخل آن جابجا شوند و دستگاه دیگر کار نکند. این مشکل بیشتر برای پرینترهای پورتابل اتفاق می افتد که وقتی از دست شخص استفاده کننده روی زمین می افتند دیگر روشن نمی شوند.
همچنین ممکن است پرینتر های صنعتی نیز در اثر اصابت یک جسم سنگین با چنین مسئله ای مواجه شوند یا برای مثال پرینتر های فروشگاهی که از روی میز سقوط می کنند نیز به همین مشکل بر می خورند. در چنین مواردی دستگاه باید باز شود و مورد بررسی قرار بگیرد. معمولا مشکل با تعویض قطعات داخلی آسیب دیده و وصل کردن ارتباط الکتریکی قطع شده حل می شود.
تعمیر فیش پرینتر برای گیر کردن غلطک کاغذ
تمامی فیش پرینترها از یک غلطک کاغذی برخوردار هستند که کاغذ را برای چاپ اطلاعات و خارج کردن آماده می کند. ممکن است به دلایل مختلفی مثل استفاده طولانی مدت یا ضربه خوردن دستگاه، این قطعه عملکرد خود را از دست دهد. در این صورت دستگاه، دیگر کاغذی بیرون نمی دهد در حالی که کاغذ آن هنوز تمام نشده است. برای حل این مشکل کافی است آن غلطک خارج شود و به جای آن یک عدد غلطک نو درون دستگاه قرار بگیرد.
معرفی بهترین مرکز تعمیر فیش پرینتر
در این مطلب با انواع فیش پرینترها و مشکلات رایج آنها آشنا شده اید و می دانید برای کسب و کار شما کدام گزینه می تواند انتخاب بهتری برای شما باشد. همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، بیشتر خرابی های دستگاه فیش پرینتر با تعمیر درست می شود و شما می توانید با صرف هزینه کمتر دستگاه خود را تعمیر کنید تا متحمل هزینه بالای تعویض آن و خرید دستگاه جدید نشوید. در همین راستا مراکز تعمیرات تخصصی می توانند بهترین انتخاب برای تعمیر دستگاه فیش پرینتر شما باشند. این مراکز، خدمات تعمیر فیش پرینتر را به صورت در محل ارائه می دهند تا شما بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن و با هزینه ای مناسب، دستگاه خود را تعمیر کنید.