بررسی آخرین وضعیت فیبرنوری در کشور
پروژه فیبرنوری که از مهم ترین پروژه های ارتباطی دولت سیزدهم به شمار می رود، بر اساس آخرین اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکنون با ۵۰۰ شهرداری در کل کشور برای اجرای این پروژه توافق نامه امضا شده و این کار به سرعت در سراسر کشور در حال اجرا است.
به گزارش گزارشگر یک، رشتههای شفاف شیشهای و پلاستیکی یا فیبر نوری اکنون بخش مهمی از تجهیزات ارتباطی زیرساختی در جهان را تشکیل داده است؛ فناوری اصلی که طی سالهای گذشته در بخش ارتباطات ثابت ایران کمتر به کار گرفته شده بود، اما در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است.
شبکه زیرساخت کشور با سرمایهگذاری دولت، بیش از ۷۰ هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم کرده، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمانهای مسکونی و تجاری کشور با تجهیزات قدیمی هم وجود دارد که به شبکه مسی مشهور است؛ این شبکه بهرغم گستردگی زیاد، توانایی کمی برای سازگاری با فناوریهای جدید و استفاده از خدمات پهن باند دارد.
با آغاز به کار دولت سیزدهم اقدامات بسیاری برای پیشبرد این پروژه ملی انجام شد و طبق گفته مسئولان قرار است تا پایان سال ۸ تا ۱۰ میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار بگیرند. در همین رابطه به تازگی عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در دیدار با احمد محمدی زاده استاندار بوشهر، با اشاره به اهمیت پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها، گفت: این پروژه اولویت دولت و زیرساخت توسعه کشور در دهه های آینده است و بر بستر آن می توانیم سرعت های چند صد مگابیتی به مردم ارائه کنیم.
وی با اشاره به اهمیت همکاری شهرداری ها برای اجرای این پروژه، افزود: تاکنون با ۵۰۰ شهرداری در کل کشور برای اجرای این پروژه توافق نامه امضا شده و این کار به سرعت در سراسر کشور در حال اجرا است.
زارع پور در پایان تاکید کرد: اگر شهرداری ها و دستگاه های متولی در استان بوشهر همکاری لازم را داشته باشند می توانیم تا دهه فجر سال جاری تمام روستاهای این استان را به شبکه ملی اطلاعات و همچنین پروژه فیبرنوری را در شهر بوشهر به اتمام برسانیم.
از سوی دیگر چندی پیش نیک محمد بلوچ زهی -مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان سیستان و بلوچستان- از بهره برداری بیش از ۱۲۳ پروژه ارتباطی به مناسبت هفته دولت در سطح این استان خبر داد و اعلام کرد: با اقدامات انجام شده توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شاهد کاهش شکاف دیجیتالی بین شهرها و نقاط روستایی استان هستند به طوری که هم اینک مردم در دورترین نقاط این استان به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت متصل شده اند.
بر اساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات احداث ۴۶ سایت مخابراتی جدید و ارتقاء ۶۸ سایت موجود به ۳G/۴G از اقدامات اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات سیستان و بلوچستان در بازه زمانی دهه فجر ۱۴۰۱ تاکنون است که موجب اتصال ۲۰۶ روستای این استان با جمعیتی بالغ بر ۱۳ هزار و ۲۶۴ خانوار روستایی به شبکه ملی اطلاعات شده است.
این مقام مسئول همچنین گفت: در راستای پایداری ارتباطات، ارتقاء تکنولوژی و توسعه تجهیزات بین سایت های ارتباطی و مراکز مخابراتی، بالغ بر ۶۲۴ کیلومتر فیبر نوری زمینی در شهرستان های تفتان، چابهار، دشتیاری، قصرقند، سراوان، سرباز، سیب و سوران، میرجاوه و نیکشهر جهت بهره مندی ۲۹۸ آبادی اجرا شده است.
گفتنی است در ۱۴۰۰ شهر کوچک و بزرگی که در کشور وجود دارد، ۱۲۰۰ شهر تعیین تکلیف و اپراتور آن مشخص شده است و چندی پیش پروانه جدیدی به اپراتورهای ارتباطی واگذار شده که می توانند خدمات ارتباطی و فیبرنوری را به غیر از شرکت مخابرات ایران ارائه کند؛ بنابراین در در ۱۲۰۰ شهر هفت اپراتور به ارائه خدمت می پردازند.
بنابراین برای هر شهر یک اپراتور دوم اعلام شده و برنامه ریزی می شود تا پایان سال جاری این پروژه به پیشرفت ۴۰ درصدی یعنی هشت میلیون خانوار برسد که با این کار می توان سرعت های خوبی را برای مردم فراهم کرد.
انتهای پیام