تأمین بخشی از هزینه‌های برگزاری مسابقات قرآن کریم توسط موقوفه گوهرشاد

گزارشگر یک/خراسان رضوی رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: جریان قرآن امروز توانسته دست برتر را در حوزه مقاومت، البته با پشتوانه جمهوری اسلامی ایران داشته باشد و این نکته بسیار مهم است.

حمید مجیدی آنلاین امروز یکم بهمن‌ماه، در نشست خبری چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، اظهار کرد: یکی از پیام‌های اصلی مسابقات قرآن جمهوری اسلامی این است که در عین تلاش برای وحدت، جریانات مختلف به ایران بیایند و اتفاقات مختلف را ببینند. این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد که جریان قرآن امروز توانسته دست برتر را در حوزه مقاومت، البته با پشتوانه جمهوری اسلامی ایران داشته باشد و این نکته بسیار مهم است.

وی افزود: در چند سال اخیر شعار «یک کتاب، یک امت» را داشتیم و سال گذشته شعار ما «کتاب مقاومت» بود. تمامی محتوای ما از جمله آیات انتخاب شده برای تلاوت، در حوزه استکبارستیزی و دفاع از مظلوم بود. این نشان می‌دهد که ما به دنبال این محتوای معنوی هستیم. جالب است افرادی که از کشورهای مختلف می‌آمدند، نسبت به این موضوع واکنش‌های مثبتی نشان می‌دادند.

مجیدی آنلاین عنوان کرد: مقاومت دست برتر است، نباید به این موضوع نگاه کنیم که ما فرماندهان بزرگی مثل شهید سیدحسن نصرالله را از دست داده‌ایم. شما در همین چند روز اخیر شاهد بودید که در غزه بلافاصله لباس پلیس را بر تن کردند و خود مردم نظم و انضباط را برقرار کردند. این مسئله برگرفته از تعالیم قرآن کریم است. یک نوجوان از زیر آوار در می‌آید و مشغول خواندن آیات قرآن است. حتی در ماه‌هایی که رژیم صهیونیستی غزه را بمباران می‌کرد، نوجوانی که شاید ۱۰ یا ۱۲ ساله بود، خواهر کوچکتر خود را در آغوش گرفته و در حالی که درد می‌کشید، برای او قرآن می‌خواند و خواهرش نیز مشتاقانه به او گوش می‌کرد؛ بنابراین علت موفقیت ما قطعاً همان آیات نورانی قرآن کریم است.

وی اضافه کرد: در سفری که اخیراً به یکی از کشورهای جنوب شرق آسیا داشتیم، برخی به ما گفتند که باید با احتیاط صحبت کنیم، زیرا جریانات فکری متفاوتی وجود دارد. اما وقتی وارد جلسه شدیم، پروفسوری که در آنجا بود، با چفیه فلسطینی دور گردنش شروع به صحبت کرد و به شدت از ایران و حمایت‌های حاکمیتی ما دفاع کرد و گفت «شما تنها حمایت کننده مقاومت و مسلمان واقعی هستید». در مسابقات بین‌المللی ما نیز به دنبال این هدف هستیم که این پیام را به دیگران منتقل کنیم.

رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص هزینه‌های برگزاری مسابقات قرآن کریم، گفت: واقفان خیراندیش حدود ۵۰۰ سال پیش اموال خود را در راه خدا وقف کردند و امروز ما از ثمرات آن بهره‌مند می‌شویم. به اطلاع شما می‌رسانم که بخش عمده‌ای از هزینه‌های برگزاری مسابقات توسط موقوفه گوهرشاد تأمین می‌شود.

وی تاکید کرد: ریال به ریال پولی که در مسابقات هزینه می‌شود، با برکت است و این بودجه از محل موقوفات تأمین می‌شود و به یقین علت ماندگاری این مسابقات نیز نفس حق این واقفان خیراندیش است که امروز باعث شده ۴۱ دوره بین‌المللی و ۴۷ دوره مسابقات سراسری و بیش از ۲۰ دوره مسابقات نغمات دینی برگزار شود.

مجیدی آنلاین بیان کرد: در مسابقات اخیر که در تبریز برگزار شد، ساختمانی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان به اعتبار مسابقات وقف شد.

وی گفت: همه ما در این دوره مهمان سر سفره با برکت حضرت رضا(ع) هستیم و امید است در مسیری که خود امام رضا(ع) برای ما روشن کردند قرار گیریم. همچنین امیدواریم که خاطره خوبی برای همه شرکت‌کنندگان، داوران و میهمانان داخلی و خارجی به یادگار بماند.

رئیس مرکز قرآنی سازمان اوقاف به جزییاتی از این دوره از مسابقات اشاره کرد و افزود: از مشهد آقای خاکپور در رشته حفظ کل، نماینده جمهوری اسلامی ایران خواهند بود. هیات داوران در بخش برادران استاد دکتر سیدعلی سرابی به عنوان رئیس؛ سید احمد مقیمی، ناظر عالی و دستیار ویژه رئیس ستاد مسابقات؛ استاد بهروز یاری گل، داور تجوید؛ استاد طلال مسمار از کشور لبنان باز هم در رشته تجوید، در بخش وقف و ابتدا، دکتر حمیدرضا مصطفی از جمهوری اسلامی ایران و استاد عبدالفتاح الکسی از یمن این بخش را قضاوت خواهند کرد.

مجیدی آنلاین افزود: از مشهد در ترکیب هیئت داوران استاد مهدی حسنی را خواهیم داشت که به عنوان هادی حفظ این عزیزان را هدایت خواهند کرد. استاد حمید درایتی باز هم از خراسان رضوی یکی از داوران بخش صحت حفظ این دوره از مسابقات خواهند بود.

وی تصریح کرد: از کشور افغانستان، استاد مبین شاه رمزی در رشته صحت حفظ قضاوت خواهند کرد، همچنین آقای علی‌اکبر کاظمی از جمهوری اسلامی ایران در این رشته داوری خواهند داشت.

وی گفت : استاد محمد علی جوین از کشور مصر در ترکیب هیئت داوران قرار دارد و  در رشته صوت، استاد هاشم روغنی از ایران و استاد میثم رکابی از عراق در بخش لحن داوری خواهند کرد. استاد معتزلی و غلامرضا شاه میوه به عنوان داوران و اساتید راهنما در خدمت شرکت‌کنندگان خواهند بود؛ به این صورت که هر کدام از عزیزان که تلاوتشان به پایان می‌رسد، به نوعی یک کارگاه آموزشی در صحنه در اختیار این عزیزان قرار خواهد گرفت.

مجیدی آنلاین تصریح کرد: در بخش خواهران داوری بر عهده خانم زهرا سلیمی نژاد، رئیس هیئت داوران است، همچنین خانم مرضیه دیانی از ایران در رشته تجوید؛ خانم هاجر حیدری از ایران، خانم حلیم السعدیه از اندونزی در وقف و ابتدا؛ خانم مریم سعیدی به عنوان هادی حفظ از خراسان رضوی؛ زهرا افخمی و مریم شاداب از افغانستان در بخش صحت حفظ داوری خواهند کرد.

وی اضافه کرد: هاله فیروزی از ایران و خانم نور نظام نجم الدین الحسنی از عراق باز هم در رشته لحن قضاوت خواهند کرد، همچنین خانم ناهید سلطانی از خراسان رضوی و خانم دکتر بدری ال عبدلی از کویت بخش لحن را قضاوت خواهند کرد و فهیمه ایزدی ناظر فنی این دوره از مسابقات در بخش بانوان خواهند بود.

هدف از برگزاری مسابقات قرآنی ترویج فرهنگ قرآن در جامعه است

حجت‌الاسلام جمال ایزدی، معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی در ادامه اظهار کرد: ما دو نوع وظیفه نسبت به قرآن داریم؛ یک وظیفه فردی که وظیفه هر مسلمان است و دیگری وظایف اجتماعی. وظایف فردی ما نسبت به قرآن در سه قدم شامل انس با قرآن که قرآن کتاب هدایت و سعادت است، فهمیدن آیات قرآن که این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد و سوم اجرای دستورات قرآن که این نیز وظیفه‌ای است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.

وی اضافه کرد: علاوه بر وظایف فردی، وظایف اجتماعی نیز داریم که برعهده متولیان قرآن در جامعه است. این وظایف شامل تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآن و اجرای دستورات آن می‌شود. به‌ عنوان مثال هدف از مسابقات قرآنی که به‌ صورت ماهانه و به‌ صورت مرحله‌ای شامل مسابقات شهرستانی، استانی، ملی و در نهایت بین‌المللی برگزار می‌شود، ترویج فرهنگ قرآن در جامعه است.

ایزدی بیان کرد: در این راستا کمیته‌ای به نام کمیته‌ فرهنگ، زیر مجموعه ستاد برگزاری مسابقات تشکیل شده است که مسئولیت برگزاری محافل قرآنی را به‌عهده دارد. این محافل همزمان با برگزاری مسابقات بین‌المللی پیش‌بینی شده و در مکان‌های مذهبی مانند مساجد و آستان‌های متبرکه در مشهد برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی شده است که این محافل در نقاط مختلف شهر از جمله حاشیه و مرکز شهر و مکان‌های مختلف برگزار شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا