عمومیگزارشگر کسب و کار

هوشمند سازی تاسیسات مکانیکی ساختمان چگونه انجام می شود؟

BMS مدیریت هوشمند ساختمان

در این سیستم که مبتنی بر اتصلات با سیم است، بخش های مختلف ساختمان به وسیله اتصالات سیم دار و پروتکل های ارتبای استاندارد نظیر به یکدیگر متصل میشوند. این موضوع باعث می شود که این سیستم تنها مناسب ساختمان های در حال اجرا باشد. در این سیستم که از خدمات ویژه شرکت خانه های هوشمند می باشد، اجزای مختلف ساختمان به وسیله قطعات هوشمند شده با اینترنت اشیا و به وسیله به یکدیگر متصل می شوند. این موضوع سبب می شود که این سیستم مناسب هوشمند سازی تمام ساختمان ها با هر نوع کاربری و با هر سال ساختی می باشد.

هوشمند سازی تاسیسات چگونه انجام می گردد؟

در شکل های مختلف هوشمند سازی ساختمان، تاسیسات به روش های مختلفی هوشمند می شوند. در سیستم BMS ما میتوانیم در مرحله ساخت ساختمان تمامی بخش های ساختمان را به وسیله پروتکل های ارتباطی به پنل و هاب مرکزی سیستم هوشمند متصل نماییم.

در سیستم های مبتنی بر اینرتنت اشیا، اجزای مختلف ساختمان بدون نیاز به تغییر یا تخریب هوشمند می گردند. این موضوع با استفاده از انواع شیرهای کنترلی، قطعات هوشمند و تغییر در سیستم های مختلف موجود در ساختمان قابل انجام است.

هوشمند سازی انواع سیستم های تهویه، نور و روشنایی، آبیاری، سیستم های و ایمنی و … از خدمات ویژه هوشمند سازی تاسیسات در شرکت خانه های هوشمند می باشند.

تاسیسات هوشمند چه فوایدی را دارا هستند؟

کاهش مصرف انرژی، کیفیت بالای زندگی، افزایش راندمان قطعات، بالا رفتن ارزش ساختمان، راحتی استفاده، بالا رفتن ضریب امنیت و ایمنی و جلوگیری از حوادث مختلف احتمالی از فواید استفاده از سیستم های هوشمند تاسیساتی می باشند.

انواع مختلف سیستم های هوشمند سازی تاسیسات ساختمانی

در زیر به بررسی شکل عملکردی تاسیسات هوشمند در ساختمان ها میپردازیم .خانه های هوشمند توانایی شخصی سازی و سناریو نویسی برای تمام قطعات هوشمند شده را دارا می باشد. هوشمند سازی در سناریو های مبتنی بر اینترنت اشیا کاملا قابلیت تغییر با توجه به سلیقه کارفرما، میزان بودجه و … دارا می باشد.

آسانسور هوشمند

آسانسور هوشمند یکی از خدمات ویژه خانه های هوشمند می باشد. آسانسور هوشمند استفاده از این وسیله را بسیار راحت می نماید.

به محض باز کردن درب واحد آسانسور به سمت طبقه ای که در آن هستید حرکت می کند!

در این سیستم آسانسور های عادی می توانند به صورت هوشمند عمل نمایند و به سیستم مرکزی مشاعات ساختمان متصل گردند.

همچنین این سیستم میتواند به درب پارکینگ یا درب ورودی ساختمان نیز متصل گردد. همچنین در سناریوهای هوشمند سازی آسانسور میتوان را جایگزین آینه های عادی نمود.

درب پارکینگ هوشمند

درب های عادی پارکینگی که به جک های هیدرولیک یا الکتریکی مجهز هستند توانایی کنترل با دستیار صوتی و اپلیکیشن یا اتوماسیون را دارا می گردند. درب های پارکینگی هوشمند از بخش های جذاب تاسیسات هوشمند می باشند که با قیمتی مناسب یک ویژگی بسیار فوق العاده و کاربردی به ساختمان شما اضافه می نماید.

سیستم های حفاظتی و امنیتی هوشمند

در سیستم های حفاظتی و امنیتی هوشمند تمامی بخش های مشاعات یا سیستم های درون واحدهای ساختمانی هوشمند می گردند. انواع دوربین های نظارتی و حفظاتی، سنسورهای و امنیتی، شیرهای کنترلی برق و گاز و … همگی توانایی هوشمند شدن و اتصال به سناریوهای خانه های هوشمند را دارا می باشند.

شیرهای کنترلی گاز و آب هوشمند

این سیستم می تواند به انواع ی امنیتی و ایمنی نظیر سنسورهای دود و آتش، سنسور نشت رطوبت و سنسورهای حرکتی متصل گردد. به محض ایجاد یک خطر میتوانید به صورت دستی و با اپلیکیشن یا یا با اتوماسیون خودکار ورودی آب یا گاز واحد ها را ببندید تا از حوادث احتمالی جلوگیری نمایید.

