افغانستان از ایران درخواست سوخت کرد

شرایط بازار نشان می دهد که صادرات فرآورده های نفتی ایران به کشورهای همسایه در حال افزایش است. به گفته سخنگوی انجمن صادرات نفت ، گاز و پتروشیمی ایران ، آمارهای رسمی درباره صادرات بنزین و سایر محصولات منتشر نشده است ، اما آغاز صادرات به افغانستان می تواند گام خوبی در این زمینه باشد.

به گزارش گزارشگر یک ، در پایان سال ۱۹۹۷ ، ایران با افتتاح فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس در تولید بنزین خودکفا شد و راه ورود این محصول استراتژیک به کشور را بست. خودکفایی در تولید بنزین یکی از اهداف وزارت نفت در سال های اخیر بوده است و در نتیجه ، تولید بنزین کشور در طول زمان افزایش یافته است. بین سالهای ۱۹۵۷ تا ۱۹۵۹ ، این کشور به طور متوسط ​​روزانه ۱۴ میلیون لیتر بنزین تولید می کرد ، به طور متوسط ​​۸۳ میلیون لیتر در روز بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۷ (۹ ماه اول سال اول) ، افزایش ۵.۹ برابر.

در همین حال ، مصرف روزانه بنزین داخلی از همین رقم پیروی کرد. بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۷ ، به طور متوسط ​​۸۸ میلیون لیتر بنزین در ایالات متحده روزانه مصرف می شد. با این حال ، واردات داخلی این محصول بین سالهای ۱۹۵۷ تا ۱۹۵۹ صفر بود و به تدریج بین سالهای ۱۹۶۴ تا ۱۹۶۷ به ۳.۷ میلیون لیتر در روز افزایش یافت و در سال ۱۹۸۴ به دلیل رشد تعداد خودروها و زندگی شهری به اوج خود رسید. و در سال ۱۹۸۷ این میزان به طور کامل بین ۷.۶ میلیون لیتر در روز بین خود (۱۶.۸ میلیون لیتر در روز) و از ۲ سال تا ۱۹۹۵ (دولت یازدهم) کاهش می یابد.

واردات بنزین بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۷ (۹ ماه در ابتدای سال) ۵.۹ میلیون لیتر بود که در اوایل شهریور ۹۷ برای تامین نیاز بنزین کشور به صفر رسید و دیگر بنزینی معرفی نشد. کشور.

سید حمید حسینی ، سخنگوی فدراسیون صادرکنندگان نفت ، گاز و پتروشیمی در مورد آخرین تحولات صادرات بنزین و سایر فرآورده های نفتی به گزارشگر یک گفت: در سال اول حدود ۳ میلیارد دلار و در سه ماهه اول سال گذشته ۷۰۰ میلیون دلار صادرات داشته است.

وی در مورد علت کاهش صادرات نیز گفت: زمستان گذشته بسیاری از نیروگاه ها به دلیل کمبود سوخت مجبور به استفاده از گازوئیل شدند که این امر باعث شد تا وعده های صادراتی خود را رعایت نکنیم. در این راستا ، برخی از این تعهدات به امسال موکول شده و همچنین افزایش مصرف بنزین داخلی ، نیاز به تعمیر اساسی پالایشگاه ها و کاهش صادرات.

به گفته سخنگوی کشور صادر کننده نفت ، گاز و پتروشیمی ، کاهش حضور این محصول در کشورهای همسایه ، به ویژه افغانستان ، منجر به افزایش قیمت بنزین در کشورهای همسایه شده است.

وی در مورد صادرات سایر فرآورده های نفتی مانند قیر ، روغن ، حلال ها و پتروشیمی ها ، گفت: “ما در این زمینه موفقیت و اعداد خوبی داشته ایم ، اما صادرات بنزین تصفیه شده به حداقل رسیده است.”

وی گفت: “اخیراً ما به پیام افغانستان مبنی بر آغاز صادرات فرآورده های نفتی پاسخ مثبت داده ایم.”

سخنگوی فدراسیون صادرات نفت ، گاز و پتروشیمی ایران گفت: “با توجه به وقایع اخیر ، انتظار می رود بازار صادرات نسبت به گذشته مناسب تر باشد.”

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا