شیشه ساختمانی
انواع شیشه ساختمانی
در کارهای ساختمانی انواع شیشه ها را به مقاصد مختلف به کار می برند. بسیار مهم است که کدام نوع شیشه را به کار ببرید. برای همین شما بسته به نیاز خود، به مشاوره های تخصصی در زمینه ی خرید شیشه ی مناسب نیاز دارید. برای این منظور می توانید با مشاوران و کارشناسان ما در تماس باشید. در ادامه تعدادی از انواع شیشه ساختمانی را برایتان ذکر کرده ایم:
- شیشه دوجداره: شیشه ساختمانی دوجداره با داشتن یک لایه خلا در میان دوجداره بهترین نوع شیشه ها برای پنجره ها و درهای بیرونی ساختمان است. چرا که این لایه بسیار در کاهش مصرف انرژی تاثیر دارد. در کنار اینها شیشه دوجداره عایق خوبی برای سروصدا نیز می باشد.
- شیشه اسپایدر: این شیشه ساختمانی را اکثرا برای نمای ساختمان به کار می برند. ابعاد مختلف این نوع شیشه را می توانید برای نمای ساختمان سفارش بدهید و یک نما با حداقل قاب و فریم ایجاد کنید.
- شیشه سکوریت یا نشکن: یک نوع پرطرفدار از شیشه ساختمانی است که برای جداره های بیرونی ساختمان بسیار پرکاربرد است. این نوع شیشه ها در صورت خرد شدن، به تکه های ریز تبدیل می شوند و نمی توان آنها را برش داد. تنها می توان ابعاد مورد نیاز را سفارش داد.
- شیشه رفلکس: شیشه ساختمانی منعکس کننده که در برابر عبور نور خورشید مقاوم است. بر اساس رنگ شیشه رفلکس، میزان بازتاب و عبور دادن نور متفاوت است. در ساختمان های بلند اکثرا از شیشه رفلکس آبی استفاده می کنند.
- شیشه چاپدار: بر روی این شیشه ها انگار بافتی وجود دارد. برای طراحی داخلی می توان به زیبایی از این نوع شیشه ها به کار برد. بر روی آنها طرح های مختلف سنگی، گرانیتی و غیره زده می شود.
- شیشه مسلح: توری فلزی در این نوع شیشه ساختمانی به کار می رود. این نوع شیشه را در آسانسورها، ورودی موتورخانه ها و کارگاهها به کار می برند.
- شیشه های ساختمانی رنگی: انواع شیشه های رنگی در هر رنگی که بخواهید را می توانید برای مصارف مختلف ساختمانی سفارش دهید. استفاده از شیشه رنگی در داخل ساختمان جزئی از معماری باشکوه ایران است که در خانه های قدیمی و در ارسی ها به کار می رفت.
کاربردهای شیشه ساختمانی
همانطور که گفته شد از شیشه در مصارف ساختمانی بسیار استقبال می شود. برای قسمت های مختلف مانند کف طبقات از شیشه های نشکن با مقاومت و ضخامت بالا استفاده می شود. در مراکز خرید، فضاهای مسکونی و غیره از این نوع کف استفاده می شود. در کنار کف، در سقف ساختمان ها، در نورگیرها، در درب و پنجره ها نیز انواع شیشه ساختمانی به کار می رود. استفاده از شیشه فراتر از این نیز رفته است و آنطور که شاهد هستیم در طراحی داخلی ساختمان ها و انواع پله ها، پارتیشن ها و نرده ها نیز از شیشه ها استفاده می کنند.
کاربرد شیشه در معماری
هنر معماری هر روز در حال پیشرفت میباشد و از مواد و ابزار جدید برای بهوجود آوردن دکوراسیون جدید استفاده میشود. از جمله این مواد جدید می توان به کاربرد شیشه در ساختمان اشاره کرد که در تمامی دورههای رشد و پیشرفت معماری جایگاه خود را حفظ نموده است. دلیل جایگاه ویژه کاربرد شیشه در معماری را می توان به استفاده آن در فضای داخل و خارج ساختمانها بیان کرد. از جمله کاربرد شیشه در معماری داخلی و خارجی ساختمانها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از شیشه در کف
با پیشرفت علم و تکنولوژی، مهندسان صنعت ساختمان همواره میکوشند تا بارهای سقف و کف را کاهش دهند تا در برخی موارد بتوانند نور را بین طبقات به حرکت درآورند. شیشه یکی از بهترین راه حلها برای این منظور است اما شاید برخی طراحان در مورد ایمنی شیشه نگرانیهایی داشته باشند که با تکنیکهای ایمن سازی و لمینیت کردن شیشه میتوان شیشههایی با ایمنی و دوام بسیار بالا ایجاد کرد. هنگامی که شیشه در مقابل ضربات و فشارها ایمنتر از سایر مصالح مرسوم ساختمانی باشد، حرکت روی یک کف شیشهای با محاسبات و اجرای صحیح یک حس هیجان فوقالعاده را ایجاد مینماید و در عین حال کف را از قالبهای تکراری خارج میکند و شکل جدیدتری به خود میگیرد.