آبیاری هوشمند

انواع فضاهای سبز موجود در ساختمان، باغچه ها، نورگیرها و فضاهای سبز داخلی، روف گاردن و … از خدمات تاسیسات هوشمند ما می باشد. با هوشمند کردن آبیاری فضاهای سبز کاهش مصرف آب، افزایش چشمگیر کیفیت گیاهان، راحتی و آسایش را تجربه نمایید. برای شروع کار در حوزه هوشمند سازی ساختمان و اتوماسیون خانگی لازم است چه نکاتی را بدانید؟
اگر به دنبال کار در زمینه بازار اتوماسیون ساختمان هستید پیشنهاد می کنیم نوشته زیر را از دست ندهید.

طراحی ساختمان ها

یک ساختمان در ابتدا و پیش از ساخت از یک طرح اولیه تشکیل می شود. طرح اولیه از فاز صفر ساختمان سازی یعنی مطالعات اولیه شروع می شود. فاز صفر به بررسی تمام عوامل موثر بر ساختمان می پردازد و  یکی از مهمترین بخش های فرایند طراحی می باشد.

یک نمونه از دیاگرام های معماری  طراحی اولیه

مهندسین معمار با توجه به عوامل مختلفی نظیر نوع کاربری، ملاحظات شهرسازی و معماری منطقه، زمینه، درخواست کارفرما و … طرح های ابتدایی را بر روی کاغذ یا نرم افزارهای ترسیم سه بعدی پیاده می کنند. این فاز از طراحی که فاز یک نام دارد با پیشرفت کار به طرح های اجرایی تبدیل می گردند. طرح های اجرایی با همکاری مهندسین عمران برای بررسی سازه ای و  مهندسین مکانیک و برق برای تاسیسات انجام می شود. این بخش از طراحی فاز دو نام دارد.

اجرای ساختمان

پس از اتمام فازهای مختلف طراحی، نقشه های  ساختمانی به نهادهای مرتبط ارسال می شود و در صورت تایید این نهاد ها، فاز اجرایی ساختمان شروع می شود. هوشمند سازی ساختمان می تواند در فاز های اولیه طراحی در نظر گرفته شود. در ساختمان هایی که از ابتدا به صورت هوشمند طراحی می شوند میتوان امکانات فوق العاده پیشرفته ای نظیر نمای هوشمند، سیستم های انرژی پاک و … را لحاظ نمود. همچنین می توان با استفاده از تحلیل های مختلف ساختمان را به صورتی طراحی کرد که کمترین میزان مصرف انرژی را دارا باشد.

طراحی هوشمند

یک ساختمان طراحی شده با مبانی هوشمند سازی، می تواند در جنبه های مختلفی کمک دهنده کاربران آن باشد. انرژی خود را مدیریت کند، نمای آن با توجه به شرایط محیطی تغییر یابد. با توجه به نوع کاربری سناریوهای مختلف را در تمام محیط ها به اجرا بگذارد و … . امروزه در کشورهای پیشرفته جهان ساختمان ها با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی می توانند سناریوهای خود را تکمیل کنند. ساختمان با توجه به نوع استفاده از آن تغییر می یابد. این تغییرات می تواند از تغییر در سناریوهای نورپردازی و حتی تغییر در نما یا اجزای صلب آن صورت پذیرد. ساختمان ها فکر می کنند و با توجه به نیاز کاربران مختلف تغییر یافته و خود را شرایط جدید وفق می دهند.

با نمای هوشمند

برج های دو قلوی البحر که در کشور امارات واقع شده اند یکی از شاخص ترین آثار معماری ای هستند که در آن از تکنولوژی های هوشمند سازی استفاده شده است. نمود عینی و بیرونی هوشمند سازی در این ساختمان نمای متحرک آن است. نمایی تشکیل شده از شش ضلعی های که هر کدام به شش مثلث متساوری الضلاع تقسیم شده اند. این مثلث ها با توجه به میزان دریافت نور در ساعات مختلف باز یا بسته می شوند و نور ورودی را کنترل می کنند. نمای هوشمند این برج ها با توحه به شرایط اقلیمی منطقه طراحی شده تا میزان دریافت انرژی از نمای آن ها کنترل شود. برج های البحر در 29 طبقه اجرا گشته اند و در زمره ساختمان های بلند هوشمند دسته بندی می شوند.

شروع مرحله ساخت

با اتمام فرایند طراحی ساختمان وارد فاز اجرایی می گردد. اجرای تمام ساختمان ها با ساخت یک فونداسیون شروع می شود. فونداسیون یا پی یک ساختمان با توجه به تعداد طبقات، جنس خاک منطقه، طرح پارکینگ و … اجرا می گردد.

مرحله بعدی در ساخت یک ساختمان، اجرای طبقات آن است. طبقات یک ساختمان باید دقیقا طبق نقشه های اجرایی و با دقت بسیار زیاد اجرا گردند. یک ساختمان خوب باید از مرحله طراحی تا اجرای نهایی جزئیات با نظارت های دقیق ساخته شود.

