۸۰۰ محصول فناورانه دانشگاه آزاد به صورت صنعتی تجاری‌سازی شدند

۸۰۰ محصول فناورانه دانشگاه آزاد به صورت صنعتی تجاری‌سازی شدند

مدیرکل سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یک هزار و ۵۰۰ محصول دانش بنیان و فناورانه این دانشگاه استخراج شده که ۸۰۰ محصول به صورت صنعتی تجاری سازی شده است.

به گزارش خبرنگار آنا، قباد بهزادی‌پور مدیرکل سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی به همراه سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بازدید از شرکت پارس گلایکول از مجموعه شرکت‌های زیر مجموعه پتروشیمی باختر با اعضای هیئت مدیره این شرکت در نشستی تخصصی به ارائه توانمندی‌های دانشگاه پرداخته و امکان فعالیت‌های مشترک را مرور کردند.

قباد بهزادی‌پور مدیرکل سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست با اشاره به اینکه ارتباط مناسبی در تهران میان سازمان مرکزی و مدیران این شرکت شکل گرفته، اظهار کرد: دانشگاه در این ارتباطات ابتدا به دنبال فعالیت‌ها و همکاری‌های اجرایی و سپس انعقاد تفاهم‌نامه است.

وی با توضیح مفهوم سرای نوآوری عنوان کرد: در دانشگاه‌های دولتی، بزرگترین زیست بوم فعالیتی، پارک‌های علم و فناوری هستند که ورود به آن برای عموم فعالان است؛ اما در سرا‌های نوآوری دانشگاه، شرکت‌ها بر اساس مأموریت تخصصی آن سرا مجوز همکاری خواهند داشت.

مدیرکل سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با برشمردن برخی توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه منابع انسانی و نیز پژوهشی و اجرایی، اضافه کرد: بی شک دانشگاه آزاد اسلامی توان برآورده ساختن انتظارات صنایع را در بخش‌های مختلف داراست.

بهزادی‌پور با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان پیش رو در وزارت علوم، معاونت فناوری را جدا از معاونت پژوهش در چارت اداری خود ایجاد کرد، توضیح داد: پیرو تأکید مقام معظم رهبری در پیش روی کشور به سمت دانش بنیانی و اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان این امر صورت گرفت. دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال برندی کارآفرین بوده تا شرایط تحصیل دانشجویان به نحوی پیش برود که دانشجوی فارغ التحصیل دانشگاه در طول دوران تحصیل حداقل یک دوره را در صنعت گذرانده باشد که از سال ۱۳۹۸ این روند با جدیت در حال پیگیری است.

وی با تشریح برخی آمار‌ها و تأکید بر اینکه بستر‌های لازم برای فعالیت تیم‌های فناور، مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان مهیا است، بیان کرد: اکنون نسبت به سال ۹۸ که ابتدای راه برنامه‌های دانشگاه بود، فضای اختصاص داده شده به شرکت‌ها و مراکز رشد که در آن سال ۴۰ هزار متر مربع بود، عددی ۵۰۰ هزار متری را نشان می‌دهد. در سال ۹۸ نزدیک به ۵۰۴ شرکت فناور در دانشگاه مشغول به فعالیت بودند و امسال این عدد به ۲ هزار و  ۴۳ رسیده که بیش از ۱۰ درصد آنها توانسته اند از معاونت فنی ریاست جمهوری تاییدیه بگیرند.

مدیرکل سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بیش از ۵۰ شرکت با صنایع فعالیت می‌کنند، عنوان کرد: محصولات تولیدی دانشگاه نسبت به نمونه مشابه خارجی از استادارد بالاتری برخوردار هستند. یک هزار و ۵۰۰ محصول دانش بنیان و فناورانه استخراج شده که ۸۰۰ محصول به صورت صنعتی تجاری سازی شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ۶۰ شرکت فعال در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول فعالیت است، گفت: در پلیمر‌های نسوز تا یک هزار و ۲۰۰ درجه محصولاتی داریم که با ۱۰ شرکت همکاری دارد. در رنگ‌های ضد خوردگی، پلیمر برای کف مخازن، پساب‌های صنعتی، کاتالیست، گوگردزدایی محصولات مختلف تولیدی در دانشگاه وجود دارد.

مدیرکل سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های دانشگاه، بحث توانمندسازی منابع انسانی هم برای دانشگاه و هم صنعت می‌باشد، توضیح داد: در سال گذشته ۲ هزار و ۴۸۵ دوره توانمندسازی و کارگاه آموزشی توسط دانشگاه برای صنایع مختلف کشور برگزار شده که نسبت به سال ۹۰ که ۶۰ دوره بود، افزایش چشمگیری داشته است.

بهزادی پور با تأکید بر اینکه استان بوشهر، هاب دانشگاه در بحث نفت، گاز و پتروشیمی است با توضیح طرح پویش، مطرح کرد: در طرح پویش، دانشجو بورس صنعت می‌شود و روز فراغت از تحصیل، آماده ورود به صنعت بوده؛ ۸۰۰ دانشجو بورس صنعت داریم که عمدتا در ذوب آهن اصفهان و صنایع کرمان در رشته‌های شیمی، برق، فناوری اطلاعات و کامپیوتر هستند که با توجه به شهریه حدود ۱۲ میلیونی یک سال تحصیلی، پرداخت شهریه ماهیانه حدود یک میلیون، رقم ناچیزی برای صنعت برای یک نیروی کار است.

وی با بیان اینکه ۴۰ شرکت قطعه سازی در دانشگاه وجود دارد، افزود: برخی صنایع کوچک به علت نداشتن طراح و محصول جدید، آرندی ندارند؛ اما در سرا‌های نوآوری و فناوری توانایی انجام این مهم را داریم.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه بحث اشتغالزایی دانشجویان را در صنایع صنعتی، کشاورزی، نظامی، نفتی به جد دنبال می‌کنیم، تشریح کرد: با توجه به تحریم‌ها، توجه خوبی به شرکت‌های دانش بنیان شد که شرکت‌های دانشگاه نیز مورد توجه قرار گرفت. اولین و تنهاترین تولید کننده مواد بارورسازی ابر‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی است.

وی با یادآوری اینکه سرا‌ها در هر استان براساس اقلیم و صنایع مأموریت فعالیتی دارند، عنوان کرد: در استان بوشهر و در عسلویه با توجه به وجود سرای نوآوری نفت و گاز و پردیس دانشگاهی، دانشگاه می‌تواند در بحث‌های ادامه تحصیل کارکنان، دوره‌های توانمدسازی، شرکت‌های دانش بنیان و. فعالیت کنند و با ارائه ایده‌های جدید، نیاز‌های صنایع را رفع کند.

سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز توضیحاتی درباره فعالیت‌های دانشگاه آزاد و سرا‌های نوآوری نخل و نفت و گاز ارائه داد.

فرشید فرهادی نسب رئیس مجتمع شرکت پارس گلایکول هم مواردی اجمالی درباره ارتباط صنعت و دانشگاه بیان کرد ضمن اینکه شایان خاییز رئیس مهندسی فرایند مطالب تخصصی فعالیتی این واحد صنعتی را عنوان کرد.

دکمه بازگشت به بالا