بهترین روش ها برای تمیز کردن گوش های سوراخ شده

مراقبت‌های بعد از سوراخ کردن گوش و انواع روش‌های سوراخ کردن آن

گوشواره یکی از قدیمی ترین و جذاب ترین اکسسوری هایی است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. این اکسسوری زیبا، نزد خانم ها و آقایان طرفداران بسیاری دارد. گرچه در گذشته خانم ها بیشتر از گوشواره استفاده می کردند اما امروزه استفاده از این اکسسوری در استایل آقایان نیز مشاهده می شود. برای استفاده از این اکسسوری باید ابتدا گوش ها سوراخ شوند. سوراخ کردن گوش از گذشته در کشور ما رایج بوده است و معمولا این کار در زمان نوزادی که لاله گوش نرم تر است، انجام می شود.

حتما شما هم مشاهده کرده اید که بعضی ها برای جلوگیری از بسته شدن سوراخ گوش نوزاد، داخل آن نخ می بندند تا وقتی سن کودک بیشتر شد، به راحتی از گوشواره استفاده کند. سوراخ کردن گوش به روش های گوناگونی انجام می شود و نکته قابل توجه این جاست که این کار نیاز به مراقب های ویژه ای دارد و در غیر این صورت گوش دچار عفونت خواهد شد. در این مقاله سعی داریم به طور کامل به موضوع سوراخ نمودن گوش و مراقبت هاي بعد از سوراخ كردن گوش اشاره کنیم.

با روش‌های سوراخ کردن گوش آشنا شوید

همان طور که می دانید، سوراخ کردن بافت گوش یا به اصطلاح پیرسینگ گوش به منظور استفاده از گوشواره انجام می شود. این کار محدودیت سنی ندارد و برای خانم و آقایان انجام می شود. در گذشته سوراخ کردن نرمه گوش بسیار رایج بود اما امروزه، افراد با توجه به سلیقه و استایل مورد نظرشان نقاط مختلف مثل نرمه، لاله یا بخش‌های غضروفی گوش را سوراخ می کنند.

ترجیحا بهتر است نقاط غضروفی را سوراخ نکنید زیرا ممکن است منجر به ایجاد عفونت در این ناحیه بشود. سوراخ کردن گوش با روش های گوناگونی انجام می شود که در این بخش انواع آن را به شما معرفی می کنیم.

·         سوراخ کردن گوش با سوزن

این روش یکی از قدیمی ترین و مرسوم ترین راهکار ها برای سوراخ کردن گوش می باشد. در این روش یک سوزان توخالی را در ناحیه مورد نظر فرو می‌کنند. سپس میخ یا حلقه گوشواره را از سمت دیگر وارد حفره سوزن می کنند و آن را داخل سوراخ قرار می دهند. نکته قابل توجه اینجاست که گوشواره باید به مدت چند روز داخل سوراخ باقی بماند تا زخم گوش به طور کامل بهبود پیدا کند. دقت کنید که در این روش، ضدعفونی کردن سوزن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا در غیر این صورت ممکن است هرگونه میکروب و آلودگی وارد گوش شده و منجر به عفونت شدید شود.

·         سوراخ کردن گوش با استفاده از دو سوزن

این روش با استفاده از یک سوزن کوچک و یک سوزن بزرگ انجام می شود. در مرحله ی اول، سوزن کوچک تر را داخل سوراخ گوش وارد می کنید. سپس از سمت مقابل، سوزن بزرگ تر را که توخالی است وارد سوراخ گوش می کنید به طوری که سوزن کوچک تر را در بر بگیرد.

در مرحله بعد سوزن کوچک تر را از سوراخ گوش خارج کرده و مانند روش قبلی میخ یا حلقه گوشواره را داخل حفره‌ ی سوزن بزرگ گذاشته و درون سوراخ گوش قرار می دهید. در نهایت، سوزن بزرگ تر را هم از سوراخ گوش خارج می کنید و میخ گوشواره درون سوراخ باقی می ‌ماند. درست همانند روش قبلی، گوشواره باید به مدت چند روز داخل گوش بماند تا زخم آن به طور کامل خوب شود. از ضدعفونی کردن هر دو سوزن هم غافل نشوید!

·         سوراخ کردن گوش با دستگاه مخصوص

در دنیای امروز، روش های سنتی کنار گذاشته شده و سوراخ کردن گوش توسط افراد متخصص و به وسیله دستگاه مخصوصی انجام می گیرد. این وسیله اصطلاحا تفنگ گوش سوراخ کن نام دارد که بسیار کاربردی است و عمل سوراخ نمودن قسمت های مختلف گوش را ساده تر و سریع تر کرده است. این وسیله به طور خودکار سوراخی را در گوش ایجاد می کند و قسمت میخ گوشواره را داخل سوراخ قرار می دهد. میتوان گفت که این کار نسبت به دو روش قبلی بهداشتی تر هم می باشد.

