ساخت پهپادهای دوربرد در اوکراین برای جبران شکست در میدان جنگ
روزنامه آمریکایی نوشت ارتش اوکراین در مواجهه با شکستهای خود در میدان جنگ با روسیه رو به استفاده از پهپادهای دوربرد آورده است.
به گزارش گزارشگر یک، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا در ابتدای گزارش با توصیف کارخانهای در غرب اوکراین که در آن دهها کارگر مشغول ساخت پهپادهای دوربرد هستند، مینویسد: «پهپادهای تولیدی دارای حداکثر برد ۵۰۰ مایل بوده و برای رفع نیازهای فزاینده ارتش اوکراین برای آنکه حملاتش به عمق اراضی روسیه در سومین سال جنگ را تشدید کند طراحی شدهاند. مالک این کارخانه که به دلیل نگرانی از بابت هدف گرفته شدن توسط روسیه نامش را فاش نکرد، گفت: سفارشهای خیلی زیادی وجود دارند که هنوز ما توان تکمیل آنها را نداریم.»
وال استریت ژورنال در ادامه این مطلب با اشاره به اینکه اوکراین در مواجهه با شکستهایش در میدان جنگ هر چه بیشتر از پهپادهای دوربرد برای دسترسی پیدا کردن به پشت خط مقدم جنگ با روسی استفاده کرده تا تاسیسات لجستیک، فرودگاهها و پالایشگاههای نفت را هدف بگیرد، نوشته است: «این پهپادهای تولید داخل که نسبت به موشکهای کروز ارزانتر و موجودتر هستند کییف را قادر میسازند محدودیتهای سیاسی پیرامون استفاده از تسلیحات ارسالی متحدان غربی در حملات به خاک روسیه را دور بزند. شرکتهای استارتاپی سازنده پهپاد برای تولید پهپادهای مورد نیاز اوکراین نظیر پهپاد UJ-۲۵ Skyline و یک مدل بینام که بدنهاش با لولههای ساختمانی ساخته شده، وارد عمل شدهاند.»
وال استریت ژورنال در ادامه این مطلب نوشت: «وزارت دفاع روسیه اخیرا اعلام کرد سامانههای پدافند هوایی ارتش این کشور روز شنبه هفته قبل بالغ بر ۵۰ پهپاد را در عرض یک روز از جمله بر فراز منطقه مسکو سرنگون کردند. مقامها گفتند قطعات در حال سقوط آنها باعث ایجاد آتشسوزی در تاسیسات زیرساختی انرژی در دو منطقه شدند. پهپادهای اوکراین اوایل ماه جاری میلادی به یک پالایشگاه نفت و کارخانه پهپاد در منطقه تاتارستان روسیه واقع در فاصله ۹۳۰ مایلی از مرز با اوکراین حمله کرده و افزایش برد حملات اوکراین را نشان دادند.»
وال استریت ژورنال با اشاره به اینکه حملات مذکور یک بارقه امید در چشم انداز تیره و تار اوکراین در میدان نبرد به حساب میآیند، مینویسد: «کارزار اخیر اوکراین سبب بروز یک گسل میان کییف و دولت بایدن که نگران تاثیر حملات بر قیمتهای انرژی است، شده است. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا اوایل ماه جاری میلادی در سخنرانی خطاب به کمیته خدمات مسلح مجلس سنای آمریکا گفت: برای اوکراین بهتر است که به سراغ حمله به اهداف تاکتیکی و عملیاتی برود تا اینکه توان خود صرف تاثیرگذاری مستقیم برای نبرد کنونی کند.»
در ادامه این مطلب وال استریت ژورنال تصریح شده است: مقامهای اوکراینی به این نتیجه رسیدهاند به دلیل تجربه تاخیر طولانی در تحویل کمکها از سوی آمریکا و افشای محدودیتها در حمایتهای غرب از کییف باید از هر ابزار موجود در جنگ استفاده کنند و در این راستا برای تولید هزاران پهپاد دوربرد در سال جاری میلادی برنامهریزی کردهاند.
این نشریه آمریکایی نوشت: «اوکراین در روزهای اول جنگ پهپادهای تجاری موجود نظیر پهپادهای چینی Mugin-۵ را تغییر کاربری داد. به گفته اچ.آی. ساتن، تحلیلگر دفاعی از این پهپاد در اوت ۲۰۲۲ در چارچوب یکی از اولین حملات به مقر ناوگان دریای سیاه روسیه در شبه جزیره کریمه استفاده شد. اوکراین به تدریج پهپادهای طراحی شده توسط خودش را تولید و استفاده کرد اما همانها هم عمدتا به قطعات چینی موجود در بازار متکی بودند. به گفته ساتن این پهپادها عموما کلاهکی به وزن ۴۴ پوند را حمله میکنند و او ۱۹ مدل پهپاد مختلف را که اوکراین از آنها برای حملات به خاک روسیه استفاده کرده از جمله یک بالون بدون سرنشین که گلولههای خمپاره را از ارتفاع فرو میریزد شناسایی کرده است.»
در ادامه، این مقاله با اشاره به پهپادهای دیگری که اوکراین از آنها استفاده میکند، مینویسد: «پهپاد AQ-۴۰۰ Scythe یک پهپاد عمدتا ساخته شده از چوب است که در تبلیغات برد آن ۷۵۰ کیلومتر (۴۶۵ مایل) و وزن کلاهک حمل شده توسط آن ۴۳ کیلوگرم اعلام شده است. پهپادهای Bober یا Beaver دارای حداکثر برد پروازی ۶۲۰ مایل و وزن کلاهک ۲۰ کیلوگرم هستند. اوکراین عمیقترین حمله را با هواپیمای سبک A۲۲ که آن را اتوماتیک کرده و به بمب مجهز کرده، انجام داده است.
به گفته یک سازنده پهپاد هزینههای این پهپادها از ۳۰ هزار دلار شروع شده و به ۱۰ برابر این قیمت میرسد اما هزینه پهپادی با بیشترین برد هنوز به میزان قابل توجهی کمتر از موشکهای کروزی است که کشورهای غربی به شرط استفاده نکردن از آنها علیه اراضی تحت کنترل روسیه به اوکراین دادهاند.»
انتهای پیام