پس از اتمام ساخت طبقات نوبت به کشیدن دیوارهای داخلی و جدا کننده است. هوشمند سازی ساختمان اگر در مراحل پیش از اجرا در نظر گرفته شده باشد، این دیوار ها با توجه به میزان نورگیری مناسب کاربری هر فضا طراحی و اجرا می گردند.

مرحله بعدی ساخت، اجرای تاسیسات مختلفی نظیر لوله کشی های آب، رد کردن داکت ها و برق کشی عمومی ساختمان و  … است.

هوشمند سازی ساختمان با نسل قبل این تکنولوژی

در سیستم های قدیمی  هوشمند سازی، شرکت ارائه دهنده خدمات اتوماسیون ساختمان می بایست در این مرحله وارد کار اجرایی می شد. در سیستم های قدیمی هوشمند سازی ساختمان موسوم به ، در کنار کابل های عمومی برقی که در هر واحد اجرا می شدند، یک رشته کابل دیتا قرار می گرفت، به این معنی که برای هر پریز و یا کلید برق موجود در خانه باید یک کابل دیتا قرار می گرفت.

این کابل ها نهایتا به یک پردازنده مرکزی نسبتا بزرگ متصل می شدند. این پردازنده ها که ابعاد بزرگی داشته و مخفی کردن آن ها یکی از مهمترین چالش های ساختمان های هوشمند بود وظیفه کنترل اطلاعات و اتوماسیون را دارا بودند. پردازنده مرکزی توسط تیم هوشمند سازی ساختمان برنامه نویسی می شد و تنها از چند سناریو محدود پشتیبانی می کرد.

در سیستم BMS تمام واحدهای یک ساختمان می بایست با هم هوشمند می شدند. به این معنی که یا سازنده و مجری طرح موافق هوشمند کردن تمام ساختمان بود و یا هیچ یک از واحد ها نمی توانستند به صورت مستقل هوشمند شوند.

از دیگر مشکلات سیستم های قدیمی هوشمند سازی ساختمان، عدم دسترسی به کابل ها بود که در صورت بروز هرگونه ایراد مشکلات فراوانی را به وجود می آورد. خرابی هر یک از کابل ها باعث میشد برای درست کردن آن نیاز به تخریب دیوار باشد. کابل های دیتا معمولا عمر متوسطی دارند و با گذشت زمان و با توجه به شرایط قرارگیری آن ها در بازه های پنج تا هشت ساله نیاز به تعویض پیدا می نمایند.

مراحل هوشمند سازی ساختمان در نسل دوم

در ابتدای فرایند هوشمند سازی ساختمان با نسل دوم این تکنولوژی، کارشناسان به برداشت اصولی واحد می پردازند، با برداشت پلان، ساختمان مدلسازی شده و تحلیل های مختلف انرژی دریافتی و مصرفی، نور و شرایط آسایش محیطی به نگاه جامعی از ساختمان دست پیدا می نمایند. سپس با توجه به خواسته ها و بودجه در نظر گرفته شده از طرف کارفرما و همچنین مصاحبه با کاربران به ارائه بهترین سناریو هوشمند سازی با توجه به نیاز ها و شرایط محیطی می پردازند.

مرحله بعدی از فرایند هوشمند سازی ساختمان با نسل دوم، تامین قطعات مورد نیاز است. این قطعات از بهترین و معروف ترین شرکت های جهانی فعال در حوزه اینترنت اشیا تهیه می گردد. این قطعات به وسیله کارشناسان آی تی و برنامه نویس و الکترونیک شرکت شخصی سازی شده و از طریق اتصالات بی سیم با یکدیگر هماهنگ می شوند.

تمام این مراحل در ساختمان اصلی شرکت انجام پذیرفته و در نهایت هوشمند سازی ساختمان وارد فاز نهایی می شود. در فاز نهایی این فرایند، کارشناسان ما در کمترین زمان، با توجه به خدمات درخواستی ( سه ساعت تا سه روز) هوشمند سازی ساختمان شما را تکمیل می نمایند. یک نرم افزار مرکزی برای شما نصب می شود و آموزش کامل استفاده از این نرم افزار به شما ارائه خواهد شد.

پس از هوشمند سازی ساختمان، شما می توانید با استفاده از این نرم افزار تمامی اجزای خانه خود را کنترل نمایید. ساختمان شما یک ساختمان پیشرفته است که از قفل در تا پنجره های آن به خواست شما فعالیت می کنند.

مزایای نسل دوم هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان با نسل دوم بدون تخریب یا تغییر در هیچ یک از اجزای ساختمانی اتفاق می افتد. پس از انجام مراحل هوشمند سازی،  ساختمان شما به صورت رایگان بیمه خواهد شد و خدمات پس از فروش و گارانتی شرکت را خواهید داشت. همچنین در صورت نیاز، دفترچه انرژی ساختمان نیز برای شما تهیه می شود. این دفترچه شامل مدل های نرم افزاری میزان دریافت و مصرف انرژی ساختمان در فصول مختلف می باشد که با استفاده از آن می توانید بهترین شکل استفاده از ساختمان را دریابید.

دکمه بازگشت به بالا