قیمت روز میلگرد در کارخانه و بازار
میلگرد آجدار چیست؟
میلگرد آجدار (ribbed rebar) یکی از پرکاربردترین مقاطع طویل فولادی است که کارایی گستردهای در صنایع گوناگون دارد. این محصول بهصورت استوانهای و توپر است که در استانداردها و انواع گوناگونی تولید میشود. میلگرد آجدار معمولا در طولهای 12 متری تولید میشود، همچنین این محصول در سایز 8 الی 36 و حتی 40 نیز تولید میشود اما برخی سایزهای آن کمتر و در شمار محدودی از کارخانهها و با سفارش مشتری ساخته میشود. این پروفیل که به دلیل مقاومت کششی و تنشی بالا بیشتر در مصارف ساختمانی کاربرد دارد در انواع مختلفی تولید میشود که در ادامه به تشریح آن پرداخته خواهد شد. جهت استعلام قیمت آهن کیلویی با کارشناسان تهران آهن تماس حاصل فرمایید.
انواع میلگرد آجدار
میلگردها بهطور معمول به سه دسته کلی تقسیم میشوند که شامل میلگرد کلافی، میلگرد ساده و میلگرد آجدار است؛ اما در این مقاله تنها به میلگرد آجدار پرداخته میشود. میلگرد آجدار از نظر استاندارد روسیه که متداولترین تقسیمبندی در کشور ما است، در سه گروه تولید و عرضه میشود که شامل میلگرد آجدار A2، A3 و A4 است. هر یک از این گروهها دارای ویژگیها و مشخصات ظاهری منحصر به فردی هستند که موجب تفاوت کارایی هریک نسبت به دیگری میشود؛ از عمدهترین تفاوتهای انواع میلگردها با یکدیگر شکل آج آنها و میزان سختی، مقاوت کششی و تنشی این محصول است.
میلگرد آجدار A2
میلگرد آجدار A2 که به میلگرد نیمه سخت و نیمه خشک شناخته میشود، دارای آجهای فنری و مارپیچی شکل است که از ابتدا تا انتهای آن ادامه دارد. این مقطع ترد و شکننده است و بهتر است روی آن جوشکاری انجام نشود، همین ویژگیها استفاده از این محصول را برای ساخت خاموت و مش مناسب میسازد. این نوع میلگرد دارای مقاومت تسلیم 300، مقاومت کششی 500 Psi و شکلپذیری آن نیز حدود 19 درصد است.
میلگرد آجدار A3
این نوع میگلرد که بسیار کاربردی بوده و در میان صاحبان صنایع از محبوبیت بالایی برخوردار است و به دلیل ویژگیهای ظاهری و استاندارد تولید در مقایسه با میلگرد A2 پرمصرفتر و مستحکمتر است. شکل آج میلگرد A3 به صورت جناقی است. محصولی نیمه سخت است به همین دلیل نباید روی آن جوشکاری انجام داد یا خم کرد. میلگرد A3 دارای مقاومت کششی 600، مقاومت تسلیم 400 Psi و شکلپذیری و خمش آن نیز 14 درصد است.
میلگرد آجدار A4
این نوع میلگرد در مقایسه با میلگرد A3 دارای مقاومت و سختی بالاتری است، شکل آج آن تفاوت چندانی با میلگرد A3 ندارد و عموما به صورت آج مرکب است یعنی به صورت 7 و 8 یا دوکی شکل میباشد. میلگرد A4 به دلیل کربن بالایی که در مواد اولیه خود دارد، دارای مقاومت کششی 650 و مقاومت تسلیم 500 Psi است و معمولا به روش ترمکس نیز تولید میشود.
فرایند تولید میلگرد آجدار
تولید میلگرد در چندین مرحله و به چند روش انجام میشود که شامل نورد گرم، نورد سرد، میکروآلیاژی و ترمکس است. در همه این چهار روش، مراحل تولید اولیه میلگرد مشترک است، یعنی مواد اولیه آن که ممکن است از آهن قراضه یا فولاد کربنی باشد، ذوب میشود. سپس از این مواد مذاب شمش تولید میشود که مواد اولیه برای ساخت میلگرد است. پس از این مرحله، ساخت میلگرد به چهار روش صورت میگیرد که در ادامه شرح داده میشود.
تولید میلگرد به روش نورد گرم
در این روش بیلتی که به صورت قالبی است یا به روش ریختهگری تولید میگردد، در دمای 1000 الی 1100 درجه سانتیگراد گرم میشود، سپس بین غلتکهایی که اصطلاحا نورد گفته میشود، قرار گرفته و تحت فشار بالایی تغییر شکل میدهد. به این صورت که با فشار این غلتکها طول و قطری که انتظار داریم به دست میآید و پس از این مرحله هم عملیات آجگذاری آن آغاز شده و میلگردها در طولهای استاندارد 6 و 12 متری برش میخورند.
تولید میلگرد به روش نورد سرد
در این مرحله از ساخت میلگرد، به جای شکلدهی شمش در دمای بالا، مواد اولیه در دمای پایین نورد میشود. از آنجایی که حالتپذیری در دمای پایین دشوارتر است، در این روش تعداد غلتکها و فشاری که بر شمش وارد میشود افزایش مییابد، قابل ذکر است که میگلرد تولیدشده با نورد سرد شکل ظاهری بهتر و استحکام بالایی دارد.
تولید میلگرد به روش میکروآلیاژی
تولید میلگرد با این روش، تقریبا مانند نورد گرم است و در دمای بالا انجام میشود؛ اما در روش میکروآلیاژی، چند آلیاژ دیگر به مواد اولیه آن اضافه میشود که شامل تیتانیوم، نیوبیوم و وانادیوم است. افزودن این آلیاژها به مواد اولیه میلگرد موجب افزایش استحکام، مقاومت و انعطافپذیری این مقطع فولادی میشود که دامنه استفاده از این محصول را گستردهتر میکند، البته ناگفته نماند که این فرایند قیمت میلگرد را نیز افزایش میدهد.
تولید میلگرد با روش ترمکس
این روش هم تقریبا مانند نورد گرم است، ساخت میلگرد به روش ترمکس اینگونه است که دمای بیرونی میلگرد ساخته شده توسط آب یا روغن کاهش مییابد، همچنین آلیاژهای به کار برده شده در این روش نیز متفاوت است یعنی کربن کمتری در مواد اولیه آن وجود دارد که این امر به کاهش مقاومت محصول و البته کاهش قیمت آن منجر میشود.
میلگرد ساخته شده به روش QST یا همان ترمکس شکلپذیری و مقاومت کششی بالایی دارد اما استحکام آن پایین است و برای استفاده در مناطق زلزلهخیز مناسب نیست، همچنین این نوع میلگرد قیمت پایینتری دارد و به دلیل مقرونبهصرفه بودن نسبت به سایر میلگردها محبوبیت بیشتری نیز دارد.
آنطور که شرح داده شد هر یک از این روشها ویژگیهای منحصر به فردی به محصول میدهد که علاوهبر کیفیت میلگرد، کارایی و قیمت آن نیز تغییر میکند، به همین جهت درج نحوه تولید در پلاکها و سرتیفیکیت میلگرد آجدار و سایر محصولات بسیار ضروری است.
چگونگی استعلام قیمت میلگرد آجدار
بررسی قیمت میلگرد امروز در بازار، از زوایای مختلفی حائز اهمیت است زیرا میلگرد به عنوان یکی از مهمترین مصالح ساختمانی و صنایع مختلف، در ساخت و ساز، تولید و تعمیرات مختلف بکار می رود؛ بنابراین، قیمت میلگرد می تواند تأثیر بسزایی در هزینههای ساخت و ساز و تولید شرکتها و صنایع داشته باشد.
بررسی قیمت میلگرد امروز در بازار، به مدیران شرکتها و تولید کنندگان میلگرد امکان می دهد تا با توجه به قیمتهای فعلی، تصمیمات مناسبی در رابطه با تولید، فروش و خرید میلگرد بگیرند همچنین، بررسی قیمت میلگرد امروز در بازار برای خریداران نیز بسیار حائز اهمیت است، زیرا با توجه به قیمتهای فعلی، آنها می توانند تصمیمات مناسبی در خصوص خرید میلگرد بگیرند و از افزایش هزینههای ساخت و ساز و تولید جلوگیری کنند.
مضاف بر این بررسی قیمت میلگرد امروز در بازار، به صنعت ساخت و ساز و صنایع مختلف کمک می کند تا بهترین راهکارهایی را در خصوص مدیریت و کنترل هزینهها و بهبود عملکرد تولیدی پیشنهاد دهند. بنابراین، بررسی قیمت میلگرد امروز در بازار، به دلیل اهمیت بسیار زیاد این ماده در صنایع مختلف و تأثیر آن در هزینههای ساخت و ساز و تولید، بسیار حائز اهمیت است و باید به صورت دورهای و با دقت انجام شود.
از گذشته تا کنون روشهای متفاوتی برای اطلاع از قیمت آهن آلات و قیمت میلگرد آجدار وجود داشته که با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی برخی از این روشها کمکاربردتر شدهاند، همچنین روشهای جدیدی نیز ایجاد شدهاند اما برخی از روشها همچنان متداول و پرکاربرد است؛ در ادامه به چند نمونه از روشهای استعلام قیمت میلگرد آجدار اشاره میشود.
- خرید آنلاین میلگرد آجدار: برخی از سایتهای فروش میلگرد آجدار، قیمتهای روزانه این محصول را منتشر میکنند. با مراجعه به این سایتها و بررسی قیمتهای منتشر شده و مقایسه برندهای مختلف میتوانید بهروزترین قیمت میلگرد آجدار را بهدست آورید.خرید اینترنتی یکی از جدیدترین روشهای خرید و اعلام قیمت میلگرد آجدار است که امروزه کاربرد گستردهای پیدا کرده است.
- تماس تلفنی با تأمینکننده: تماس تلفنی نیز یکی از قدیمیترین روشهای استعلام قیمت میلگرد آجدار است که بهرغم وجود روشهای جدیدتر، همچنان اولین انتخاب مشتریان برای استعلام است.
- استفاده از اپلیکیشن: استفاده از اپلیکیشن از جمله روشهایی است که امکان استعلام قیمت میلگرد آجدار را به صورت آنلاین فراهم میکنند. با دانلود و نصب این نرمافزارها میتوانید به راحتی از آخرین قیمت میلگرد آجدار مطلع شوید و قیمت برندهای مختلف را با هم مقایسه کرده و سپس به خرید محصول مورد نیاز اقدام کنید.
- مراجعه به بازار میلگرد آجدار: با مراجعه به بازار میلگرد آجدار و صحبت با فروشندگان، میتوانید قیمت میلگرد آجدار را بهصورت مستقیم از آنها پرسوجو کنید و در صورت نیاز به صورت حضوری نیز خرید خود را انجام دهید
- خرید از بورس کالا: بورس کالا مرجعی برای کشف نرخ پایه محصولات براساس عرضه و تقاضاست که امکان خرید از آن برای برخی وجود دارد اما خرید میلگرد از بورس کالا شرایط خاصی دارد و به کد بورسی نیاز است.
در هر صورت، باید به یاد داشت که قیمت میلگرد آجدار با توجه به ابعاد، قطر، کیفیت، برند، استاندارد سایز و … متغیر است از همین رو باید قیمت محصول مورد نظر خود را با دقت و با توجه به شرایط بازار مورد بررسی قرار دهید. همچنین خرید میلگرد آجدار را باید از فروشندههای معتبر انجام دهید تا علاوهبر قیمت مناسب محصولی با کیفیت دریافت کنید.
قیمت میلگرد کارخانه
میلگرد به عنوان یکی از مهمترین مصالح ساختمانی، در صنعت ساختمانسازی، پروژههای عمرانی و صنایع دیگر به کار میرود. با توجه به اهمیت وسیع این محصول، همیشه قیمت میلگرد کارخانه یکی از موضوعات مورد توجه کاربران بوده است.
عواملی که بر قیمت میلگرد کارخانه تاثیر میگذارند، شامل عوامل داخلی و خارجی میباشند. عوامل داخلی مانند هزینه تولید، هزینه حمل و نقل، هزینه نگهداری و سرمایهگذاری در جایگاه تولید میلگرد و عوامل خارجی مانند نرخ ارز، قیمت فلزات و مواد اولیه، و تقاضای بازار میباشند.
در ایران، کشوری که از بزرگترین تولیدکنندگان میلگرد در جهان است، قیمت میلگرد کارخانه در هر لحظه بر اساس تاثیر عوامل داخلی و خارجی متفاوت است. در حال حاضر، قیمت میلگرد کارخانه با توجه به نرخ ارز و هزینه تولید در هر کیلو حدود 24 هزار تومان تعیین شده است. با این حال، این قیمت در طول زمان متغیر است و ممکن است به دلیل تغییرات در عوامل مختلف، افزایش یا کاهش یابد.
