کاربردهای ساندویچ پانل سقفی چیست؟
ساندویچ پانلها متریالی مدرن هستند که به دلیل دارا بودن مزایای مختلف خود توانستند جایگزین مصالح سنتی شوند. این مصالح پیش ساخته دارای انواع مختلفی بوده و هر کدام از آنها کاربرد منحصر به فرد خود را دارند. در ادامه این مقاله به توضیح آن خواهیم پرداخت. پیش از خرید ساندویچ پانل، این مقاله را تا انتها بخوانید.
معرفی ساندویچ پانل و انواع آن
ساندویچ پنل ساختاری سه لایه داشته که جنس هرکدام از این لایهها با توجه به کاربری سازه مورد نظر متفاوت بوده و انواع مختلفی را شامل میشود. در هسته مرکزی پانل ساندویچی میتوان از انواع مختلف فومها استفاده نمود که کارآمدترین آنها شامل پلی اورتان، پلی استایرن، پشم شیشه، پشم سنگ و… میباشد.
همچنین برای پوشش لایههای اطراف عنصر مرکزی نیز معمولا از ورقهایی استفاده میشود که بتواند سازه را در برابر عوامل مختلف محیطی محافظت نماید. از اصلیترین این ورقها میتوان به آلومینیوم، آلوزینک و گالوانیزه اشاره کرد. هرکدام از عوامل گفته شده کاربرد خاص خود را دارند؛ ولی به طور کلی ساندویچ پانل از نظر کاربردی به دو دسته دیواری و سقفی تقسیم میشود که در ادامه به کاربرد این دو مدل خواهیم پرداخت.
کاربرد ساندویچ پانل دیواری
دیوارهای یک ساختمان به عنوان اولین سد دفاعی یک سازه در برابر اقلیم و عوامل محیطی مختلف میباشد و همین امر سبب شده تا استفاده از متریالی درست برای ساخت دیوارها امری مهم تلقی شده و سازندگان و معماران توجه ویژهای به آن داشته باشند. ساندویچ پانل دیواری از زمان عرضه به بازار در قرن بیستم میلادی تا به امروز از بهترین متریال جهت ساخت دیوار سازههای مختلف به شمار میرود.
این مصالح در مقایسه با پنل سقفی فراز و نشیبهای کمتری دارد که به همین دلیل در زمان نصب، پانلها به درستی به هم متصل میشوند و درزها به طور کامل پوشیده میشوند. ضخامت ساندویچ پنلهای دیواری از ۴ تا ۲۰ سانتیمتر متغیر بوده و باتوجه به کاربری سازه این مورد تعیین میگردد.
کاربرد ساندویچ پانل سقفی
کاربرد این دسته پنلها همانطور که از نامشان نیز مشخص است، برای سقف سازههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. از آنجا که سقف در یک ساختمان بیشتر از بخشهای دیگر در مواجهه با عوامل محیطی میباشد، استفاده از مصالحی که بتواند ماندگاری بالایی در مقابل این عوامل داشته باشد و عمر ساختمان را افزایش دهد بسیار با اهمیت است. همین امر سبب شده تا استفاده از ساندویچ پانل سقفی به دلیل مزایای مختلفی که ارائه میدهد مورد توجه فعالین حوزه ساخت و ساز قرار گیرد.
معمولا در این دسته از پنلها از فوم پلی اورتان در لایه میانی این مصالح استفاده میشود تا انرژی درون سازه حفظ شده و مانع از عبور گرما و سرما به داخل ساختمان گردد. یکی از تفاوتهای این دسته از ساندویچ پنلها با نوع دیواری در وجود گامها یا برآمدگیهای سطح بیرونی ورق میباشد. حضور این گامها سبب میشود تا از نفوذ آب به درون سازه جلوگیری شده و ساختمان دچار پوسیدگی یا زنگ زدگی نشود.
کاربرد ساندویچ پانل در ساخت انواع سازه
مزایای مختلف پانلهای ساندویچی سبب شده تا این مصالح کاربرد گستردهای در صنعت ساخت و ساز داشته و به یک انتخاب عالی بین تمامی مصالح موجود در بازار تبدیل شود. بدین منظور نیاز است تا مصالح درستی برای پوشش لایههای آن انتخاب گردد تا بازدهی و دوام ساختمان بالا رود.
به عنوان مثال استفاده از ساندویچ پانل دیواری و سقفی برای سازههایی که در اقلیم پرباران و مرطوب ساخته میشوند مفید خواهد بود؛ چراکه از نفوذ آب ناشی از بارش باران یا برف و به درون سازه جلوگیری میکند و دوام سازه را به شکل چشمگیری افزایش خواهد داد. از دیگر مواردی که میتوان به کاربرد ساندویچ پانل در ساخت و ساز اشاره نمود عبارت است از:
ساخت کلین روم
کلین روم یا اتاق تمیز از جمله سازههایی است که با استفاده از مصالح پیش ساخته سقفی و دیواری ساخته میشود. این پنلها مقاومت بالایی در برابر ورود انواع آلاینده دارد؛ به همین دلیل در کلین روم که نیاز به کنترل میزان آلایندگی، انواع میکروب، ویروسها و… میباشد، کاربرد بالایی داشته و محیط داخلی اتاق تمیز را به طور کامل استرلیزه خواهد کرد.