استفاده از شیشه در سقف
به کاربردن شیشه در سقف علاوه بر اینکه باعث ورود نور طبیعی در روز میشود یک رابطه بصری با محیط بیرون نیز ایجاد میکند و در بزرگتر جلوه دادن فضا نیز بسیار موثر خواهد بود. با پیشرفت تکنولوژی در صنعت شیشه دوجداره میتوان از شیشه به عنوان عایق حرارت و حتی صدا نیز استفاده نمود. به گونهای که از اتلاف حرارت از داخل به بیرون جلوگیری میکند و باعث عدم جذب بیش از حد درجه حرارتی از خارج به داخل مکان مورد نظر شود.
دیوار شیشهای
اگر متراژ فضای شما کوچک میباشد، دیوایدر شیشه ای بهترین گزینه برای بزرگتر جلوه دادن فضا و جایگزینی مناسب برای دیوارهای قطور و جاگیر میباشند. از شیشه میتوان به عنوان یک پارتیشن بسیار عالی در دکوراسیون استفاده نمود. همچنین شیشه در مقایسه با سایر پارتیشنها نیز هزینه کمتر و سرعت اجرای بالاتری دارد. همینطور با دو جداره سازی میتوان از شیشه علاوه بر بزرگتر نشان دادن فضا، به عنوان عایق صوتی استفاده کرد.
استفاده از شیشه در حمام
استفاده از شیشهها در کنار فضاهایی مانند حمام، استخر، آب نما، و جکوزی که با آب آمیخته است، علاوه بر متمایز کردن طرح باعث ایجاد فضای رویایی در معماری نیز میشود و بسیار رایج است. شما میتوانید با شیشهها، دور دوش حمام را حصار بکشید، که به لحاظ بهداشتی بسیار قابل قبول میباشد، از شر قارچهای بین کاشی حمام راحت شوید و همچنین مانع جلوگیری از پاشیدن آب به سایر قسمتهای حمام و خیس شدن آن میشود و حتی در درازمدت نیز مشکلاتی مثل زنگ زدگی فلزات را نخواهید داشت و به راحتی تمیز خواهد شد.
درب های شیشهای
درب اتوماتیک شیشه ای یک انتخاب عالی است که باعث صرفه جویی در فضای شما میشود که به صورت کامل از شیشه ساخته شدهاند. این نوع دربها به راحتی میتوانند به نقطه تمرکز طراحی شما تبدیل شوند چرا که در انتخاب طرح و مدل آن دست شما باز است. شما میتوانید با رنگآمیزی روی این درب شیشهای یا با استفاده از طرحهای آماده، یک طراحی منحصر به فرد برای آن ایجاد کنید.
استفاده از شیشه در پله
پلهها، اجزای ثابتی درخانه هستند که در عین ثبات تحرک را القا میکنند. پله ها، به تنهایی میتواند المانی برای دکوراسیون منزل باشند چه بهتر که این قسمت را بلوری کنید تا نشاندهنده حرکت باشد که علاوه بر داینامیک نمودن تصویرتان، میتواند درک خوبی از مقیاسها به بیننده بدهد. این پله شیشه ای باعث میشود که راه پله از نظر بصری حجمی اشغال نکند.
نردههای شیشهای
نرده شیشه ای یکی از زیباترین، شیکترین و درعین حال سادهترین انواع نردههای ساختمانی برای راه پله ها و بالکن ها میباشد. نردهشیشه ای به دلیل استفاده از شیشه در ساخت آن گزینه بسیار مناسبی برای طراحانی است که به استفاده از نور طبیعی در طراحیهای خود توجه نشان میدهند. نرده شیشه ای هم از نظر ایمنی و هم از نظر ظاهری بسیار کارآمد بوده و در ایجاد فضایی شیک و مدرن در ساختمان بسیار مناسب است. شما میتوانید در پنجره شهر انواع مدلهای نرده شیشهای را مشاهده کنید.
نماهای شیشهای
نماهای تمام شیشه از دوران معماری مدرن به عنوان پوشش ساختمانها به کار میرفتند. استفاده از نمای شیشهای علاوه بر زیبایی، امکان استفاده از حداکثر روشنایی روز را فراهم مینماید. همچنین استفاده از شیشههای ۲ یا ۳جداره یک لایه عایق صوتی و حرارتی بسیار مناسب را ایجاد میکند.
انتخاب شیشه مناسب
در انتخاب شیشه ها همیشه باید نوع و ویژگیهای شیشه را در نظر بگیریم و نسبت به نیازی که داریم شیشه را انتخاب کنیم، انتخاب شیشه ساختمانی میتواند به صورت عایق صوتی، عایق حرارتی، نما و زیبایی بصری، استحکام، امنیت و … باشد که بستگی به نیاز آن ساختمان دارد. امروزه با توجه به درجه اهمیت هر کدام از معیارهای بالا، انواع شیشه ساختمانی مورد نیاز و مطلوب محل استفاده انتخاب میشود.