تاثیر نرخ ارز بر قیمت میلگرد کارخانه بسیار قابل توجه است. با توجه به این که بیشتر مواد اولیه مورد استفاده در تولید میلگرد وارداتی هستند، تغییرات در نرخ ارز میتوانند قیمت میلگرد کارخانه را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. اگر نرخ ارز بالا باشد، هزینه واردات مواد اولیه افزایش مییابد که منجر به افزایش قیمت میلگرد میشود.
همچنین، تقاضای بازار نیز تاثیر بسیاری در قیمت میلگرد کارخانه دارد. در صورتی که تقاضا برای میلگرد افزایش یابد، قیمت آن به دلیل افزایش تقاضا افزایش مییابد همچنین، قیمت فلزات و مواد اولیه نیز تاثیر قابل توجهی در قیمت میلگرد دارند. اگر قیمت فلزات و مواد اولیه افزایش یابد، هزینه تولید میلگرد نیز افزایش مییابد که منجر به افزایش قیمت میلگرد کارخانه خواهد شد.
در کل، قیمت میلگرد کارخانه بر اساس تأثیر عوامل داخلی و خارجی مختلف متغیر است. برای کسب اطلاعات دقیق درباره قیمت میلگرد کارخانه، بهتر است با کارشناسان تهران آهن تماس بگیرید و قیمت را به صورت دقیق و لحظهای استعلام کنید. همچنین، در نظر داشته باشید که قیمت میلگرد در طول زمان متغیر است و بهتر است قبل از خرید، با توجه به شرایط بازار، قیمت را به دقت بررسی کنید.
خرید میلگرد از کارخانه
امروزه روشهای مختلفی برای خرید میلگرد وجود دارد و هر شخصی به تناسب شرایط خود و مقدار خریدی که دارد میتواند راه مناسب را انتخاب کند. از متداولترین روشها میتوان به خرید میلگرد از کارخانه، خرید از بنگاه آهن آلات، خرید تلفنی و خرید اینترنتی یا آنلاین اشاره کرد. هر یک از روشهایی که ذکر شد دارای یکسری مزایا و معایب و محدودیتهایی است اما با در نظر گرفتن میزان خرید و نوع محصول میتوان برای جلوگیری از تحمیل هرینه گزاف بهترین روش را انتخاب کرد.
معمولا در مواقعی که خریدار در تناژ بالا قصد خرید میلگرد دارد نخست به سراغ بصرفهترین روش یعنی خرید میلگرد از کارخانه میرود؛ در این روش خریدار میتواند به صورت مستقیم با کارخانه تماس بگیرید و از شرایط و قیمت میلگرد آگاه شود. همچنین می توانید از طریق نمایندگان و عرضه کنندگان محصولات کارخانه، میلگرد را خریداری کنید.
شاید خرید میلگرد از کارخانه تا حدودی بهصرفه باشد اما به دلیل اعمال برخی محدودیتهای خرید میلگرد از کارخانه، تأخیر در تولید و تحویل میلگرد، فروش در تناژ بالا و عدم عرضه میلگرد در تناژ پایین از مواردی است که پروسه خرید میلگرد از کارخانه را طولانی کرده و موجب زیان خواهد شد. از طرفی دیگر برخی کارخانهها عرضه مستقیم میلگرد به مشتری را ندارند و عمدتا حصولات خود را در بورس کالا عرضه و از آن طریق به فروش میرسانند. در چنین شرایطی برخی از تأمینکنندگان مانند واسطعمل کرده و محصول را در اختیار خریدار قرار میدهند.
در نهایت بهتر است هنگام خرید میلگرد از کارخانه به مواردی مانند کیفیت محصول، اندازه، نوع و جنس میلگرد، نرخ و قیمت، شرایط پرداخت و تحویل محصول و نیز مشخصات فنی و استانداردهای رعایت شده توسط کارخانه توجه کنید. بهتر است پیش از خرید، مشاوره از متخصصان و کارشناسان فنی نیز دریافت کنید تا از انتخاب بهترین میلگرد برای نیازهای خود اطمینان حاصل کنید.