لیفتر مگنتی یا مغناطیسی (مگنت صنعتی) چیست و انواع آن کدامند؟
مگنت لیفتر (بالابر مغناطیسی) چیست؟
با پیشرفت علم و تکنولوژی ابزارهای به وجود آمدند که به کمک آن عمل جابه جایی وسایل سنگین در کارهای صنعتی راحت تر و سریع تر از قبل اتفاق می افتد. یکی از این ابزارها، مگنت لیفتر می باشد. این وسیله با استفاده از آهنربای قوی و ایجاد خاصیت مغناطیسی جابه جایی بارهای سنگین از جمله ورق های فولادی، دستگاه های صنعتی، قالب های پرس و دیگر وسایل سنگین را آسان تر کرده است. در ادامه برای آشنایی بیشتر با نحوه کار، تاریخچه و کاربرد مگنت لیفتر با گروه صنعتی پاپک پارسیان تولید کننده انواع لیفتر مغناطیسی همراه باشید.
مگنت لیفتر چیست؟
مگنت لیفتر (Lifting Magnet) یک آهنربای مغناطیسی قوی است که برای بلند کردن و جابجایی اجسام سنگین استفاده می شود. به گونه ای که این ابزار به یک سیستم بالابر متصل شده و پس از روشن شدن، قطعات فلزی را جذب میکند. لیفتینگ مگتت را معمولاً در صنایعی مانند ساخت وساز، کارگاهای تولید و هرجایی که نیاز به جا به جایی بار سنگین باشد، می توان استفاده کرد. این ابزار به نام های دیگر لیفتر مگنت، مگنت مغناطیسی، مگنت لیفت و مگنت بالابر هم شناخته می شود.
مگنت لیفتر چگونه کار می کند؟
مگنت لیفتر با ایجاد یک میدان مغناطیسی قوی عمل می کند به طوری که اجسام آهنی مانند آهن، فولاد و نیکل را جذب کرده و آن ها را محکم نگه می دارد. این ابزار از یک هسته آهنی تشکیل شده است که توسط سیم پیچی احاطه شده است. با جابه جایی اهرم آن مگنت فعال شده و جریان الکتریکی از سیم پیچ عبور می کند و میدان مغناطیسی در اطراف آهنربا ایجاد می شود. شدت میدان مغناطیسی با مقدار جریانی که از سیم پیچ می گذرد نسبت مستقیم دارد. این بدان معنی است که هرچه جریان بیشتری از سیم پیچ عبور کند، آهنربا قوی تر می شود.
تاریخچه مگنت لیفتر
تاریخچه بلند کردن بارها به وسیله آهنربا به قرن نوزدهم باز می گردد که اولین آهنرباهای مغناطیسی ساخته شدند. این الکترومغناطیس های اولیه عمدتاً در تلگراف و آزمایش های اولیه الکتریکی استفاده می شدند. تا قرن بیستم بود که این فناوری به اندازه کافی پیشرفت کرد تا مگنت لیفتر را به اندازه کافی قدرتمند برای بلند کردن اجسام سنگین ایجاد کند. اولین مگنت لیفتر در دهه 1930 ساخته شد و برای بلند کردن ضایعات فلزی در یک انبار زباله استفاده شد.
کاربرد مگنت لیفتر
امروزه مگنت لیفترها خصوصا لیفتینگ مگنت صنعتی در صنایع مختلفی از ساخت و ساز گرفته تا تولید و معدن مورد استفاده قرار می گیرند. در صنعت ساختمان از مگنت لیفترها برای جابجایی تیرهای فولادی سنگین و سایر اجسام فلزی بزرگ استفاده می شود. در صنعت تولید از مگنت لیفترها برای جابجایی ماشین آلات سنگین، اجناس تولیدی و سایر تجهیزات استفاده می شود. در صنعت معدن از مگنت لیفترها برای جابجایی سنگ های بزرگ و سایر مواد استفاده می شود.
مزایای مگنت لیفتر
یکی از بزرگترین مزایای مگنت لیفترها کارایی آنهاست. آنها می توانند اجسام سنگین را به سرعت و به راحتی و بدون نیاز به نیروی انسانی زیاد یا سایر تجهیزات سنگین بلند کنند. این نه تنها در زمان صرفه جویی می کند، بلکه خطر آسیب به کارگران را نیز کاهش می دهد. همچنین باعث افزایش راندمان کاری شده و هزینه های ناشی از جابه جایی را کاهش می دهد.
معایب مگنت لیفتر
با این حال، مگنت لیفترها برای بلند کردن نیز محدودیت هایی دارند. آنها فقط می توانند اجسام آهنی را بلند کنند، به این معنی که برای جابجایی مواد غیر آهنی مانند آلومینیوم یا مس مناسب نیستند. نوع برقی آن هم وجود دارد که به یک منبع انرژی الکتریسیته، متصل می شوند. که در مواردی می تواند محدودیت محسوب شود. علاوه بر این، استفاده از مگنت لیفتر در صورت عدم استفاده صحیح می تواند خطرناک باشد. اگر مگنت به درستی به جسم متصل نشود یا منبع تغذیه از کار بیفتد، جسمی که بلند می شود می تواند سقوط کند و باعث آسیب شود.
با پیشرفت تکنولوژی انواع مختلفی از مگنت لیفترها تولید می شوند که هر کدام برای کاربردهای خاصی طراحی شده اند. به عنوان مثال، مگنت لیفترهای دایره ای برای بلند کردن اجسام گرد یا استوانه ای طراحی شده اند، در حالی که مگنت لیفترهای مستطیل شکل برای بلند کردن اجسام مسطح یا مستطیلی مناسب تر هستند. همچنین مگنت لیفتری وجود دارد که برای استفاده در محیط های شدید مانند زیر آب یا برای محیط هایی با دمای بالا طراحی شده است.
برای افزایش عمر مگنت لیفتر می توانید پس از استفاده مقداری سطح آن را به گریس یا روغن آغشته کنید که دچار زنگ زندگی نشود. همچنین برای محافظت از قطب های مغناطیسی دستگاه می توانید پس از استفاده آن را روی تخته ی چوبی قرار داده تا حالت کالیبره خود را حفظ کند. به طور کلی، مگنت لیفترها بخش مهمی از صنعت مدرن هستند که جابه جایی اجسام سنگین را راحت تر کرده است و استفاده از آنها احتمالاً در آینده گسترش خواهد یافت. با ادامه پیشرفت فناوری، استفاده از آهنرباها حتی کارآمدتر و ایمن تر می شود و آنها را به ابزاری با ارزش تر در صنایع مختلف تبدیل می کند. از ساخت و ساز گرفته تا تولیدات، مگنت ها بخش مهمی از صنعت هستند.
کاربرد لیفتر مگنتی یا مغناطیسی (مگنت صنعتی)
بالابرهای مغناطیسی ما معمولاً در کارخانه ها، اسکله ها، انبارها، کارگاه های حمل و نقل یا مهندسی استفاده می شوند. همچنین آنها به عنوان بالابرهای ورق فولادی و به منظور جابجایی صفحات، بلوک ها یا استوانه های فولادی به روشی ایمن استفاده می شوند.
طول عمر بالابر مغناطیسی (مگنت بالابر)
این نوع بالابرهای مغناطیسی دائمی هیچ گاه ضعیف نخواهند شد و عملکردی با دوام و با کیفیت بالا خواهند داشت. پس خیالتان بابت طول عمر این لیفتر راحت باشد چرا که شما می توانید به صورت دائمی از آن استفاده کنید.
بهترین برند مگنت صنعتی (لیفتر مگنتی یا مغناطیسی)
شما می توانید انواع لیفتر مگنتی یا مغناطیسی در تناژ های مختلف از 100 کیلوگرم تا چندین تن را در برندهای مختلفی چون ویتال، لیفتر، محک و سامسونگ خریداری کنید.
ظرفیت لیفتر مگنتی یا مغناطیسی
بنا بر نیاز استفاده کنندگان این لیفترها در ظرفیت های مختلف و متنوعی روانه بازار می شوند که می توان به بالابر مغناطیسی 100، 300، 600، 1000، 2000 و 3000 اشاره کرد.
عملکرد لیفتر مگنتی یا مغناطیسی (مگنت بالابر)
در طراحی لیفت مگنت از یک اهرم استفاده شده است که وظیفه برقراری نیروی مغناطیسی در دستگاه را برعهده دارد و لیفتر با چرخاندن این اهرم شروع به کار می کند. با برقراری نیروی مغناطیسی این امکان فراهم می شود که قطعه مورد نظر به لیفتر بچسبد و در ادامه آن را از زمین بلند کرد و جابجا نمود. پس از انتقال قطعه به محل مورد نظر تنها کافی است اهرم دستگاه مجدداً چرخانده شود و در حالت غیر آهنربایی قرار گیرد. با این کار نیروی مغناطیسی لیفتر قطع شده و قطعه از دستگاه جدا می شود. این لیفترها نیازی به برق و شارژ شدن ندارند و برای مدت زمان طولانی می توانند عملکرد مؤثر و قابل قبولی داشته باشند.
نکات ایمنی در استفاده از بالابر مغناطیسی
حین استفاده از لیفتر مگنتی یا مغناطیسی لازم است به یک سری نکات ضروری توجه شود تا کار با این دستگاه ها به بهترین نتیجه ممکن بیانجامد. دلیل آن می تواند معلق شدن بار توسط این دستگاه ها در فرایندهای کاری طولانی باشد که عدم احتیاط و بروز اشتباه در حین کار می تواند بسیار خطرساز باشد.
نکته اول در این رابطه آموزش کافی اپراتور و کسب مهارت لازم در کار با مگنت صنعتی بوده که یک امر ضروری است. نکته دوم استفاده از کلاه ایمنی در حین کار با این دستگاه هاست که می بایست توسط اپراتور و افرادی که در پیرامون آن مشغول به کار هستند مورد استفاده قرار گیرد. نکته دیگر قرار دادن لیفتر مگنتی یا مغناطیسی بر روی نقطه ثقل بار و قطعه مورد نظر است تا از وارد شدن فشار اضافی به دستگاه جلوگیری شود و احتمال بروز حادثه ناگهانی کاهش یابد.
وقتی دستگاه در حال انتقال بار است افراد نباید در زیر یا مسیر جابجایی بار قرار گیرند. لیفتر مغناطیسی که برای جابجایی بارهای سنگین استفاده می شوند از آهنرباهای ویژه ای به نام نئودیمیم بهره می برند که بسیار حساس به گرما هستند. لذا از مگنت بالابر می بایست در مکان هایی که دارای کنترلگرهای دمایی هستند استفاده کرد تا به بخش مغناطیسی آنها آسیب وارد نشود. همچنین توصیه نمی شود از این دستگاه ها برای جابجایی بارهایی که دمای بالایی دارند استفاده کرد.
بعلاوه این آهنرباها در دماهای بالای 80 درجه سانتیگراد با کاهش قدرت مغناطیسی همراه هستند و چنانچه این دستگاه ها به مدت طولانی در این دماها باقی بمانند ممکن است با از دست دادن قدرت مغناطیسی همراه باشند. نکته دیگر توجه به تمیزی قطعه مورد نظر و محل کار در حین استفاده از این دستگاه هاست.
مزایای مگنت صنعتی دائمی
لیفتر مگنتی یا مغناطیسی از ویژگی ها و مزایای بسیاری برخوردار هستند که از جمله آنها می توان به قدرت بدون افت مغناطیسی این دستگاه ها برای مدت زمان طولانی اشاره کرد و همین امر نیز باعث می شود که از عمر طولانی برخوردار باشند. این دستگاه ها نیازی به تعمیر و نگهداری خاصی ندارند و همین امر نیز سبب صرفه جویی در هزینه ها می شود. این دستگاه ها از وزن پایین و ابعاد کوچکی برخوردار هستند و همین امر نیز سبب می شود که کار با آنها آسان شود.