پس از سوراخ نمودن گوش به چه نکاتی دقت کنیم؟

  • یادتان باشد که بعد از سوراخ شدن گوش، ناحیه سوراخ شده را لمس نکنید، چرا که ممکن است این کار باعث عفونت شود. قبل از لمس کردن گوش های خود، حتما دستان خود را با آب و صابون به خوبی بشورید.
  • بعد از ضدعفونی کردن محل سوراخ گوش، کمی گوشواره را با دستان خود بچرخانید . این کار مانع از چسبیدن گوش به گوشواره می شود. دقت کنید که این کار را باید با احتیاط و به آرامی انجام دهید.
  • حواستان باشد که در طول درمان و زمان بهبودی زخم، هرگز نباید شنا کنید. این کار منجر به انتقال یافتن انواع باکتری ها و ویروس ها به گوش شما می شود.
  • چیز هایی مانند روسری و کلاه که روی گوش را می پوشانند، ممکن است به گوش فشار بیاورند و باعث ایجاد عفونت در ناحیه سوراخ شده بشوند. پس بهتر است ترجیحا تا چند روز روی گوش ها را با چیزی نپوشانید.
  • یکی از نکاتی که باید به آن دقت کنید تعویض کردن لباس است. حواستان باشد که هنگام عوض کردن لباس ها، مراقب گوشتان باشید و این کار را با احتیاط انجام دهید. گیر کردن گوشواره به لباس می تواند منجر به درد شدید شده و یا باعث خون ریزی زخم بشود.
  • دقت کنید که هنگام استحمام از شامپو و ومواد شوینده برای شست و شوی گوش ها استفاده نکنید. این مواد در تماس با ناحیه سوراخ شده می توانند منجر به عفونت شوند و سوزش دردناکی را ایجاد می کنند. توصیه می شود موقع حمام کردن، حتما با یک پوشش پلاستیکی روی سوراخ گوش را بپوشانید.
  • از نکات دیگر این است که هنگام خواب حواستان باشد که گوشواره تان به جایی گیر نکند. حتما از بالشت های تمیز و بدون بافت استفاده کنید و ترجیحا روی گوشی که تازه سوراخ شده نخوابید.
  • اگر پس از سوراخ کردن گوش علائم عفونت را مشاهده کردید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. حالا نشانه عفونت گوش چه چیز هایی هستند؟

بهترین محلول تمیز کننده برای پیرسینگ چیست؟

  1. 1. صابون و آب ساده بهترین روش برای تمیز کردن پیرسینگ گوش شماست. در مورد سوراخ کردن گوش، یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از عفونت، تمیز نگه داشتن آنها و بهبودی بدن است. صابون ملایم و آب گرم موثر، ساده است و به شما کمک می کند تا میکروب ها و باکتری ها فرصتی برای ایجاد عفونت ایجاد نکنند.

همچنین مهم است که قبل از لمس یا تمیز کردن پیرسینگ گوش، دست های خود را با آب و صابون بشویید تا از بروز عفونت جلوگیری کند.

شما می توانید از هر نوع صابونی به شرطی که حاوی پراکسید هیدروژن یا ید نباشد استفاده کنید که باعث تحریک پیرسینگ شما نشود.

نکته مثبت: یک روش ساده برای یادآوری تمیز کردن پیرسینگ گوش است که هر زمان صبح یا عصر که صورت را می شوید یا هر زمان که دوش می گیرید این کار را انجام دهید.

آیا محلول نمکی یا محلول آب شور برای پیرسینگ مفید است

1 . بله، می توانید پیرسینگ را در آب نمک یا آب شور خیس کنید تا تمیز شود. یک کاسه را با نمکی گرم که برای زخم یا آب شور طراحی شده پر کنید و پیرسینگ خود را به مدت 5-10 دقیقه غرق کنید. همچنین می توانید یک پارچه تمیز را در محلول خیس کرده و آنرا بر روی پیرسینگ خود به مدت 5-10 دقیقه نگه دارید. بعد از اتمام کار، منطقه را با یک پارچه یا پد پنبه ای یا یک تکه گاز تمیز خشک کنید.

می توانید محلول های شستشوی نمکی زخم ها را در فروشگاه محلی، داروخانه یا جایی که سوراخ کردن را انجام داده اید پیدا کنید. همچنین می توانید بصورت آنلاین سفارش دهید.

برای تهیه محلول تمیز کردن آب شور، یک قاشق چای خوری (1.15 گرم) نمک دریا یا 1 قاشق غذاخوری (17 گرم) نمک سفره را با 8 اونس مایع (240 میلی لیتر) آب گرم مخلوط کنید.

آیا می توانید از هیدروژن پراکسید برای (پیرسینگ) استفاده کنید؟

نه، نباید این کار را انجام دهید زیرا می تواند روند بهبودی را به تأخیر بیندازد. پراکسید هیدروژن میکروب ها و باکتری ها را از بین می برد اما همچنین می تواند باعث خشک شدن و از بین بردن سلول های سالم جدیدی شود که با بهبودی پیرسینگ شما تشکیل می شوند. از آن برای تمیز کردن پیرسینگ خود استفاده نکنید مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد.

همین مورد در مورد پمادهای آنتی بیوتیکی یا ضد باکتری نیز وجود دارد. آنها می توانند اکسیژن رساندن به بافت را کند کنند و این باعث می شود تا پیرسینگ شما مدت زمان بیشتری طول بکشد بنابراین از آنها دور شوید مگر اینکه پزشک خلاف این را به شما بگوید.

دکمه بازگشت به بالا