ساخت کانکس
از دیگر کاربردهای ساندویچ پانلها ساخت انواع کانکس بوده که این سازهها به دلیل قابلیت جابهجایی خود امروزه مورد توجه سازندگان و مهندسان زیادی قرار گرفتهاند. از آنجا که نوع تولید و شرکت سازنده این بناها اهمیت زیادی دارد، بهتر است از یک شرکت معتبر همچون ماموت که یکی از برترین تولیدکنندگان ساندویچ پنل در دنیا میباشد کانکس مورد نظر خود را سفارش دهید. کانکس ماموت ویژگیهای مختلفی همچون مقاومت بالا، عایق مناسب در برابر گرما و سرما، وزن سبک و… را شامل میشود که به دلیل بهرهمندی از کیفیت بالای متریال مورد استفاده در ساخت آن در کنار قابلیت سفارشی سازی مشتری اهمیت بالایی یافته است.
اتاق حمل بار
اتاق حمل بار از جمله سازههایی است که کاربرد زیادی در حمل محصولات مختلف دارد. از این اتاقها جهت حمل محصولات مختلف با کاربریهای متعددی همچون محصولات لبنی، فراوردههای گوشتی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و… استفاده میگردد. این اتاقها بر روی انواع خودروها همچون وانت، کامیونت و کامیونهای باری مختلف نصب میشوند. اتاق حمل بار در شرکت ماموت با استفاده از ساندویچ پانل تولید میشود و از پرفروشترین محصولات آن به شمار میرود.
ساخت انواع سوله
یکی از مهمترین سازههای صنعتی که جهت ساخت فضاهایی با کاربریهای متعدد در همه صنایع به شمار میرود، سوله بوده که از ساندویچ پانل دیواری و سقفی برای پوشش جدارههای آن استفاده میشود. با بهکارگیری این مصالح پیش ساخته در ساخت سوله، وزن کلی سازه کاهش یافته و ضخامت کمتر پنلها در مقابل سایر مصالح سنتی همچون آجر و سیمان، فضای مفید بیشتری را ارائه خواهد داد. استفاده از پانلهای ساندویچی در ساخت سولهها موجب کاهش هزینههای دراز مدت سازه خواهد شد و عمر مفید سوله را نیز افزایش خواهد داد. در واقع ساختار کامپوزیتی پنل ساندویچی سبب شده تا گزینهای بسیار مناسب و کارآمد در ساخت سوله باشد.
سایر کاربردهای ساندویچ پانل
علاوهبر موارد عنوان شده، در سازههای متعددی با کاربریهای مختلف از این مصالح پیش ساخته استفاده میشود که از مهمترین آنها میتوان به مورد زیر اشاره نمود:
- انبارها
- آشیانه هواپیما
- ساختمانهای تک واحدی و ویلایی
- سازههای صحرایی
- میادین ترهبار
- پروژههای انبوهسازی
نصب ساندویچ پانل چگونه است؟
پس از خرید و تولید ساندویچ پانل مورد نظر شما توسط کارخانه تولید کننده نوبت به اجراء ساندویچ پانل در محل شما میرسد، قبل از نصب باید پانل های تولید شده برای شما توسط یک تیم متخصص امکان سنجی شود، در این مرحله امکان سنجی به این معنا است که پانل خریداری شده کیفیت لازم را در نصب دارا هست یا خیر این موضوع خیلی مهم است که قبل از نصب توسط تیم نصاب مورد بررسی قرار گرفته شود.
اگر پانل تولید شده برای شما کیفیت خوبی را نداشته باشید میتواند در طول عمر سازه شما تاثیر بزارد یا در طول زمان دچار ضرر شوید. پس این موضوع را قبل از نصب سازه در نظر داشته باشید که باید امکان سنجی پانل خریداری شده توسط شما بررسی شود پس از تایید تیم نصاب متخصص پانل عملیات نصب شروع میشود.
نصب ساندویچ پانل بستگی به میزان بزرگی سازه شما دارد اما در بیشترین زمان ممکن است تا یک ماه طول بکشد، اگر زیرسازی درستی نداشته باشید که پنل بر روی آن سوار شود این زمان ممکن است بیشتر هم شود.
آب بندی کردن سازه از عوامل بسیار مهم است که باید مورد توجه باشد، آب بندی سازه در مقابل باران، برف و… بسیار مهم است تا مانع نفوذ آب به داخل سازه شود اگر این موضوع رعایت نشود یا در قسمتی از نصب دچار مشکل باشد میتواند تمام سازه شما را در طول مدت 5 سال خراب کند.
اگر از مباحث امکان سنجی، انتخاب یک تیم متخصص نصب پانل به خوبی رد شویم باید به دنبال چگونگی نصب برویم.
پس از زیر سازی به وسیله جرثقیل پانل بلند میشود و در راستای مورد نظر بر روی پروفیل زیر سازی قرار میگیرد، پس از قرار گیری در فواصل مورد نظر پیچ های مخصوص به وسیله دریل بر روی پروفیل ها زیر سازی پیچ میشود، به همین ترتیب فرآیند ادامه مییابد تا پانل تماماً بر روی سازه قرار گرفته شود.
پس از این فرایند نوبت به آب بندی سازه میرسد، آب بندی بسیار مهم است که بخش های مختلفی دارد در ساده ترین روش آب بندی به وسیله چسب عایق پلی اورتان در بین درز های موجود پس از نصب پوشانده میشود.